YUNUS PEHLİVANLI


MKE Genel Müdürü ve Valilik


15.12.2017 tarihinde (Müeahhitler-Mke ve Sosb) başlıklı bir yazı yazmıştım. Sadece bu kadar mı? 18.7.2017 tarihinde (Mke Genel Müdürü Başarılı Olursa) başlıklı bir yazı, 19.5.2017 tarihinde (Meslek Lisesi Memleket Meselesi), 12.04.2017 tarihinde (Bir Şirketin İlanının Düşündürdükleri), 9.4.2017 tarihinde (Silah Osb ve Meslek Liseleri ) ve 6.10.2016 tarihinde (MKE NEDEN ASELSAN OLMASIN) diye bir başka yazı kaleme almıştım.

MKE ile ilgili yazdığım yazılar bu kadar mıydı ? Elbette hayır.

5.12.2016 tarihinde MKE ile Huğlu Tüfek Fabrikasını karşılaştıran (Yuh bize) başlıklı bir yazı, 17.11.2016 tarihinde (Emekliler Derneği-İş.Kur-Ticaret Odası ve Osb) başlıklı yazılar aklıma gelen bazı diğer yazılarım

Bu yazılarda 3 temel konu üzerinde durmuştum.

1- Öncelikle MKE´nin verimli hale gelmesi için hantal yapıdan kurtarılması gerekiyordu. Bu konu yeni Genel Müdür Ahmet Taşkın´ın göreve gelmesiyle başlamış ve hız kazanmıştı.Sayın Genel Müdürün girişimlerini hem köşe yazılarımızda hemde manşetten verdiğimiz haberlerle desteklemiştik. Hatta bu yazılarımdan biride yukarıda belirttiğim gibi (MKE Neden Aselsan Olmasın) idi.Yukarıda başlıklarını ve tarihlerini verdiğim köşe yazılarımda MKE´nin verimliliğinin artırılması ile ilgili konuları defalarca direkt yada endirekt yazmıştım.

2- Bu yazılarımın bir kısmında da Kırıkkale de kurulan ve ilerleyen yıllarda MKE ile adeta omuz omuza çalışacağına inandığım Silah İhtisas Osb´ye de bir an evvel yatırımcı gelmesinin yolunun SOSB´ye öncelikle nitelikli kalifiye eleman bulunması gerektiğini bunun içinde MKE´den emekli 25 bin kişiye bir çağrı bir davet yapılarak bunların içinden en azından belki BİN KİŞİYİ bulabilecek (DENEYİMLİ KALİFİYE PERSONEL İSİM HAVUZU) diyebileceğimiz Sosb´de çalışabilecek emeklilerin ad soyad meslek ve telefonlarını gösterir bir liste çalışması ile SOSB ye yatırımcı bulmanın daha kolaylaşacağından bahsetmiş ve Emekliler Derneği, Ticaret Odası, İş-Kur gibi kurum ve kuruluşlar ile MKE ve Valiliğinde ilgisine ve bilgisine sunduğum bu yazılarımın sonunda hiç olmazsa telefonla olsun bir geri dönüş beklemiştim ama maalesef hiçbir geri dönüş olmamıştı.

3- Yine bu minvalde hem SOSB´ye hem de MKE´ye nitelikli iş gücü kazandırılması için (Meslek Lisesi Memleket Meselesi) ve (Silah Osb ve Meslek Liseleri) başlıklı yazılarımda da bu konulara değinmiştim.

Peki, bu kadar yazıya karşılık ne oldu? Kocaman bir hiç.

Vali bey MKE´nin Yönetim Kurulu Üyesi olduğu için yani bu konular Vali beyinde ilgi alanına girdiği için yazının başlığına Sayın Valimizi ekledim.

Bu gün geldiğimiz noktada yazdığım yazılardan dolayı geri dönüş alama samda Sayın Cumhurbaşkanımızın bu gün yaptığı açıklamalarda (MKE´nin Aselsan TAİ gibi bir yapılanmaya dönüştürüleceğini) söylemiş olması benim önceden beri yaptığım tespitimi de doğrulamış oldu. Bundan sonraki sürecin daha hızlı geçeceğini düşünüyor gelişmelerin Kırıkkale´ye ve MKE´ye hayırlı olmasını temenni ediyorum.

  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli