HABİLHAN PEHLİVANLI


İhanet dur durak bilmiyor!

İhanet dur durak bilmiyor!


Van?da deprem olduğu gün sosyal paylaşım sitelerinden ?İyi oldu? Allah cezalarını verdi? Bir musibet?? gibi cümleler paylaşanlara çok fazla katıldığımı söyleyemeyeceğim. Hele bir de daha gencecik ve birçoğu ilk görevinde olan öğretmenlerin cenaze haberlerini duydukça?
 
Hatta o günlerde yazdığım bir yazıda da Kürtleri sağduyuya çağırarak, depremin meydana geldiği andan itibaren her şeyiyle seferber olan Büyük Türk Devletinin ve Türkiye?nin dört bir tarafından yardımlar yağdıran Türk Milletinin -onlara hep yanlış aksettirilen- asıl karakterini görmelerini istemiştim.
 
İlk gün can havliyle bile anti-Türk propaganda yapan Erciş Belediye Başkanından bahsetmiştim.
 
Şimdi de Van Belediye Başkanı, bana bile ?bir musibet bin nasihatten etkilidir? dedirtmeye başladı.
Gerçi bu adamların musibetten falan da anlayacağı yok ya!
 
Bakar mısınız beyefendinin yaptıklarına!
Hani depremin sıcaklığı geçti ya?
Hani biraz biti kanlandı ya?
Adam, yardım için gelenlerden Kürtçe konuşmayanlara, ?gidin başbakanınızdan yardım dilenin!? diyebiliyor?
 
Bakar mısınız küstahlığa?..
 
?Allah beter etsin!? diyeceğim de, sen ve senin gibilere oy vermeyen, o makamlara getirmeyen garibanların ne suçu var?...
***
Diğer tarafta ?teröristken milletvekili olan? Sebahat Tuncel de eski dağ arkadaşlarına, yoldaşlarına her fırsatta el uzatıp dağda ya da ovada, nerede gerekiyorsa desteklerine devam ediyor.
 
Ne ilginç değil mi?
 
Dağdaki teröriste, İmralı?daki caniye, mecliste senin benim vergilerimle maaş alan terörist eskisi hainlere her kapı açık; ama?
 
Ama yıllarca devletine her alanda hizmet eden bir subay, bir istihbaratçı, ?terörist? olma iddiasıyla yattığı cezaevinde -hem de bir TV dizisinde alenen duyurula duyurula- sır bir ölümle göçüp gidiyor bu alemden!..
 
Ya da milletvekili seçildikleri halde bir Tıp Profesörü, bir emekli Bordo Bereli Korgeneral bir de gazeteci hâlâ cezaevinde? Hele gazeteci olan, tecrit koğuşunda!..
***
Eğer ortada bir suç varsa, suçlular cezalandırılmalı!
Ama adilce?
Ama gerçek suçlular?
Ama suçu sabit olanlar?
Ama caniler?
Ama katiller?
Ama hainler?
!!!
 
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli