CÜNEYT TÜRKOĞLU


NEFES ALDIK

Bu hafta evimizde 23 Elazığspor’u ağırladık. Ligdeki konumumuzu belirlemek adına önemli maçlardan biriydi.


Bu hafta evimizde 23 Elazığspor’u ağırladık. Ligdeki konumumuzu belirlemek adına önemli maçlardan biriydi.

Rakibimiz Elazığ, son 3 maçta aldığı 7 puanla çıkışta olan bir ekipti. Biz de bu sene ilk kez 3 maçta 7 puan yapma peşindeydik. Beklenen bir kadroyla çıktığımız maçta açıkçası beklemediğimiz kadar iyi bir Elazığ vardı. Özellikle hücum hattında etkili olan Elazığ ilk yarı çok net golleri harcadı. Adem’in ve kalecimizin yüksek performansı sayesinde ilk yarıyı önde kapattık.

 

İkinci devre ise Talha’nın asisti ve Mertcan’ın golüyle farkı ikiye çıkardık ve rahatladık. Elazığ sonradan bir gol ve gol pozisyonları bulsa da maçı çeviremedi. Evimizde üst üste 2.galibiyetimizi alarak moral depolamış olduk. Bu maçta özellikle Adem, hem hücum hem de savunma anlamında çok önemli işler yaparak maçın yıldızı oldu. Her maç olduğu gibi bu maçta da artılarımız ve eksilerimiz vardı, onlara bakalım.

Artılarımız:

-Takımdaki kazanma hırsı ve azmi,
-Cihad’ın bu sezon çok parlak olmayan performansına rağmen bu maç özelinde ekstra iyi oyun sergilemesi,
-Geçen sene Ali Kemal ve Yasin Reis’ten aldığımız kanat katkılarını Savaş ve Talha’dan almaya başlamamız ve ikilinin birbiriyle uyumu,
-Kalecimizin gün geçtikçe yükselen grafiği,
-Adem’in “Ben Kırıkkale’nin evladıyım, bu takım için her şeyi yaparım” edasındaki müthiş oyunu(İlk devre çıkardığı gol ve devre sonunda yaptığı asist çok değerliydi),
-Az olmasına rağmen taraftarın genel anlamda takımı destekleyerek itici güç olması,
-İç saha fobisini evimizde aldığımız 2.galibiyetle beraber iyice yenmemiz,
-Futbola çok ilgisi olmamasına rağmen stada gelerek Kırıkkalespor’u destekleyen ve Kırıkkale için hizmetlerini var gücüyle devam ettiren bir valimiz…

Eksilerimiz:

-Bireysel anlamda başarılı bir oyun sergilesek de takım halinde bu başarıyı sağlayamadık. (Bunu özellikle defansif anlayış için yazıyorum. Zira çok fazla pozisyon verdik. İlk devreyi 3-1 Elazığ da önde kapatabilirdi)
- Ufukcan’ın kırmızısı. Çok yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen maalesef oyun içinde çok fazla kaybolması ve kendisindeki beklenti kadar oynayamaması. Bunun sonucunda da gereksiz bir kırmızı görerek takımı yalnız bıraktı. Kafasında ilk devre bitince gitmek olabilir. Devre arasında daha iyi anlayacağız.
-Teknik direktörümüz Salih Eken’in oyuna müdahalelerde çok geç kalması. Değişiklikleri geç yapıyor ve genelde 3 oyuncu değiştiriyor. (Son 3 maçta sadece 3 oyuncu değiştirdik) 5 oyuncu değişikliği hakkımız olduğunu, bu değişikliklerin bir kısmını uzatma dakikalarında vakit geçirmek için de yapabileceğini biliyor olduğunu umut ediyorum.

 

Takımda bu hafta yaptığım en önemli gözlemlerden birisi de takım içi arkadaşlığın ve Kırıkkalespor armasına aidiyet hissinin yüksek derecede görülebilir olmasıydı. Bu birlik ve beraberlik devam ettiği sürece  yukarıda saydığım eksiklere rağmen başarının da geleceğini düşünüyorum.

Haftaya Kahramanmaraş maçıyla beraber devreyi kapatacağız. Defanstaki hataları yapmaz ve bu haftaki ofansif oyunumuzu haftaya da sergilersek kötü başladığımız ligi 3 puanla iyi bir şekilde kapatabiliriz.

Başarılar dilerim…

  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 25 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.2 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu