OSMAN ÖCAL


MHP adayı Birlik ile dobra dobra

MHP adayı Birlik ile dobra dobra


Sulakyurt ilçesi MHP belediye başkan adayı İsmail Bildik yazarımız Osman Öcal’a önemli açıklamalarda bulundu. Bildik öncelikli kişisel bilgilerinin yanında adaylığı ve yapacağı çalışmalar ile ilgili Öcal’ın sorularını yanıtladı.

O.Ö: Sayın İsmail Bildik Bey önce MHP’nden Sulakyurt Belediye Başkanlığına aday olmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bize kendinizi tanıtabilir misiniz kısaca:

İ.B: 1973 yılında Kırıkkale İli Sulakyurt İlçesinde doğdum. İlk, orta ve sağlık meslek lisesini Sulakyurt`ta bitirdim. Kayseri Sağlık Eğitim Enstitüsünden sonra Malatya İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimlerinde lisans eğitimi aldım. 1994-2013 tarihleri arasında kamu görevlisi olarak Van, Ankara, Kayseri, Bartın ve Eskişehir gibi illerde çalıştım. Bunun yanında, Van Türk Sağlık Sen şube sekreterliği, şube başkan vekilliği, Kamu-Sen ve Türk Sağlık Sen Genel Merkez Üst Kurul delegeliği, Van Ülkü Ocakları yöneticiliği, Van’daki Kırıkkaleliler Derneği dernek başkanlığı, Bartın’daki Kırıkkaleliler Derneği dernek başkanlığı gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevlerde bulundum.

29 Eylül 2013 tarihinde, 2014 yerel seçimleri için MHP’nden Kırıkkale ili Sulakyurt İlçesi Belediye Başkan adayı seçildim. Evli ve bir çocuk babasıyım.

O.Ö: Size göre Sulakyurt’un çözüm gerektiren en büyük sorunu nedir, Bu konuda bir çözüm projeniz var mı?

İ.B: En büyük sorunumuz işsizlik, istihdam ve konut. İstihdama yönelik olarak sertifikalı meslek edinme, geliştirme programı ve ilçemize iş istihdam alanları, yine ilçemize KOBİ’leri davet etmek, iş kurmak isteyenlere belediye imkânları çerçevesinde yardımcı olmak, belediye bünyesinde çalıştırabileceğimiz kadar eleman çalıştırmak. Konut sorununu ise TOKİ kanalıyla veya kooperatifleşme yoluyla çözme projemiz var.

O.Ö: Başka ne gibi projeleriniz var?

İ.B: Bunların dışında değişik sosyal projelerimiz var: Kapalı pazar yeri ve burasının aynı zamanda cuma günleri harici oto park olarak kullanılması, açık hava düğün salonu, otogar, taksi durağı ve köy garajı projesi. Sulakyurt esnafını canlandırma projesi. Çok amaçlı kapalı spor salonun; sinema, tiyatro ve toplantı seminer salonunu projesi. Kırıkkale Üniversitesi’ne bağlı yüksek okul projesi. Başarılı öğrencilerimizi ödüllendirme ve ihtiyaç sahiplerine yardım etme projesi. Belediye arge internet hizmeti. Camilerimize devamlı sıcak su sağlama projesi. Ekmek fırını (odun fırını), cenaze aracı, mezarlıklarımızın ıslahı, ilçede cenaze evine çadır, masa sandalye çay ocağı ve belediye tarafından yine cenaze evine pide ayran ikramı yapılması projesi. Yaz kursları, yüzme havuzu, deneyimli yüzme hocaları nezaretinde yüzme kursu ve futbol okulu, düğünlerde damatlık ve gelinlik bizden projesi. Muhtarlara muhtar evi binası projesi. Sulakyurt çayının ıslahı projesi gibi farklı projelerimiz var.

O.Ö: Nüfusu az olan yerleşim yerlerinde parti kadar adayın şahsına da önem verilir. Bu konuda eş-dost, akraba, partili desteğini nasıl değerlendiriyorsunuz?

İ.B: Daha önce aktif siyasette bulunmayıp ilçemiz için yeni bir yüz olduğumuzdan halkımızın teveccüh gösterdiği bir adayım. Çok şükür eş-dost, akraba, partili desteğimiz tam. Hepsinden Allah razı olsun.

O.Ö: Sulakyurt halkına gerek partiniz gerek şahsınız adına birkaç güzel mesaj vermek isterseniz neler söylemek istersiniz?

İ.B: Bizler Sulakyurtlunun emrinde hizmet etmeye geldik. Bize yetki verdikleri takdirde ötekileştirmeden bir bütün olarak hem kapımız hem de gönlümüz hemşerilerimize açık olacak; farkı görecekler ve yaşayacaklar. Çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız…

O.Ö: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

İ.B: İlçemiz halkına kim daha iyi hizmet edecekse Mevlam bu görevi ona nasip etsin. 5 yıl, 10 yıl halkımızdan uzak duranlar şimdi seçim geldi oy avcılığına başladılar, lütfen kanmasınlar ve şunu sorsunlar, ‘‘Dün neredeydiniz?’’ diye. Sizlere de ayrıca teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

O.Ö: Değerli zamanınızı ayırıp, bana bu söyleşiyi yapma fırsatı verdiğiniz için ben teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.

Öz Sulakyurtlu
22.01.2014 23:45:59
Kendisine başarılar diliyorum. Ancak; Sulakyurt`un otopark sorunu bulunmuyor. Açık hava düğün salonuna da gerek yok memleketimizde ev düğünleri zaten açık alanlarda yapılıyor.Kapalı pazar yeri isteyen bir tek kişiye bile rastlamadım. Cenaze aracı var. Sulakyurt çayı üzerine dev bir baraj yapılıyor. Bundan daha iyi nasıl ıslah edilir ayrıntılı anlatılmalı. Diğer projelere de bakınca açık söyleyim elle tutulur hiç bir şey yok.

sulakyurtlu
23.01.2014 18:48:18
özsulakyurtluya katılıyorum. hükümet sulakyurt çayını ıslah ederek baraj yaptırıyor. sağolsun mhp`li eski belediye başkanı çetin çetiner cenaze aracıda aldı. mevcut başkanın o kadarcıkda projesi yok ve hiç birşey yapmıyor.

Öz Sulakyurtlu
23.01.2014 22:31:03
Belediyelerin kanunla belirlenen asli vazifelerini aksaksız yürütmesi gerekiyor. Kıt kaynakların etkili kullanılması şarttır. Pide, ayran ve lahmacun da bir yerde önemli ama böyle şeylerle konsantre olmamak lazım. MHP için Çetin Çetiner daha iyi bir aday olabilirdi.

sulakyurtlu
24.01.2014 11:48:15
özsulakyurtluya yine katılıyorum :) gerçekten çetin çetiner iyi bir aday olurdu. ama kendi kariyerini kendi bitirdi. çok genç ve tecrübesizdi. aslına bakarsak yaptığı icraatlar güzeldi. emniyeti getirdi, devlet hastanesinin açılmasını sağladı, hastanenin oraya mahalle kurdu, lojmanları ayarladı, belediye binasını yaptırdı v.s.

  • Perşembe 21.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli