İSMAİL DURSUN KUZUCU


İl Koordinasyon Kurulu Toplantıları


İlimiz, İl Koordinasyon Kurulu toplantısı 22.01.2016 Günü valilik toplantı salonunda gerçekleşmiştir. Önce Vali Yardımcısızının başkanlığında başlayan toplantı daha sonra Sayın valimizin katılımıyla devam etmiştir. Toplantı yaklaşık bir buçuk saat sürmüştür. İlimizdeki kurumların birinci derece, ikinci derece bezende daha alt düzey yetkilileri yatırım programları ile ilgili sayısal şekilde, yüzeysel olarak bilgiler vermişlerdir.

Bende bu kurula İl Genel Meclisi Üyesi olarak katıldım. Daha öncede bu kurula birkaç kere katılmıştım. Eğer gerçekten bu kurul mevzuattaki belirlenen hedefler doğrultusunda görevini sürdürür, konulara bilinçli bir şekilde müdahaleler edilirse çok yararlı olacağına inananlardanım. Yok, eğer oraya gelenler sadece adı ve sanı olmayan ?´Şu kadar projemiz var şu kadarını gerçekletirdik şu kadarını gerçekleştirmeye çalıyoruz´´ derseniz, bu yüzeysel veri ve bilgilerle neyin ne olduğu anlaşılmadan aynı veriler bir sonraki toplantılarda da okunur gider.

Bizim ülkemiz az gelişmiş bir ülkedir. Gelişmiş ülkelerin seviyesine ulaşmak, hatta geçmek istiyorsak düşük vitesle yetişmemiz mümkün değildir. Herkes kendi birim ve kurumunu ileriye daha fazla hamle yapacak şekilde motive etmelidir. Daha hızlı, daha güvenli, daha ileri gitmek için özellikle kurumun başındaki görevlilere, büyük görevler düşmektedir. Herkes kurumunun ileriye dönük kalkınma proğramını en iyi şekilde belirlemesi gerekir. Bir sonraki il koordinasyon kurulu toplantısına öyle projeler sunulmalı ki, katılanların dikkatini çekip, kocaman bir abooo çekip, ağızları açık yönlerini değiştirmelidirler.

Kırıkkale, ülkemizin gelişmeye en elverişli bir yerindedir. Karayollarının kesiştiği, demiryollarının bağlantı makasının olduğu, Ankara havaalanına yakın bir mesafede ve yatırımcıların zevkle tercih edecekleri bir konumdadır. Malzemeleri hazırlarsak helva yapacak ustaların ilimize akın etmeleri kaçınılmaz olacaktır.

Daha önce gazetemdeki köşemde bazı kurumlar için projeler yazmıştım. Şimdi bunların birkaçını yine yazıyorum. Benim bu yazdığım projeleri olamaz bulanlar, 1800´lü yıllarda Jules Verne´nin bilim kurgu hikâyelerini okuyanlar daha iyi anlarlar. Hayal etmeden hiçbir şeyi başaramazsınız.

 Bende Kırıkkale´nin sorumlu bir evladı olarak kendime göre çılgın projeleri sıralıyorum. Eğer yatırımcı veya ilgili kurumların amirleri ararlarsa aşağıdaki projelere ait düşünceleri mide söylemek isterim.

Çılgın projelerimi şimdilik beş madde halinde şöyle sıralayabilirim:

1-Çelebi, Keskin, Delice, Kaman, Akpınar ilçelerinin hâkim olduğu devasa arazinin Kızılırmak´tan sulama projesi.  İl Koordinasyon Kurulu toplantısında dile getirdim.(DSİ Ankara Bölge Müdürü telefonla arayarak Kızılırmak Projesi´ni değerlendirmeye aldıklarını söylediler) Teşekkürler.

2-Hasandede ve Delice (Sungur) üzümü dünyanın en iyi üzümlerinden biridir. Büyük teşviklerle özellikle az sulanır veya eğimli arazilerde üzüm yetiştiriciliğini geliştirmek için vitesi yükseltmeliyiz. Bu konuda yapılacak büyük projeleri çitçilerimize daha iyi tanıtmalıyız. Tüm çiftçilerimizi bilinçlendirmek için yazılı ve görsel basınla duyurulmalı, bu konuda verimli toplantılar yapılmalıdır.

3- Ormanlarımızı bal ormanı yapmalıyız.  Sayın Valimiz bu konuda büyük duyarlılık ve destek veriyor. Özellikle Orman İşletme Müdürlüğümüz daha canlı davranmalıdır. ( Bu konuda kurumlar ve vatandaşlarımız teşvik edilmeli, halka her türden ücretsiz fidanlar dağıtılmalıdır)

4-Belediyemiz şehir merkezinden dış bağlantı yollarına büyük bulvarlar açarak merkezin nefes almasını sağlamalıdır. (Yeni projelerle kat artırımı yaparak şehrin yeni imarında müteahhitler tarafından şehrin yenilenmesini sağlamalıdır.)

5- Hasandede den eski ofisin bulunduğu yere getirilecek cazibe suyun, eski hayvan pazarının oradan tekrar Kızıl ırmağa döküldüğü yere kadar, suyun kenarında cazibe yaşam alanları yaparak, Kırıkkaleli hemşerilerimize ilerde daha güzel ortamlarda yaşamasını sağlamalıyız.( Torunlarımıza daha güzel bir Kırıkkale bırakmak için büyük çabalar sarf etmeliyiz. )

Basının, bu toplantılara başından sonuna kadar katılmasını sağlayıp, buradaki görüş ve düşünceden halkın haber almasını sağlamalıyız. Bu vesile ile de halkın düşüncelerinin yorumlarla yetkili kişilere ulaşmasını sağlamalıyız.

İl koordinasyon Kurulu yönetmenlikte belirlenen konumuna uygun çalışmalar yapıp hedefler belirlerse ilimiz için bu toplantıların çok verimli olacağı kaçınılmazdır. Bu toplantıya katılan tüm birim amirlerinin bizzat katılması sağlanmalıdır. Tam yetkisi olmayan ikinci ve daha gerideki amirlerin bu toplantılara katılması, aynı konuları daha sonrasındaki toplantılarda okuyarak, daha ciddi konuların tartışılması engellemektedir.

İlimizin gelişmesi için daha büyük ?mega´ projelerin uygulanmaya konulması gerekir. İlimizde büyük projelerin uygulamaya konulacağı her türlü ortamlar mevcuttur. Her kurum kendine göre büyük projeler üretir ve uygulamaya koyarsa, göreceğiz ki Kırıkkale´miz gelişme ve hamlelerle Orta Anadolu´da,  Adından söz ettiren çok gelişmiş bir ilimiz olacaktır.

  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 25 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu