HABİLHAN PEHLİVANLI


FETÖ´yü silelim derken?


15 Temmuz´da ülkenin düzenini değiştirmeye kalkan FETÖ, 13 yaşından beri tanıdığım bir örgüt, bir oluşum?

Şu anda 39 yaşında olduğuma göre benim de iyi kötü 26 yıldır bu oluşum hakkında bildiğim birçok şey var elbette?

Bu konuda yazacağım, paylaşacağım elbette birçok şey var? Ancak en yakın örneğiyle, ?kılıçlarının hem önünün hem de arkasının kestiği?, Ergenekon ve Balyoz gibi uydurma davalarla birçok değerli insanı mağdur ettikleri 2007-2013 arasını hepiniz iyi hatırlıyorsunuzdur.

TSK´nın, Emniyet´in, MİT´in, kısacası ülkemizin güvenliğinden sorumlu tüm birimlerin itibarsızlaştırılması için her türlü kumpası kurduğu, bugün yetkililer tarafından itiraf edilen bu örgütün en çok düşmanlık beslediği değerlerin 1923´te kurulan Cumhuriyetimiz,

Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte oluşan kanun, kural, değişim, özel günler,

Ve tabi ki bu Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk olduğunu -bilgi ve tecrübelerime dayanarak- söylesem, çok da şaşırtıcı olmaz sanırım!..

En basiti, ?Beton Kemal? Deccal?? gibi tabirlerin bu cemaat tarafından Atatürk´ü tasvir etmek üzere sıkça kullanılan tabirler olduğunu söylesem,

Hatta ?Deccal?? benzetmesinin bizzat Said Nursi tarafından kullanılıp, Fethullah Gülen aracılığıyla ?Şakirtlerine? miras kalan bir ifade olduğunu söylesem şaşırmazsınız, öyle değil mi?

***

Peki, hal böyleyken,

- Türk Silahlı Kuvvetlerine astsubay, subay ve kurmay subay yetiştiren okul ve akademilerin kapatılması acaba kimin ekmeğine yağ sürer?

- Şu anda bu okulların -özellikle- son sınıflarında bulunan kardeşlerimizin, geleceğin subay-astsubaylarının psikolojilerini düşünebiliyor musunuz?

- Bizzat FETÖ tarafından, bu okullarda okumaları engellenen, çok çeşitli baskılara maruz kalan ?Alparslan Arısan? gibi kardeşlerimizin haklarını gasp edenlerin inadına, Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyetinin milli, manevi ve anayasal değerlerine sahip ?çakı gibi? askerler yetiştirmemiz ve şerefli Türk Ordusunu ?tüm pisliklerden? arındırmamız gerekirken, ?kapat kurtul? yolunu tercih etmek ne kadar doğru bir yaklaşımdır? Yönetmekte sıkıntı çektiğimiz her kurumu kapatarak mı sorunları çözeceğiz?

- Türk Ordusu, Türkiye Cumhuriyeti´nin varlığının sigortasıdır. TSK´nın genleriyle oynamak, bir evin elektrik sigortasını komple iptal etmekten daha tehlikeli bir davranıştır!

- 30 Ağustos Zafer Bayramı, herkesin ümitsizliğe kapıldığı bir anda yeniden bir devlet olmanın bayramıdır. 600 yıllık Türk Devleti Osmanlı İmparatorluğunun son Türk Devleti olacağını zannedenlere Başkomutan Atatürk ve ordusu tarafından verilen cevabın bayramıdır. Bu bayramın kutlanması halinde, iddia edildiği gibi halkın psikolojisi mi bozulur, yoksa ?içindeki safraları temizlemiş? Türk Ordusunun, bir kez daha zafer kazandığının cümle cihana ilanı mı olur? 

- 15 Temmuz gecesi bu alçakça kalkışmaya karşı duran ve bu sırada yaralanan ve şehit olan asker, polis ve sivil tüm kardeşlerimize minnettarız. Ancak bu olaylar, önümüze geçen her yere ?15 Temmuz Demokrasi?? ismini vermemizi gerektirmez!.. Kırıkkale Cumhuriyet Meydanının adını ?15 Temmuz Demokrasi Meydanı? olarak değiştirmek belki o gecenin unutulmaması için bir adım olur. Ancak ?Demokrasi? kavramını ?Cumhuriyet? kavramının zıttı, muhalifi, rakibi bir kavrammış gibi gösterip, halk arasında yeni bir kutuplaşmaya yol açmaz mı?

Değerler? Değerler? Değerler?

Bizim olan değerler?

 

  • Salı 24.9 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.4 ° / 10.5 ° false
  • Perşembe 25.7 ° / 13.5 ° Güneşli