CÜNEYT TÜRKOĞLU


NEVRESİM TAKIMI

“Yeni hayaller” diyerek bu sezona başlamıştık ama hayallerimiz pek de beklediğimiz gibi olmayacak görünüyor. Son yazımda teknik direktör olarak duyumlarım olduğunu ve bu duyduğum kişinin de gerçekleşmemesini istediğimi söylemiştim. Maalesef korktuğumuz başımıza geldi.


FUAT ERARSLAN

Başkan, daha önce Fenerbahçe altyapısında oynayan, milli takımlarda görev alan bir hocayla görüştüklerini söylemişti. Fuat Erarslan bu tanıma uymayan birisi. Geçmişte hayallerinde Fener altyapısında olmak ve milli takımda görev almak varsa onu bilemeyeceğim. Daha önce kariyerinde hiçbir profesyonel ve amatör takımı çalıştırmayan bir hocayı aldık. Takıma nasıl geldiğiyle alakalı da çok sayıda rivayet dönüyor. Hocaya çok kızamıyorum, önüne sunulan altın tepsiyi geri çevirmesini bekleyemezdik. Yönetim bu hocayı getirerek aslında bu seneki hedefi de dolaylı olarak göstermiş oldu. Madem bütçemiz az, o zaman şehrimizin değerlerinden Nihat Baran veya Harun Aydoslu ile anlaşmayı neden seçmedik? Fuat hocanın bu iki değerli hocamızdan ne gibi artıları vardı?

*****
TRANSFERLER

Takımla adı geçen oyuncular gerçekten tam anlamıyla fiyasko. Bırakın ligde kalıcı olmayı, bu oyuncularla bölgesel amatörde dahi zor mücadele ederiz. Hem başkanın hem de hocanın yarışmacı takımdan kastının ne olduğunu çok daha iyi anlıyoruz. 2 gün önce kulüp sayfasından ilginç bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda A takım için seçmeler yapılacağı yazılmış. Gelen oyuncuların yemeğini ve tüm masraflarını kendilerinin karşılanması istenmiş. Düşünün bir yemek dahi veremeyecek durumdayız. Futbolcuları da buradan seçip oynatacağız sanırım. A takıma böyle oyuncu seçmek ayrı bir trajedi, yemek dahi verememek başka bir trajedi. Kırıkkalespor kulübünün büyüklüğünü çok güzel gösteriyoruz, tebrik ederim.

*****
UĞUR KÜTÜK’ÜN ROLÜ


Başkan açıklamasında hocayı seçerken Uğur Kütük’ün de fikrinin alındığını söyledi. Yine transferlerde de Uğur Kütük’ün görev alacağını da söyledi. Buradan Uğur Kütük’e de samimi olarak birkaç soru soracağım.

Daha 2 hafta önceye kadar bu kulübün başkanlığına aday olmuş biriydin. Hatta kendi sayfamda yaptığım “Kimi başkan olarak görmek istiyorsunuz?” anketinde açık ara birinci seçilmiştin. Yani taraftarın gözünde de çok önemli bir yere sahipsin. 

Sevgili Uğur Kütük; başkanın dediğine göre hoca adayları çokmuş, bizimle çalışmak için kulübe gelip görüşenler de olmuş. Sen başkan olsan böyle bir hocayla mı çalışacaktın? Bu hocayı hangi kritere, hangi başarıya göre seçtiniz? Kulübe gelip takımı yönetmeye aday olan hocalardan tanıdığım var. En azından profesyonel ligde takım çalıştırmış hocalar varken neden bu hocayı seçtiniz? Kırıkkalespor’a bu hocayı mı layık gördünüz?

Transferlerde adı geçen oyuncular amatör lig seviyesinde. Bu oyuncuların alınmasında senin de emeğin olursa gerçekten çok yazık olur. Seni başkan olarak görmeyi isteyen taraftarları da hayal kırıklığına uğratmış olursun. Eğer başarısızlık olursa bunun bir kısmı da sana yazacaktır Uğur Kütük…

Ya bu işin içinde bulunmamalısın, ya da bulunuyorsan iyi oyuncular alınması için uğraşmalısın. Olmuyorsa da bence kendi kariyerine ve geleceğine de yazık etmemelisin. Eğer aksi durumlar varsa da bir açıklama yapmanı bekleyeceğim.

*****

ÇARŞAFLAR, KAPI KOLLARI VE NEVRESİM TAKIMI

Başkan, ilk basın toplantısında kulüpteki çarşafları, nevresimleri değiştireceğini söyledi. Kapı kolları bozukmuş, onları yaptıracakmış. Esnaftan fiyat da almış. Baktığınız zaman kurumsal hava verecekmiş gibi duruyor ama yapılanlarla yapılmak istenenler uyuşmuyor maalesef. Bir yandan kulüp seçmelerinde yemek veremeyecek durumdayız, bir yanda da çarşaf değiştirme telaşındayız.

Mesele; o nevresim takımlarını değiştirmek değildir. Mesele; o nevresim takımının altında hakkıyla yatacak, Kırıkkalespor adını yere düşürmeyecek oyuncuları bulabilmek olmalıdır.

Mesele; kapıların kolunu değiştirmek de değildir. Mesele; şampiyonluk ya da başarı kupasının kolundan tutabilecek bir takım yaratabilmektir.

Kulüp binasında başkan için güzel bir oda da yokmuş. Mesele; kulüp binasında başkana layık bir oda yapabilmek olmamalı. Mesele stattaki odaya yani yedek kulübesine Kırıkkalespor’a layık bir teknik direktör koyabilmekti.

Böyle işlerle vakit kaybedecek vaktimiz yok başkan. Çok daha önemli ve kritik işler var ama getirdiğiniz hocayla, gündemdeki transfer edilecek oyuncularla az çok vizyonu ve beklentiyi de belli etmiş oldunuz.  

Neyse, o nevresim takımlarıyla futbolcuların üzerini iyi örtün de üstleri açık kalıp üşümesinler. Hassas oyuncular gelecek, maazallah hasta olurlarsa sahada da oynamazlar şimdi.

*****

6222

Sporda Şiddet Ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun olan 6222 sayılı kanun başkan sayesinde gündemimizde yer almaya devam ediyor.

Sporda şiddeti kesinlikle tasvip etmiyorum. Küfür olayına da kesinlikle karşıyız ama başkanın daha ilk toplantıda 6222’yi uygulatacağız demesinin altında neler olduğunu bugün taraftar daha iyi anlıyordur. Kırıkkale’de maçlarda küfür etmeden tepki göstermeye başlarsan kameralar çekmeye başlıyor. Tribünde rahat edemiyorsun, tepkini gösteremiyorsun. Başkan da 6222’ye ilk toplantıda özellikle değindi. Çünkü o da hocasıyla oyuncusuyla vasat bir takım kuracağını biliyor ve kendisine gelecek eleştirileri şimdiden savuşturma derdine girmiş oluyor.

Sevgili Kırıkkalespor taraftarları, 

Başkan ve hocanın vurguladığı yarışmacı takımdan kasıt ligde kalacak bir takım yaratabilmek. Bunu kendileri diyemiyor. Kendinizi ona göre hazırlayın. Mevcut düzende düşmenin en büyük adaylarından biriyiz. Sonumuz pek hayırlı görünmüyor. Allah yardımcımız olsun.

  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 25 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.2 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu