CÜNEYT TÜRKOĞLU


Hazır değiliz


Türk Metal ile birleştikten sonra herkeste bir heyecan, bir umut oluşmuştu. Yıllardır amatör kümeden çıkamayan takımımız için son şans belki de birleşmekti. Birleştikten sonra her şey beklediğimiz gibi yürümedi.


Kongreden sonra uzun bir süre transfer yapılmadı, hoca belirlenemedi. Önceki yıllarda Adliyespor´u şampiyon yaparak 3.lige çıkaran Sadullah Acele ile anlaşıldı. Takımla çok fazla idman şansı bulmayan Acele ile yollar erken ayrıldı. Sağlık sorunları nedeniyle ayrıldığı açıklanan Acele´nin ayrılma sebebinin altında maddi sorunlar da olabileceği söyleniyor. Acele´nin ardından takımın gelen Ergin Şimşir, transfer çalışmalarına hız verirken takımdan da bazı oyuncuları yolladı.

Kupa maçı öncesinde takımımız yalnızca 1 hazırlık maçı oynadı. Geçtiğimiz yıllarda da en büyük sıkıntıyı hazırlık dönemini iyi geçiremediğimizden çekmiştik. Bu sene para var, borç yok, kamp için bir engel yok ama neden hazırlıklar bu kadar geç başladı, neden planlama yapılmadı? Hani birleşince her şey daha iyi gidecekti?

Hazırlık dönemini kötü geçirmemize rağmen Amasya karşısında maça arzulu başladık. 30.dakikaya kadar ortada giden bir oyunda yılların tecrübeli ismi Sabri, kendinden beklenmeyecek amatörce bir hata yaptı. Rakibi ceza sahası içinde düşürdü ve penaltıdan mağlup duruma düştük. Penaltı kararı doğruydu ama kırmızı kart hakemin takdirindeydi. Bariz gol şansı olarak değerlendirdiği için Sabri´ye bir de kırmızı kart gösterdi. Kırmızı kart için doğru ya da yanlış diyemiyorum, tartışmaya açık bir pozisyondu. Tabii gol öncesinde kalecimiz Tayfun hatalı kale vuruşu yapmasaydı o pozisyon da olmayacaktı. 10 kişi kaldıktan sonra sıcağın ve hazırlık kampını iyi geçirememenin etkisiyle oyundan düştük. İkinci yarıda birkaç pozisyon bulduk ama defansımızın boş kalmasından dolayı rakibimiz elini kolunu sallayarak 2.golü buldu ve maçı bitirmiş oldu. Son dakikalarda Adem ile bir gol bulsak da bu gol maçı lehimize çevirmemize yetmedi.

Oyuncu bazında;
-Kalecimiz Tayfun, en kötü maçlarından birini oynadı. Konsantrasyonunu tamamen kaybetmiş. Yıllardır en büyük sorunu olan kale vuruşu atmayı maalesef hâlâ geliştiremedi. Bir pozisyonda da rakibe vurdu, hakem orada kırmızı da gösterebilirdi.
-Sabri, kendinden beklenmeyecek hata yaparak belki de mağlubiyetin mimarlarından birisi oldu.
-Adem, tekrar bize geldi ama defansta çok hata yaptı. Mevkii de zaten defans değil, ön libero. Eğer Adem defans oynayacaksa çok gol yiyen bir takım oluruz. Ön liberoda daha başarılı oynayacağına inanıyorum.
-Sağ kanatta yeni transfer Berkay hazır bir görüntü vermedi. Çok top ezdi, defansif olarak da rakipleri pek durduramadı. Hazır olmamasına yoruyorum, umarım böyle devam etmez. Murat Şahin hazır olduğunda ya Berkay´ı kesmeli ya da önünde oynamalı.
-Sol kanatta Yasin, her zamanki oyununu oynadı. O da henüz tam hazır değil.
-Veysi her zamanki mevkiinde Sabri kırmızı kart gördüğü için oynayamadı. Defansta o da etkili olamadı.
-Kanatta oynayan Cansın, sahanın en kötülerindendi. Özellikle ilk yarı bitince hoca neden çıkarmadı anlamış değilim. Cansın geçen sene ilk yarı en iyi oyuncularımızdandı. Sakatlandıktan sonra eski formuna bir türlü ulaşamadı.
-Yeni transferimiz Ferdi Kösem de pek hazır bir görüntü çizmedi. İlk maç itibariyle kıyaslamak pek doğru değil ama geçen seneki oyuncumuz Ufuk, ileride daha çok pres yapıyordu. Ferdi prese dayalı oynamıyor. Tek forvet oynayacaksak Ferdi´nin pres de yapması gerekiyor. Yoksa zor gol şansı bulur.
Şu ana kadar oyunda pek etkili olamayan oyuncuları yazdık, şimdi de nispeten iyi olanları yazalım.
-Uğur Kütük, forvet arkası oynadı. Canı istediği zaman oynayan birisi olduğu için yıllardır çok eleştirdiğim oyunculardan biri olmuştur. Bu maçta arzuluydu, iyi paslar atmaya çalıştı, oyunu yönlendirmeye çalıştı. Fena da oynamadı. Neden oyundan çıktığını da anlayamadık. Bence 90 dakika oynamalıydı.
-Serhat  bu sene transfer edildi. İlk yarı sahanın en iyi 2-3 oyuncusundan biriydi. Orta sahaya dinamizm getirdi ve takımı ileri çıkarabiliyordu. Hocamız böylesine etkili bir oyuncuyu neden oyundan aldı anlamadım.
-Ve Mehmet Kahveci?
İlk maç itibariyle izlediğim Mehmet, son yıllarda Kırıkkale´ye gelmiş en iyi oyunculardan birisi olarak göze çarptı. Oyunu iki yönlü oynayabilen, pres yapan, çalım atan, oyunu kanatlara açan, 90 dakika boyunca yılmadan yorulmadan oynayan oyuncu görmeyeli uzun yıllar olmuştu. Henüz 19 yaşında olmasına rağmen çok tecrübeli bir oyuncu görüntüsü çizdi. Bu oyuncu Kayseri A2 takımında da oynuyordu. Biraz daha kalsa belki A takımına da çıkabilirdi. Bu yaşta bu oyuncuyu getirebilmek büyük başarıdır. Nazar değmesin, performansını tüm sezona yayar umarım.

Genel anlamda hazır olmayan takımımız yine de mücadelesini iyi niyetle koymaya çalıştı. 11 kişi olsak belki de oyun bu şekilde sonuçlanmazdı.

Hocamıza gelirsek ilk maç itibariyle sınıfta kaldı. Takımı tanımıyor olabilir, hazırlık kampı yaptırmamış olabilir, geç de geldi. Bahaneleri elbette var ama oyunu okuma anlamında son derece kötü bir maç çıkarttı. Cansın´ı oyundan çıkartıp Muhammet´i ikinci yarının hemen başında oyuna almalıydı. Sahanın en iyilerinden Serhat´ı çıkarmamalıydı, Uğur´u da en kötü maçın sonuna doğru çıkarabilirdi. Oyunu okumak için yıllarca bir takımda çalışmış olmak gerekmiyor. Umarız hocamız sezon içerisinde bu tip hataları yapmaz. Kısa olan bu ligde özellikle ilk haftalarda puan kaybedersek lige havlu atarız.

Maçın hakemi de son derece kötü yönetti. Tüm takdir haklarını Amasya´dan yana kullandı. Hakemlerle mücadelemiz bu yıl da sürecek gibi duruyor?

Lig başlayana kadar 2-3 hazırlık maçı daha yapıp en az 2 transfer yapmalıyız. Birisi forvet, birisi de defans olmalı. Yıllardır ne çektiysek forvetsizlikten çektik. Yönetim sadece Ferdi ile başlarsa bu sezonu da çöpe atmış oluruz.

Bu maçla beraber yeni sezonda takımımıza başarılar dilerim?

  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu