HABİLHAN PEHLİVANLI


Ne Mutlu Türk?üm Diyene

Ne Mutlu Türk?üm Diyene


19 Mayıs`ta çıktığı kutlu yolculuğu yeni bir Türk devletinin kurulmasıyla sonuçlandıran ulu önderimize ne kadar minnet duysak yeridir. Ama onun istediği, minnet duygusu hissetmemiz değil, emanetine sahip çıkılmasıydı.

Emanet: ?Ülkesi ve milletiyle bir bütün olan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti...? Üniter yapısıyla, Türk`ün kurduğu 16. büyük devlet olan Türkiye Cumhuriyeti bir nevi son kale olmanın da haklı gururunu ve zorluğunu taşımaktadır.
***
Asla unutulmaması gereken önemli bir mevzu, ?bir kişinin özgürlüğü bir başka kişinin özgürlüğünün başladığı yere kadardır.? Özgürlükleri sınırsız kılmak gibi toplumsal bir anlayışın asla var olamayacağı, bugüne kadar çeşitli olay ve durumlarla ispatlanmıştır. Yüzyıllardır bu konuyu tartışan sosyologların mutabık kaldığı çok nadir konulardan birisidir bu konu...

Öyleyse ortaya çıkan tabloda sınırsız özgürlük istemek, yine toplumsal bir olgu olan ?anarşi? kavramını ortaya çıkarır. Başıboşluk, yasa tanımazlık, sınırsız özgürlük gibi ?toplumsal düzensizliği? düstur haline getiren düzeni(!) savunan bu görüş tarih boyunca ne zaman hortlasa dünya birbirine girmiş ve bir kaosun içine sürüklenmiştir.

Türkiye örnekleminde tüm bu konular tartışılacak olursa ortaya çıkacak en önemli sonuç şu olur: ?Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Türkiye halkına TÜRK MİLLETİ denir.?

Bu söz Mustafa Kemal Atatürk`ün her zaman irdelediği ve anayasamızda da yerini bularak hukuk devleti olarak varlığını sürdüren bu en son Türk devletinde değişmez, kesin bir sonuçtur. Bu sözü eğip bükmek, bireysel yorumlar üretmek, bir yerlere mesaj verircesine tavizler ve abartılı pozitif ayrımcılıklar uygulamak, ülkede ?uyuduğu zannedilen? devi uyandırarak buna yol açanlara hak ettiği dersi vermekten başka bir sonuç da doğurmaz.

Söylemek istediğim şu ki,
Bu ülkenin adı: Türkiye Cumhuriyeti!.. Yani Türklerin yaşadığı ülke?

Her seferinde tekrar tekrar sayılan kırk iki buçuk etnik kökenin kırk ikisi Türk boylarıdır.(ki ben de onlardan birisiyim: Oğuzların Bayat boyu Pehlivanlı Türkmen Aşireti`ne mensubum) Türk olmayanları da zorla Türkleştirmek gibi bir kaygımız yok, ama Türk olanları da zorla ?Türk değilsin? ayrıştırmasına da karşıyız...

Ülkemiz nüfusunun yüzde 99`undan fazlası Müslüman!.. Sünnisi, Alevisi, Şafiisi veya diğer bütün mezhep ve yol takip edenleriyle İslamiyet, en son din olarak dünyada ve Türkiye`de en yüce haliyle kurtarıcımız olmaya devam etmektedir...

Türkiye Cumhuriyet Devleti`nin yönetim şekli cumhuriyettir ve üniter devlet yapısına sahiptir!.. Bu devletin, federasyon ya da özel bölge gibi statüsüne sahip bir karış dahi toprağı yoktur.

Ve unutulmamalıdır ki,
 
Bu ülkenin dağında da taşında da ?NE MUTLU TÜRK`ÜM DİYENE? yazmaktadır ve yazmaya da devam edecektir. 814 bin kilometre karelik alan dünya üzerinde çok fazla bir yer kaplamıyor zaten. Bu söze inanmayan ya da bu sözden rahatsız olanların da dünya üzerinde yaşayabileceği oldukça geniş alanlar mevcuttur. Ama dağlardan, taşlardan öte yüreğine kazıyanlar Türk olmanın gururu ve şerefiyle geri kalan ömürlerini sürdürmeye bu cennet vatan üzerinde devam edeceklerdir...
 
O yüzden diyorum ki;
NE MUTLU TÜRK`ÜM DİYENE ve TÜRK OLABİLENE!!!
 

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli