HABİLHAN PEHLİVANLI


MKE´de özerkleşme özelleştirmeyi mi getirecek?


2015 yılında, gazetemizin de içinde bulunduğu bir Sivil toplum Hareketi, milli gururumuz olan, dünyanın en iyi piyade tüfeklerinden MPT-76´nın Kırıkkale´de, MKE Silah Fabrikasında üretilmesi için harekete geçti.

Sebep neydi?

Bugün nereye gelindi?

***

Aslına bakacak olursak MPT-76 sadece bir simge?

Mücadelenin simgesi?

Öyle ya Kırıkkale´mizi, bugün üzerinde yaşadığımız bu güzel şehrimizi var eden MKE, adeta bağırta çağırta elimizden alınmaya çalışılıyor! Daha doğrusu yok edilmeye çalışılıyor!

***

Sayın Genel Müdür, dün gazetemizde çıkan manşet haberde MKE´nin tarihini ne de güzel anlatmış.

Sayın Genel Müdür, tarihini bu kadar güzel ve ayrıntılı olarak anlattığınız MKE´nin Türkiye ve Türk Savunma Sanayi Tarihi için de önemini eminim çok iyi biliyorsunuzdur.

Peki, Kırıkkale için önemini de biliyor musunuz?

Gerçi siz de Savunma Sanayi Müsteşarımız gibi eminim içinizden, ?Siz de amma abarttınız? Hiç durmadan Kırıkkale? Kırıkkale? Kırıkkale bu vatanın içinde bir şehir de diğerleri gâvur şehri mi?? diyorsunuzdur.

Lakin Kırıkkale´nin tarihini incelerseniz, aslında böyle bir şehrin var olmadığını, 1925´te henüz bir köy iken 1950´lerde 55-60 bin nüfuslu bir ilçe; il olmadan önce 400 bin nüfusuyla Türkiye´nin en büyük ilçesi; 1989´da da Türkiye´nin en önemli illerinden birisi olurken tüm bunların her şeyden önce MKE sayesinde gerçekleştiğini de görürsünüz.

1986´da kurulan TÜPRAŞ Orta Anadolu Rafinerisinin Kırıkkale´ye neredeyse hiç katkısı olmazken, 1925´te inşasına başlanan MKE, Kırıkkale´yi var etmiş, bugünlere getirmiştir. Bugün 40´tan fazla ili birbirine bağlayan kavşak noktasındaki 200 bin nüfuslu bu sanayi şehrini yok etmeye kimsenin hakkı yoktur!!!

***

Gelelim asıl mevzuya?

Sayın Genel Müdürün ?Özerkleştirme? ihtiyacını dile getirmesi, ardından gelecek tepkileri engellemek için de ?Özerkleştirme, Özelleştirme demek değildir!? cümlesini kurmasının perde arkasında MKE´nin ufak ufak küçültülerek yok edilmesi anlamı yatmaktadır!

İddia ediyorum, eğer özerkleşme gerçekleşirse en fazla 5 yıl içerisinde MKE özelleştirilir!

Alın size ispatı: (Yine 2015´e dönüyorum)

Görüşmeler sırasında sürekli Kale Grup´u savunan Savunma Sanayi Müsteşarı, MKE Genel Müdür Yardımcısını tersleyen bir ifadeyle, ?Gelin karşıma bir ASELSAN, bir HAVELSAN, bir TAI olarak sizin de başımın üstünde yeriniz olur. Bugünkü şekliyle MKE, problemli bir kurum? demişti.

Yani???

Yanisi şu: ?Önce özerkleşin, sonra harcınız kolay!?

***

Velhasılı kelam Eeeeyyyy Kırıkkaleeeeeeee?

Bu işin siyasi görüşü filan yok!

Ufak bir mantık denklemiyle sorun ortaya çıkar:

 

MKE demek KIRIKKALE demek?

MKE bugün özerkleşirse, yarın da özelleşir?

MKE özelleşirse biter?

MKE biterse KIRIKKALE biter!

Bu kadar net!!!

 

Abdullah PEKGÖZ
24.07.2017 13:27:57
MKE,Kırıkkale için bir beka sorunudur.Yıllardır ısrarla söylüyoruz,siyasette abi olanlar,müsteşar olanlar,vekiller,bürokratlar,lütfen MKE´ye sahip çıkın diye.En önemlisi de bu ilde yaşayan halkımız ve esnafımız ses çıkartsın dedik,demeye devam edeceğiz.Hepimizin üzerinde bir ölü toprağı.Eğer giderse MKE geriye kalmaz Kırıkkale.Sahip çıkalım. Habilhan Bey her zamanki duyarlı ve sorumlu bir gazetecilik örneği göstermiştir.Başarılarının devamı dileklerimle.

Cemalettin
16.10.2017 13:49:29
sayın yazar acıklı acıklı yazmısşın da çözümü yazmamışsın.Eleştiri en kolay şeydir.

  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı