HABİLHAN PEHLİVANLI


Genç Osman dediğin bir yiğit aslan?


İster yanında olsun, isterse karşısında, eminim bu seçimde hiç kimse Osman Türkyılmaz´ın çalışma stratejisi, çalışma şekli ve çalışma ekibi hakkında en ufak söz dahi edemez?

Profesyonellik kavramını karşılayabilecek ne kadar çalışma stratejisi varsa, tamamı Türkyılmaz tarafından uygulanıyor.

Kırıkkale yerel gazeteleri istedikleri kadar ?ambargo? uygulasın, Osman Türkyılmaz´ın medya tanıtım ekibi fotoğraf ve video paylaşımlarıyla, Türkyılmaz´ın adını dünyanın dört bir yanına duyurdu. Duvarlara, dağlara, taşlara yazılanları saymıyorum bile!

Türkyılmaz gönüllüleri, seçim bürosunu her gün hıncahınç dolduruyor. Pazar günleri düzenlenen çay toplantıları ise basbayağı mitinge dönüşüyor; 7´den 70´e herkes seçim bürosunu doldurup soğuk havalarda bile sokaklara taşıyor.

Herkes seferber olmuş, karınca misali su taşıyor, ?Yahşihan´ı yakan ateşi söndürmek üzere??

Çevreyi kirleten broşürler, direklere yapıştırılan afişler yok?

Seçim Müzikleri ayrı bir kalite? Kimseyi rahatsız etmeyecek bir şekilde, belli saatlerde, uygun ölçüde sesi açılan seçim arabaları bir tarafta, ?Çocuklar bile biliyor, Osman Türkyılmaz geliyor? derken, diğer tarafta, ?Sevemedim kimseyi, seni sevdiğim kadar? sözleriyle tatlı bir tebessüm bırakıyor yüzlerde?

Ancaakk, Pazar günleri yapılan toplantının anlamı daha bir farklı?

Bu kez müziğin sesi coşku için açılıyor?

Seçim Bürosunun önündeki sokak, adeta insan seliyle dolup taşarken Mustafa Yıldızdoğan´n sesi yankılanıyor bu kez de: ?Hep birlikte Türkiye´yiz? diyerek kabalıkları coşturuyor?

Fakat bu Pazar toplantıları, Osman Türkyılmaz´ın seçim müziklerini belirleme sırasında yaptığı bir eksikliği ortaya çıkardı: ?Genç Osman?!

Her ne kadar bir ağıt olsa da, özellikle Orta Anadolu şehirlerinde oyun havası gibi çalınıp söylenen bu marş, Pazar toplantılarının ardından defalarca kez çalınıp gençlerin saatlerce coşup oynadığı, kendine özgü bir seçim müziği haline geldi.

Malum, isim de uyuşunca coşku daha da artıyor?

Eh, ne diyelim, yaşı benzemesin,

Yahşihan´a da 31 Mart´ta bir Genç Osman geliyor?

Hem de bir yiğit aslan?

 

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli