HABİLHAN PEHLİVANLI


Güzel Kızılelma´na varmadan öleceksin!


?

?Yüz paralık kurşunla gider hayat dediğin

Tanrı yolu uzaktır, erken kalk sıkı giyin.

Yazık, bütün ömrünce o kadar özlediğin

Güzel Kızılelma´na varmadan öleceksin.?

Hüseyin Nihal Atsız

***

Afrin´deki harekâtın ilk günlerinde, TV sunucusunun ?Yolculuk nereye?? sorusu üzerine, tankın üzerindeki bir yiğidimizin verdiği o manidar cevaptan sonra bir anda Türkiye´nin gündemine oturan, ancak yüreği Türklük aşkıyla çarpanların doğumdan ölüme yol göstericisi, hayat felsefesi olan mefkûrenin sembolleştirilmiş adıdır KIZILELMA?

Tarih, Türk adındaki o şanlı milletin adını anmaya başladığı andan itibaren KIZILELMA mefkûresini de anlatmaya başlamıştır.

Nitekim?

Hun´a Çin´dir KIZILELMA

Göktürk´e Ötüken?

Uygur kültür-sanat ve yerleşik hayatı tercih etmişse, onun KIZILELMA´sı da medeniyettir.

Gün gelip de cihana nam salma gücüne kavuştuğunda, demirden dağlar KIZILELMA´dır Türk evladına, eritip yeni yollar açmak için yeni Türk Yurtlarına?

Atam Atilla atlayıp atına Avrupa´yı titrettiğinde ?Roma? dedi KIZILELMA´nın adına, miras bıraktı Avrupa sevdasını Muhteşem Süleyman torununa?

İslam´a bayraktar olduğu gün ?Nizam-ı Âlem için ilâ-yı Kelimetullah? (Yeryüzünde düzeni sağlamak için Allah´ın adını yeryüzüne hâkim kılma) dedi Türk, KIZILELMA´sının adına, zaten ?Cihan hâkimiyeti mefkûresi? de aynı KIZILELMA´dan bahsediyordu Türk için?

Türk büyüdü, Türk çoğaldı, Türk yurtları genişledi. Kâh Acem yurdu oldu Türk´e KIZILELMA, kâh Arap Yarımadası... Akdeniz, Ege, Karadeniz Türk´e göl oldu da KIZILELMA mefkûresi hep var oldu Türk´ün yüreğinde?

Sultan Alparslan ?Anadolu?, Fatih ?İstanbul?, Kanuni ?Viyana? kapılarında cenk ederken gözlerindeki ışıltının adıydı KIZILELMA?

90 bin şehidi karlar altına defnettiğimiz gün bile Sarıkamış´ta Enver Paşa ?Turan? diyordu, ?Atayurt? diyordu KIZILELMA´sına?

Çanakkale´yi geçilmez kılan ruh KIZILELMA değil de nedir ey gafil?

Mondros´u, Sevr´i paçavraya çeviren ruh KIZILELMA değil de nedir ey hain?

Her şey bitti sanıldığı gün çıkıp Kocatepe sırtlarından, ?Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz´dir, ileri? diyen Sarışın mavi gözlü dev Mustafa Kemal Atatürk´ün ve Azrail´e sevgi dolu gözlerle bakıp durmadan koşan ve Türkiye Cumhuriyetini kuran ruhun mefkûresi KIZILELMA değil de nedir ey cahil?

***

Ya bugün, bitti mi sanırsın o mefkûre? KIZILELMA sona erdi mi sanırsın? Bitmez, ölmez, sona ermez KIZILELMA?

Dün el-Bab, Bugün Afrin, Yarın Münbiç?

Sonra?

Sonra da kim bilir Halep, Musul, Kerkük, 12 Adalar?

Ve yeryüzünde Türk´ün adaletine muhtaç ne kadar toprak parçası, su birikintisi, kaya kovuğu, hava zerreciği varsa, işte orasıdır KIZILELMA?

Sen bitersin, ben giderim, o göçer de KIZILELMA asla ama asla bitmez?

Çünkü TÜRK daima yeryüzünde var olacak!

Ama Atsız Ata´nın dediği gibi bizler, yani sen

?Güzel Kızılelma´na varmadan öleceksin?

 

cengiz feyzıoglu
9.02.2018 22:45:12
hakırıka bi yazı olmus sevgili hocam allah razı olsun saygılar

  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli