İSMAİL DURSUN KUZUCU


Kırıkkale´den Ayrı Kalmak


Yine Kırıkkale´den ve siz çok kıymetli hemşerilerimden on beş gün ayrı kasacağım.

 Biliyorum ki buradayken yaşamın bir kuralı olarak itiştiğimiz, kalkıştığımız, sevdiğimiz, sevmediğimiz, her gün görmek istediğimiz, yüzünü görmek istemediğimiz,   yani herkesin farklılıklarıyla güzel olduğu, farklı düşüncelerimizin hiçte kötü olmadığını daha da iyi anlayacağız.

 Farklı parti, farklı görüş, farklı duruşlarımızın aslında vitrinimizi süsleyen bir mozaik olduğunu Kırıkkaleli olup ta Kırıkkale dışında yaşadığımız zaman daha iyi anlarız.

Kırıkkale´miz, küçük bir köyken kocaman bir il olduysa ülkemizin her yanından gelen ve burayı seven, içinde yaşarken her şeye muhalefet olan, Kırıkkale´den ayrılınca da hemen özlenen bir yer olduğunu Kırıkkale´de yaşayan hemen herkes bilir.

 Kırıkkale birlikte olma özelliğini düğününde, bayramında, cenazesinde, asker uğurlama ve şehit cenazelerinde her zaman gösterir.

Ülkemizin elbette her karış toprağı özel ve de güzeldir.

Allah kısmet ederse Cuma günü Eskişehir, Bursa, Balıkesir´den sonra Ayvalık´ta olacağım. Bu arada bu yol üzerindeki eş dost ziyaretleriyle geri dönüşü tamamlamaya çalışacağım

Yol üzerinde gördüğüm tüm güzellikleri not alıp köşemde sizlere ve Kırıkkale kamuoyuna anlatmaya, yazmaya çalışacağım.

 İçinde yaşarken insanların´´ Keskinliyim, Obalıyım, Kırşehirliyim, Yozgatlıyım, Çankırılıyım veya ülkemizin bir başka yerindenim´´ diye politika yaparlar; fakat il dışına çıkınca gururla KIRIKKALELİYİM dendiği yerdir, KIRIKKALE.

Allah´ım herkesin yolunu açık etsin. İnşallah Kırıkkale´mize sağ salim gelir, tüm hemşerilerimizle yeniden kucaklaşırız.

 Hoşça kalın, dostça kalın, demokrasi ve Atatürk´le, sağlıcakla kalın?

  • Çarşamba 29.4 ° / 15.1 ° false
  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli