İSMAİL DURSUN KUZUCU


KEÇİ İLE KOYUNUN HİKÂYESİ


Şu hikâyeyi herhalde birçoğumuz duymuşuzdur:

?´Keçi ile koyun bir arktan geçerken, önce koyun geriye çekilip hızla arkın üzerinden atlarken, koyunun poposu gözükür.

Keçi, o gevrek ve tiz sesiyle bir güler, bir güler.

Koyun merak eder.

 Keçi´ ye, niçin güldüğünü sorar.

Keçi´ de, arktan atlarken popon göründü der.

Koyun ise keçinin gözünün içine baka baka çok fazla söz söylemeden  ?´Yahu´´ Keçi Efendi ?´senin popon her zaman görünüyor; benimki bir kere görünmeyen neden size bu kadar gülünç geldi´´ der?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu günlerde birini karalamanın en basit yanı ?´Gördün mü falanca´´ paralel çiymiş´´ demeniz yetiyor. İktidarın borazanlığını yapan yazılı ve görsel basın bu işi o kadar güzel senfoni orkestrasının uyumu içinde anlatıyorlar ki birçoğumuzun siyahı beyaz, elmayı armut gibi görmemize neden oluyor.

Özellikle havuz medyası denilen yandaş basın, seçim zamanlarında MHP´ye demediğini bırakmazken sanki MHP´yi en büyük destekleyen medya durumuna dönüşmüştür. Gerçekten bu yandaş basın saflarını değiştirir bundan sonraki seçimlerde MHP´yi desteklerlerse MHP´nin başında kim olursa olsun ülkemizin en büyük partisi ve iktidarın en büyük adayı olacağı görünmektedir.

İçerden ve dışarıdan MHP´li adaylara ne derseniz deyin. Hangi yakıştırmaları yaparsanız yapın, yapılan tüm yakıştırmalar onları söyleyenlerin üzerinde kalacaktır. Rahmetli Başbuğumuz ülkücü hareketin temelini o kadar sağlam atmış ki kendi öz evlatları bile gemiyi terk ettiğinde yolcuları sağ salim rıhtıma ve hedefe götüren kaptanlar yetiştirmiştir.

MHP´deki genel başkanlık yarışında özellikle dışardan yapılan müdahaleler partinin içini karıştırmak ve başarılı bir seçim dönemi geçirmemeleri için var güçleri ile çalışmaktadırlar. Bu yapılanlar özellikle MHP gelişip büyürse, kendi refah içindeki gidişatlarının bozulacağından korkanlar olduğunu, sağduyulu herkes anlayıp kavramaktadırlar. Eğer, yüzde on bir oy almış bir partiyi yüzde elliye yakın halk ve büyük bir medya gurubu, bu partinin iç işine karışıyorsa oynanmak istenen oyunu da beynini kendi kullanan her insan anlıyor, kavrıyor demektir.

Kim hangi oyunu oynarsa oynasın, kim hangi yakıştırmaları yaparsa yapsın, MHP ne devlete paralel yapılara, nede ülkesine, milletine, birlik ve beraberliğimize zarar verecek hiçbir oluşumun yanında olmayacaktır. Tüm ülkücü camia birlik ve beraberlik içerisinde kurultayı yaparak ülkücü ülkücünün rakibi değil, kardeşi olduğunu herkese göstereceklerdir.

?´Paralel Örgüt´´ dedikleri örgütle kimlerin beraber olduklarını ve kimlerin zamanında beraber yürüdüklerini, yağmurda ve karda beraber ıslandıklarını hepimiz az çok biliyoruz.

 ?´ Öküz öldü ortaklık bozuldu´´ Paralel Örgüt dedikleri yapıya daha önce güç verenler, onları yere göğe sığdırmayanlar, ´´ Ne istediniz de vermedik´´ diyenler, hizmetlerini anlatırken ağlayanlar, liderini´´ Mübarek kişi, muhterem insan, çok hayırlı işler yapmıştır´´ diyenler, bugünlerde´´ Sütten çıkmış ak kaşık´´ gibi başkalarını ?´Paralelci´´ ilan etmektedirler.

 Daha söylenecek çok söz var da?

?´Keçi ile koyun hikâyesi´´

 Bu söylenenlerin ve yakıştırmaların cevabı olsa gerek?

  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu