YAŞAR KAYA


Memleket dahi bir hanedir


Devlet bir şahs-i manevidir. Şüphesiz en kötü bir devlet, devletsizlikten binler kat daha iyidir. Devleti olmayan ve başka devletlerin esareti altında inleyen milletlerin bugün düştükleri perişan ve sefil durumlar herkesin malumudur.

Kâinatta en büyük hakikat, imandan sonra vatan sevgisidir. Vatan, her şeyden azizdir. Vatanı olmayanın namusu tarumar olur, evi, barkı ve mülkü olmaz. Millet ile vatan, ruh ve ceset gibidir. Devletsiz, vatansız bir millet yetim, milletsiz vatan da harabe bir ev gibidir. İnsanın en esaslı vazifelerinden birisi de vatanını sevip sevdirmesi ve ona gereken hizmeti yapmasıdır. Çünkü devlet ve vatan, Cenab-ı Hakk´ın bizlere ihsan ettiği nimetlerin başında gelir.
Vatanı sevmenin sayısız sebepleri vardır. O, bizim şefkatli ve sevgili validemiz, bizler onun kıymetini bilen ve ona can feda eden hürmetkâr evlatlarıyız. Din, can, mal, namus ve evlat, vatan ile muhafaza olunur.
Vatana ihanet edenler katiyyen affolunmazlar. Zira onlar milletin malının, canının ve namusunun mahvına sebep olmuşlardır. Kendi menfaatlerini vatanın ve milletin menfaatine tercih eden bir kimse, vatan ve milletine ihanet etmiş olur.
Vatan; tahasungâhımızdır, hanemizdir, bahçemizdir, tarlamızdır, kışlamızdır, mescidimizdir ve ibadet hanemizdir... Bu dünyanın nimetlerini o hanede kazandığımız gibi, cenneti ve ebedî saadetimizi de yine orada kazanacağız. Vatan cennetin bir salonudur. Bunun içindir ki, ?Vatan sevgisi imandandır.? denilmiştir.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) vatanını pek ziyade severdi. Düşmanları kendisini Mekke-i Mükerreme´den çıkarttıkları gün;
?Ne yapayım? Ben seni çok seviyorum ama düşmanlarım beni senden çıkarttılar.?
diye teessürünü ifade etmiştir. Hz. Peygamber´in (s.a.v.) yanında vatandan bahsedildiğinde mübarek gözleri yaşla dolardı.
Bediüzzaman Hazretlerinin dediği gibi:
?...Memleket dahi bir hanedir ve vatan dahi bir millî ailenin hanesidir
Bu hane içinde büyümüş, ilim ve irfandan nasibini almış vatanperver, şuurlu bir insanın hayatı boyunca bu nimete karşı şükretmesi dinî ve vicdanî bir borçtur ?Binaenaleyh vatanperver her bir insan, vatanını bir valide gibi hakiki ve kusursuz sever ve sevmelidir çünkü Topraklarımızın her karışı binlerce şehidin kanıyla yoğrulmuştur. Yakın tarihimize şöyle bir göz attiğimizda  bunun en güzel öreğini görürüz,ve halende vermeye devam ediyoruz ama başaramayacaklar bölemiyecekler  2013´ten itibaren deniyorlar 17-25 Aralık operasyonu, Gezi operasyonu, 15 Temmuz darbe ve işgal saldırısı sınırlarımız içerisinde ve yanı başımızda yeni bir devlet kurma çabaları gibi büyük saldırılarla  dize getirilmeye çalıştılar ama nafile

Bu millet, hiçbir zaman oyunları yutmadı ve  zillete boyun eğmedi, bundan sonra da eğmeyecek...

Bu millet, emperyalistlere hiçbir zaman boyun eğmedi, bundan sonra da eğmeyecek Bu en güzel cevabını yeniden Allahın izni ile Mehmetciklerimiz Afrinde ve Menbiç´te cevaplarını verecek ve  veriyorlar, Rabbim her diam yardımcıları olsun.

HEM DARBECİLER HEMDE ÜLKEMİZ ÜZERİNDE OYUN OYNAMAYA ÇALIŞANLAR  VE ARKA ÇIKANLAR DA TARİHİN ÇÖP SEPETİNİ BOYLAYACAKLAR İNŞALLAH...

  • Perşembe 21.3 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.4 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.7 ° / 6.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu