YUNUS PEHLİVANLI


MKE Genel Müdürü Başarılı Olursa


MKE Genel Müdürü Başarılı Olursa

Türkiye sanırım ilk kez 1975 yılında ?Ambargo? kelimesiyle tanışmıştı. Kıbrıs´a yapılan Barış Harekâtı esnasında, (sözde dost) Amerika tarafından en zor zamanınızda, ülkemize silah ambargosu uygulanmıştı.

Kıbrıs Barış Harekâtı esnasında Türkiye kendisine uygulanan bu ambargo ile bir şeyin önemini çok daha iyi anladı. Ekmeğiniz olmayacak, aşınız olmayacak ama Silah Sanayiniz yerli ve güçlü olacak.

Aselsan işte bu ambargodan sonra doğdu. Ve işte MKE´NİN ÖNEMİ bu yıllarda daha iyi anlaşılmaya başlandı. Dünya kuruldu kurulalı değişmeyen bir kural var: ?Haklı iseniz Güçlü değilsiniz, Güçlü iseniz Haklısınız.?

Dünyada güçlü olmanın ise bir tek kuralı var; Savunma sanayiniz çok güçlü olacak. Ülke olarak ekonominiz çok güçlü olsa bile, Savunma sanayiniz güçlü değilse, Küresel Mafya tarafından ve Emperyal Haydutlar tarafından, ülkeniz sürekli açık ya da gizli tehdit altında olacaktır. Tıpkı bugün Ortadoğu da olduğu gibi.

Ülkemizin güneydoğusunda yıllardır yaşanan terör olaylarında on binlerce şehit verdik. Teröristlerin takibini ve imhasını gerçekleştirmek için Amerika´dan 2013 yılında alınmaya çalışılan İHA´lar (İnsansız hava araçları) ve Silahlı Predatörlerin ülkemize verilmemesi sonucu, terörle mücadelede şehit sayımız artarak devam etmişti.

Ne zaman başımız sıkışsa, bizlere silah ambargosu konulması neticesinde, yerli savunma sanayinin önemini son yıllarda daha çok anlamaya başladık. Savunma Sanayinde üretim ve gelişme konusunda, son 5-6 senedir epey mesafe kaydedilmiş olması elbette ülkemiz adına çok sevindirici.

1832 yılından bu yana Savunma Sanayi denilince aklımıza MKE´nin geliyor olması, MKE´nin stratejik önemini göstermektedir. Bu elbette bir MKE´li olarak ve Kırıkkaleli olarak bizlere gurur veriyor. Ancak MKE bugün gelmiş olduğu noktada geçici tedbirlerle reorganize olacak durumda değildir. MKE artık köklü ve kalıcı bir şekilde yapılanmaya tabi tutulmalıdır. 

MKE´nin gerek üretim hacminin artırılabilmesi gerekse Savunma Sanayi pazarında olması gerektiği yere ulaşabilmesi için uzunca bir süredir, kurumda -Özerkleştirme- çalışmalarının sürdürüldüğünü biliyoruz. 2016 Aralık ayında MKE Genel Müdürlüğüne atanan Ahmet Taşkın´ı bu anlamda bir şans olarak görüyorum. MKE´nin yeni Genel Müdürü Ahmet Taşkın; ODTÜ Metalürji Mühendisliği mezunu. ERDEMİR´de Sıcak Haddehaneler Başmüdürü olarak 2006 yılına kadar görev yapan Taşkın, 2007 yılından itibaren görev aldığı TOSYALI Grubunda yassı çelik yatırımlarını gerçekleştirir.

2014-2016 yılları arasında ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´nda çelik sektöründen sorumlu Bakan Danışmanı olarak görev yaparken MKE Genel Müdürlüğüne atanan Ahmet Taşkın´ın göreve geldiği bu kısa sürede tüm MKE çalışanlarına karşı gösterdiği pozitif ve sıcak yaklaşım sonucu Özerkleştirme çalışmaları kısa sürede sonuca ulaşacak gibi görünüyor. Genel Müdür Ahmet Taşkın´ın Özerkleştirme çalışmalarını daha iyi takip edebilmek için haftanın belirli günlerinde Kırıkkale deki fabrikalarda mesai yapması, profesyonel bir şirketten danışmanlık hizmeti alınması bu konuya verilen önemi gösteriyor. Unutulmamalı ki MKE´nin şaha kalkması demek Kırıkkale´nin ve elbette Türk Savunma Sanayinin şaha kalkması demek olacaktır. Sayın Ahmet Taşkın´a bu nedenle kolaylıklar ve başarılar diliyoruz. Umarız MKE´de planlanan hedefe ulaşılır ve umarız sonuç başarılı ve hayırlı olur.

Sinan Yılmaz
28.07.2017 14:31:07
Makina Kimya çalışanları olarak ne yapılacağını merakla bekliyoruz.Ne yapılacaksa bir an evvel yapısın.Bizlerde önümüzü görelim.

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli