HABİLHAN PEHLİVANLI


Mütedeyyin asker

Mütedeyyin asker


Büyük bir zevkle takip ettiğim, kimi zaman coşup kimi zaman da içim içime sığmayıp hüngür hüngür ağladığım Osman Sınav?ın son şaheserlerinden ?Sakarya Fırat? dizisinin Çarşamba günü yayınlanan bölümünde ilginç bir noktaya vurgu yapıldı:

Dizideki adıyla Durali Başçavuş, şehit askerlerin başında ?Yasin-i Şerif? okuyup, Cuma günü de büyük bir operasyona çıkacak olan askerlere imamlık ederek Cuma namazı kıldırdı.

Bunda şaşılacak bir şey yok aslında?

Yıllardır ?dinsiz ordu?, ?namazın niyazın yasak olduğu kışlalar? gibi vurguların kasıtlı olarak yapılmaya çalışıldığı Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Milletinin var olduğu en az beş bin yıllık süreçte en büyük silahının maneviyat olduğunun bilincinde olmuştur.

?Peygamber Ocağı? denilen askeriyemizde askerlerimize de, Peygamber Efendimize ithafen ?Mehmetçik? denilmiştir.

Birinci vazifesi vatan savunması olan ordumuzda görevi başında ya da silahlı çatışmada hayatını kaybeden askerlerimize de bir insanın peygamberlikten sonra elde edebileceği en büyük vasıf olan ?şehitlik? mertebesi layık görülmüştür.

Böyle manevî özellikleri bünyesinde barındıran bir ordunun astsubay seviyesindeki bir komutanının Kur?an-ı Kerim okumayı bilmesi ya da askerlerine Cuma Namazında imamlık etmesi neden yadırgansın?

Ve şuna inanın,
Komutan seviyesinde de olsa, dizideki işleri yapabilecek seviyede dindar olan ve dinî bilgiye sahip olan o kadar çok askerimiz var ki?
***
Türk Silahlı Kuvvetleri de diğer kurumlarımız gibi bireylerden oluşuyor.

Her kurumda olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları arasında da çok farklı hayat görüşüne sahip yetkililer ve görevliler var. Olması da gayet doğal?

Herhangi bir başka devlet kurumu içerisinde de dindarı dinsizi, sağcısı solcusu olabilir ve vardır da?

Öyleyse, başka kurumlar içerisindeki görüş farklılıkları hoş görülüyor da TSK içerisinde bu neden hemen kara propaganda malzemesi haline getiriliyor; biraz düşünmek gerekir!

Ülke savunmasının temel taşı olan ordunun yıpratılması, mensuplarının morallerinin bozulması kimlerin işine yarar acaba?
***
Oyun gelmeden oyunu bozma vakti gelmiştir.

Tebrikler Osman Sınav?

  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 25 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu