HABİLHAN PEHLİVANLI


Kontör dolandırıcıları kendilerini aştılar!

Kontör dolandırıcıları kendilerini aştılar!


?Ben savcıyım; ben hâkimim; Ben Komiser Kemal? tarzı kontör dolandırıcılığının deşifre olmasının ardından kontör dolandırıcıları yeni yöntemler, yeni arayışlar içine girdiler.
 
Geçtiğimiz günlerde, 30 TL?lik kontör kartı aldığını, ama yükleme yaptığında ?kartınıza 5 TL?lik yükleme yaptınız? cümlesini gören bir vatandaş, ?O gün nişanlımla yeni kontör yüklemesi yapıp uzun uzun konuşacaktık!? şeklinde üzüntüsünü belirtmiş.
 
Yazık değil mi?
Gençlerin saf duygularıyla oynamaya utanmıyor musunuz?
***
Bu aralar birçoğumuzun telefonuna şu şekilde mesajlar geliyor: ?Tebrikler! Hediye kol saati ve elektrik faturasında büyük indirim kazandınız. İrtibat için şu numarayı arayınız.?
 
Buradaki hediyenin ya da kampanyanın türünde değişiklikler yaparak birçok kişiye gönderdikleri bu mesaja kanıp kaç kişi verilen numarayı aramıştır kim bilir?
 
Lakin o anda değilse bile bir süre sonra bu geri aramalarınız size yüksek faturalar olarak geri dönecektir. Emin olduğum tek şey bu!
***
İyi de bu insanlara bir dur diyen olmayacak mı?
Ya da akşama kadar kaldırımlarda limon satar gibi bağıra çağıra hat satan, hat değiştirme kampanyaları düzenleyen servis sağlayıcı şirketlere telefon numaralarımızı bu şahıslara verme ya da kaptırma hakkını kim veriyor?
 
Numaralarımızın 118 bilmem kaçlarda çıkmaması için sözleşmelerde koyduğumuz işaretlerin herhangi bir yaptırımı yok mu acaba bu şirketler için?
***
?Ne olacak sanki?? diye düşünmeyin.
 
?CEP telefonuna bırakılan cevapsız çağrıya geri dönüş yapan işçi emeklisi İsmail A., Bulgaristan?da yaşayan ve yüzünü hiç görmediği kadına 30 bin lira kaptırdı. 55 yaşındaki adam, "Genç bir kızla konuşmak ve duygusal yakınlık hissetmek gözlerimi kör etti. Şimdi kendimi enayi gibi hissediyorum" dedi. (Kaynak: milliyet.com.tr)?
?
Bu da ?kapak? mahiyetinde bir olay!
 
Büyük Velî boşuna mı söylemiş:
?Eline, beline, diline sahip ol!? diye.
 
Anlaşılan, İsmail Amca hiçbirisine sahip olamamış!
***
Aman dikkat!
Bari aklımıza sahip olalım da onu çalmasınlar!
  • Perşembe 25.7 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı