İSMAİL DURSUN KUZUCU


MHP´nin Kongresi


MHP son zamanlarda adından en çok söz ettiren bir parti durumuna gelmesi yaklaşık on dört yıldır ülkemizi yöneten iktidarın elinden kurtulmak isteyenler için bir umut olmuştur. MHP´nin kendini yenilemesi, silkinip kendine gelmesiyle hemen her kesimde büyük bir heyecan yaratırken eskimiş, kendini yenilemeyen, teslimiyetçi bir ortam yaratarak gelecekte de hiçbir hedefi olmayan yöneticilerinin olması her zaman AKP´nin ekmeğine yağ sürmüş, iktidarın yaptığı birçok şeye destek vererek adata ülkede olan tüm olumsuzlukların sebebi ve kaynağı durumuna gelmiştir.

MHP yaptığı ve izlediği politikalarla insanlarımıza umut ve gelecek vat edemediğinden her gün küçülen gittikçe daralan bir duruma gelmesi bu partiye gönül vermiş herkesi endişelendirmiştir. Önceleri kızdığımız, hatta birçoğunun hain ilan ettiğimiz MHP´ye gönül verenlerin´´ huylu, kıskanç, az olsun benim olsun ?´politikaları yüzünden maalesef başka partilerde, başka ortamlarda politika yapmak zorunda kalmışlardır. Kurucusu ve daimi liderimiz olan Merhum AlpaslanTürkeş´in çocukları bile babalarının gemisinin rotasını değiştirdiğini, hedefe varamayacağını fark ettiklerinden gemiyi terk etmek zorunda bırakıldıkları şimdilerde daha iyi anlaşılmıştır.

Geçmişi bir irdelediğimizde partide biraz kendini gösterip Türkiye´nin tanıdığı konuma gelen herkes,   bir şeyler yakıştırılarak ya partiden atılmışlar ya da bir sonraki seçimlerde aday gösterilmeyerek birçok ülküdaşımızı pasif durumlara getirmişlerdir. Eğer partiden atılan veya bir şekilde aday gösterilmeyen o değerlerimiz AKP´de olsalardı eminimki ya bakan olur ya da önemli mevkilerde devamlı birer görev verilirdi.

On dokuz Haziranda yapılan tüzük kurultayı tüm ülkücüler ve AKP´ye yeter diyenler için bir umut olmuştur. Parti içi muhalifler ileriye dönük ülkenin yönetimine talip olup umut vadederken acaba hala MHP´de şu anki statükonun korunmasını isteyenler neyi hedeflemektedirler???

Kardeşim, artık uyan. Eğer MHP olarak kendini yenileyip hala şu andaki durumunu korumaya çalışırsan ne senin, ne de değer verdiğin´´ Ülkü´nün´´ geleceği yok. Yapılacak ilk seçimde barajın altında olduğunu görüyorsun da, amacın ne???

Genel merkezdekiler belki Balgat ta bir iki sene fazla oturup keyif yapabilirler. Senin geleceğin ne olur, hiç düşündün mü?

SEVGİLİ ÜLKÜDAŞLARIM,

 MHP´nin artık bir kişinin ve bir soyun, bir sülalenin partisi olmayıp Türkiye´nin büyük bir kitle partisi olduğu On Dokuz Haziranda yapılan Tüzük Kurultayına ülkemizin her yanından katılan kalabalıktan anlaşılmıştır. Birtek vatandaşımızı, bize oy verecek birtek kişiyi, birtek ülküdaşımızı ötelemeden, dışarıda bırakmadan, herkesi kucaklamamız gerekmektedir. Halka el etek öptürerek, öte git diyeni partiden kovarak, maalesef bir yerlere varılamayacağını anlamamız gerekir.

Eğer bu iktidarın her sendelendiğinde, zor durumda kaldığında iktidara güç veren bir politika izleniyorsa, iktidarın yaptığı tüm kötü ve kabul edilmez yaptıklarından direk ve dolaylı yollardan, bu gücü ve desteği verenlerinde sorumlu oldukları unutulmamalıdır.

On yedi yirmi beş Aralık yolsuzluk ve rüşvet olayları soruşturulmayıp gündemde yoksa

Açılım yapacağız diye eşkıyayı dağdan şehirlere indirildiyse,

Ülkemizde eğitim kalmadıysa,

Yolsuzluk ve rüşvet olaylarının üstünü kapatırken, dini siyasete alet edildiyse,

Zengin daha zengin fakir daha fakir olduysa,

Sendikalar üyelerinin hakkını arayamaz duruma getirilip, sindirildiyse,

Çalışanlar, büyük şirketlerin kölesi edilip askeri ücrete talim ettiriliyorsa,

En üst katına helikopter pisti yapılan bir genel merkezin üzerine hala bir başbakanlık helikopteri inmediyse,

Memur, işçi, emekli, her türlü çalışanlar çok az gelirleriyle inim inim inlerken, sen hala koltuğun peşindeysen, ortada büyük bir oyun var demektir. Bunu her ülküdaşımın anlaması ve uyanması gerekir. Bu iktidarın yanlış bulduğumuz, yaptığı her olumsuz şeylerden bir şekilde bu iktidarın yaptıklarına destek olanlarında sorumlu oldukları unutulmamalıdır.

Eyyy Ülkücü Kardeşlerim:,

Silkin, ?´Titre ve kendine´´ dön. Ülkemin birçok vatandaşı ve dünyada ki Türkler MHP ve ülkücü görüşten çok şeyler beklemektedirler. MHP her zaman güçlü Türkiye partisi olmak zorundadır. Yurt içi, yurt dışı ve Mecliste kuvvetli, yiğit bir savunma için güçlü bir siyasi destek, eğitimli ve atak bir siyaset izlenmelidir.

 Gençlerimizi devamlı seminer, panel ve konferanslarla her yerde görev alabilecekleri yerlere getirmeliyiz. Gençlerimizi ülke ve dünya olaylarıyla uğraşacakları ortamların oluşmasını sağlamalıyız. Eskiden olduğu gibi gençlerimiz ülkemizin geleceği ile yakından ilgilenip gelecekle ilgili kaygılar, sorumluluklar taşımalıdırlar. Ülkesinin geleceği ve istikbali ile kaygı taşımayan bir gençlik, geleceğimizin yok olması, bitmesi demektir.

Eğer bu sistemle ve bu kafa ile gidersek, değişimi sağlayıp kendimizi yenileyemezsek,´´ sittin sene´´ ne iktidar nede bir seçimde başarı bekleyemeyiz.

Allah herkese akıl fikir ve aydınlık bir gelecek vaat eden, ufuk versin. AMİN?

Yunus
28.06.2016 00:21:47
Sayın Müdürüm konu ancak bu kadar güzel anlatılır dı eline kalemine yüreğine sağlık. MHP de değişim olacak ve senin gibi kaliteli eğitimli insanların sayısı artacak ve iktidar olacağız.

Yasin
29.06.2016 13:49:43
Değerli başkanım son süreci çok güzel özetlemişsiniz.MHP bu kafayla giderse sizinde söylediğiniz gibi bir sonraki seçimde baraj altındadır.Genel başkana ve genel başkan yardımcılarına hakkımızı haram ediyoruz.

  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı