HABİLHAN PEHLİVANLI


Kırıkkaleliler bıçak kullanmayı bilmez(miş)!


Adından başka hiçbir özelliği öğretmenlerin menfaatine olmayan, aslında öğretmenden başka herkesin ?evi? durumundaki öğretmenevine dün öğle yemeğine gittim? Tamamen bir arkadaşımın ısrarıyla?

Sipariş vermek üzere seslenmeye çalıştığınız garsonların sizi görmemek, sesinizi duymamak üzere kafalarını sağa sola çevirdiği yemek salonunda rica minnet verdiğimiz siparişlerimiz geldikten sonra yemeğimizi yemeye başladık.

Yemeği zor sipariş edebildiğimiz bir mekânda köftemizi yiyebilmek için ?bıçak? istemek gibi bir hataya düşmemek için çatal ve kaşıkla yemeğimi yemeye çalışırken yan masaya gelen birkaç arkadaşla selamlaştıktan sonra onlar da güç bela siparişlerini verdiler.

Yan masadaki arkadaşlardan birisi bayan bir garsondan bıçak istedi?

Yine rica minnet bıçak geldikten sonra bıçağı isteyen arkadaş, ?Şu masalara üç beş tane bıçak koysanız da insanlar yemeklerini rahat yese?? dediğinde garson hanımın tepkisi aynen şöyle oldu:

?Ne gereği var ki? Kırıkkaleliler bıçak kullanmayı bilmez!?

!!!

Beni tanıyanlar o anki duygularımı ya da tepkimi tahmin edebilir?

Elbette, bayan garsona gayet nazik bir şekilde, ?Genelleme yapmaması gerektiği? uyarısında bulundum. Fakat bayanın ve yanındakilerin mırıldanmaları sona ereceğe benzemiyordu!

Yanımdaki arkadaşım beni sakinleştirmemiş olsaydı konu Milli Eğitim Müdürümüze kadar gidecekti. Gerçi o anda Öğretmenevi müdürünü görsem yine anlatırdım...

***

Neyse?

Durum bu?

Hanımefendi ortamda ne kadar öğretmen varsa bir güzel aşağıladı, benden başka kimseden ses yok!

Belki arkadaşlar, ?o sözü öğretmenlere söylemedi ki, Kırıkkalelilere söyledi? diye düşünmüş olabilirler!!!

Hanımefendi ortamda ne kadar Kırıkkaleli varsa hepimizi de bir güzel aşağıladı, yine benden başka kimseden ses yok!

?

Gerçi biz böyle şeylere alışığız, öyle değil mi???

***

Madem Kırıkkale halkı bu kadar medeniyetsiz, görgüsüz, yobaz? Allah aşkına yarın birileri gelip bize biraz medeniyet ve görgü öğretsin!!!

Ama öğretemeyecekseniz, lütfen bu şehrin ekmeğini yiyip, ekmek yediğiniz kaba ?tükürmekten? vazgeçin!!!

Çünkü ben sizin gibileri topluma ifşa etmekten vazgeçmeyeceğim!

Hayati Keskin
16.06.2015 11:06:07
Sayın hocam hata garsonlarda değil o garsonların başında bulunan amirlerinin hatası.Kontrol mekanizmasının çalışması lazımbirde amir sıfatında atananlarıno makamı hak etmeleri gerekir.İşi ehline verirsen bu hatalar olmaz.İnşallah yeni hükümet kuruldukdan sonra bu hatalar düzeltilir.Eski müdür Nürettin Avan dönemindeBU HATALAR OLMUYORDU.

Hasan KÖKREK
16.06.2015 22:05:32
Habilhan Bey Selamlar! Ben Öğretmenevi Müdürü Hasan KÖKREK. Konudan yeni haberim oldu, öncelikle bayan garson personelimiz adına sizden özür diliyorum. Sabah hakkında gerekli işlem yapılacaktır...

  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.2 ° / 7.7 ° Güneşli