HABİLHAN PEHLİVANLI


?Kırıkkale Gerçekleri?


Namı diğer ?@kirikkalegercekleri??

Hatırladınız mı?

Hani geçtiğimiz yıllarda sosyal medya aracı Twitter´da ortaya çıkıp, kendi(ler)ini Kırıkkale´nin ?@fuatavni?si olarak tanıtan,

Aklınca, Kırıkkale İl Genel Meclisinde ve Kırıkkale Belediye Meclisinde yapılan ?yolsuzluklar? başta olmak üzere, Kırıkkale Belediyesi´ne verip veriştirmeyi kendisine adet edinmiş bir hesaptı?

***

Bu hesaptan bana ilk davet geldiğinde ekleyip eklememekte tereddüt etmedim desem yalan olur.

Ancak, bir gün tam da gazetemizin olduğu pasaja girecekken, bizim pasajın karşısındaki çay ocaklarının müdavimlerinden ?bir isim? bana seslenerek bu hesabı mutlaka eklememi tavsiye etti.

Açıkçası ilk tepkim, ?Hesap size mi ait?? sorusunu sormak oldu.

?Hayır, ama beni de eklediler. Senin gibi Kırıkkale ile ilgili konulara çok ilgi gösteren bir yazar için önemli malzemeler var? dedi, bu şahıs?

Ben de merakımı yenemeyerek takip isteğine karşılık verdim...

***

Birkaç gün takip ettikten sonra gördüm ki, bu hesap Ak Parti içerisinden biri(leri)ne ait!

Çünkü hesabın sahibi ya sahipleri bir yandan Ak Parti içerisinde yönetime dair sorunlardan bahsederken diğer yandan da Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay´a, teşkilatına ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´ya verip veriştiriyor, hatta dönemin İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay´ı da aynı hedef tahtasına oturtuyordu. Tabi bu arada o dönemde Şerafettin Atalay´ın İl Genel Meclisi Başkanı olması yönünde oy veren MHP´li İl Genel Meclisi Üyelerini de tabiri caizse bombardımana tutuyordu!

Açıkçası konular ilgimi çekse de yalnızca izleyici konumunda takip etmeyi sürdürdüm. Derken, bir akşam gazete sahibi bir arkadaşa verip veriştirmeye başladılar!.. O sırada tam da ben bu arkadaşı arayıp, bu şahısların kim olduklarını soracakken telefonum çaldı. Arayan, bu gazete sahibi arkadaştı:

- ?Baktım, ortak arkadaşlarda sen de varsın. Tanıyor musun bu kişi ya da kişilerin kim olduğunu? Eğer benim hakkımda bunları yazmaya devam ederlerse mahkemeye vereceğim!!!?

- ?Ben de tam seni arayıp aynı şeyi sana soracaktım!!!?

***

Ve ertesi akşam sıra bana geldi!

Hiç de yorum yapmadığım, müdahil olmadığım hesaptan ?silahlar? bir anda bana doğrultuldu!

Verdikleri ?bilgileri? değerlendirerek belediye hakkında neden yazmadığımı, (kendilerince) sorgulayan hesap sahibi ya da sahipleri aynen şu cümlelerle beni itham ettiler: ?Sayın Pehlivanlı, tabi ki yazamazsın! Doğru ya, sen de Obalısın. Obalı Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´ya toz konduramazsın sen! Senin de, gazetenin sahibi Mehmet Altundağ´ın da bölgecilik damarınız kabarmıştır!?

Açıkçası o ana kadar sessiz kaldığım bu konuda, şahsımın tahrik edilmeye çalışılması, daha da ötesi ?gaza getirilip? ?kalemşör? gibi kullanılmaya çalışmaları gücüme gitti ve aynen şu cevabı verdim: ?Bölgecilik gibi dar beyinlilerin ürettiği bir şeyi bana yakıştırabiliyorsanız bu sizin ayıbınızdır. Eğer ben bölgeci olsaydım ya da gazetemiz bölgecilik yapsaydı 2014 seçimlerinde alenen Mustafa Pekdoğan´dan yana tavır almaz, Mehmet Saygılı´nın yanında tavır alırdık. Ama şu anda da Mehmet Saygılı´nın doğru ve güzel yaptığı çalışmaları bir Obalı olarak değil, bir Kırıkkaleli olarak övüyor ve alkışlıyoruz. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, eğer gerçek bir Kırıkkaleliyseniz, doğrusu da budur. Olgun insanlarsanız, güzel yapılan şeylere muhalif değil taraf duruş gösterirsiniz, yanlış yapılan şeyleri de eleştirirsiniz? dedim.

Bu tartışma üzerine ?@kirikkalegercekleri? isimli hesabın sahibini iyiden iyiye merak edip araştırmaya başladığımda aldığım duyumlardaki isim beni şaşırtmadı? Bu tartışmalar Kırıkkale´de yayılmaya başladıktan kısa bir süre sonra da hesap sustu!..

***

Ve bu hafta başında FETÖ Davası çerçevesinde ?Siyasi Partilerin? atacakları adımların önemli olduğunu yazdıktan sonra ortaya çıkan gelişmeler, ?@kirikkalegercekleri? konusunda aldığım duyumların çok da yanlış olmadığını gösterir yöndeydi?

Ancaaaaakkkk?

Şundan adım gibi eminim ki, ?@kirikkalegercekleri? asla ve asla bir kişiye ait hesap değildi!

FETÖ Davasıyla bu konunun ne kadar alakası vardır bilemem ama madem bu örgüt 70´lerden itibaren devletin her bir hücresine bir yılan hassasiyeti ve sinsiliğiyle sızmışsa, özellikle de belli bir dönem Ak Parti teşkilatlarında söz sahibi olmuşlarsa, o zaman Ak Parti Kırıkkale Teşkilatında bu kadar sert bir hizip oluşturan ?@kirikkalegercekleri? grubunun amacının da derinlemesine araştırılması gerekmez mi?!!

 

  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 25 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu