HABİLHAN PEHLİVANLI


?Kırıkkale bizi bağlamıyor!?


Gündem o kadar yoğun ki, bu konunun arada kaynaması an meselesiydi. Ama kaçırmadım, Kaçırmam da?

***

Kırıkkale´mizin ilk göz ağrısı, 1967´de kurulup 1977´de bugünkü adıyla Süper Lig´e çıkan ilk ilçe takımı MKE Kırıkkalespor, ne yazık ki bir süredir Bölgesel Amatör Ligde (BAL) var olma mücadelesi veriyor.

Geçen sezon bin bir meşakkatle şampiyon olarak 3. Lige çıkan diğer takımımız Türk Metal Kırıkkalespor acı bir sonla, çıktığı yıl yeniden BAL´a düştü. Fakat diğer yandan MKE Kırıkkalespor, tüm imkânsızlıklara rağmen BAL 6. Grupta lige tutunmasını bildi. Hem de birçoğu kendi öz çocuklarımız olan futbolcularımızla ve kendi hocamızla?

?Hep söylerim, yerliden, milli olandan, bizim olandan şaşmamak gerek!?

***

Şimdiiiiii

Bu cümlemden dolayı birileri beni yine ?Fena halde KIRIKKALECİ olmakla itham edecektir.

Etsinler, gurur duyarım!

Öyle ya, Kırıkkaleliyim ve doğal olarak KIRIKKALECİ olacağım!

***

Birileri gibi doğup, büyüyüp, ekmeğimi kazandığımı şehri hâlâ küçümseyenlerden olsaydım maazallah! Hani ?Haramzade? desen yeridir bu tiplere!!!

Düşünsene, ?trilyonluk ettiğimiz? Çitlekçi, birkaç yıl önce bir ortamda diyor ki, ?Kırıkkale´yi ya da Kırıkkaleliyi çok sevdiğimizden değil de mekân ucuza geldi!..?

Tabi o zaman buna ?tövbe estağfurullah? dedik ve az önce de ifade ettiğim gibi adamı ?trilyonluk? ettik!

Ah bu balık hafızamız yok mu???

Şimdi bu cümlelerim üzerine birileri ?Bölgeci? yaftasını yapıştırıverecekler bana da, lütfen mantıklı olun, bölgeci olan kim oluyor burada???

***

Oraların havasından mı, suyundan mı bilinmez, geçenlerde MKE Kırıkkalespor yöneticileri, yine Kırıkkale halkının büyük rağbet gösterdiği Köfteci Yusuf´a gidiyorlar yemek yemek için? Bu sırada, futbolculara o mekânda bir yemek tertip etme fikri ortaya çıkıyor. Mekânın yetkilisi masaya davet ediliyor, görüşmeler sonucunda, şube yetkilisi olan şahıs böyle bir organizasyona tek başına karar veremeyeceğini, üst yetkililere sorması gerektiğini bildiriyor. Zira MKE Kırıkkalesporlu yöneticilerin teklifi, Köfteci Yusuf denilen mekânın bu yemeğe sponsor olması yönünde?

Aradan geçen bir haftada herhangi bir cevap gelmeyince iki yönetici gidip yetkiliye sonucu soruyorlar?

Cevap:

- Üzgünüz, böyle bir organizasyona sponsor olamayız?

- Neden? Kırıkkale´de hizmet veren bir firma olarak Kırıkkale halkının gözünde imajınız yükselir, yapacağınız bu jest güzel bir reklam olur sizin için de?

- Kırıkkale bizi bağlamıyor! Biz yol boyu hizmet veriyoruz!!!?

?

!!!

Şimdi Cumhurbaşkanımız gibi hitap etsem haksız mıyım?

?Eeeeeyyy Köfteci Yusuuufff,

Madem seni Kırıkkale bağlamıyor,  kapının önündeki araç plakalarının neden büyük çoğunluğu 71? Madem öyle, o müşterileri de Kırıkkaleli diye kabul etme ya da hizmet sunma!

Sponsorluk olayını kabul edersin ya da etmezsin, o senin bileceğin iş. Fakat sınırları içerisinde para kazandığın bir şehir seni nasıl bağlamaz?

Seni Kırıkkale bağlamıyorsa hangi şehir bağlıyor acep??

 

Ali haydar salini
12.04.2017 00:48:52
Haklısın hocam zaten bunlar ve bunlar gibiler yüzünden kırıkkale gelişmiyor gelişemiyor

  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu