HABİLHAN PEHLİVANLI


Nevruz Bay-ramı

Nevruz Bay-ramı


Türk?e ait birçok değeri gasp edip yaptıkları propagandalarla Türklerin nefret etmesine yol açanlar, ?Ergenekon?dan Çıkış? Bayramını adeta terörün, isyanın günü haline getirmek için ellerinden geleni artlarına koymuyorlar.

Yıllardır her 21 Mart gerginlikle beklenirken bu yıl küstahlıklarını had safhaya getirenlerin ?polis karakoldan çıkmasın? uyarısı hepimizin beynine çakılan birer çividir.

Bizzat bu programları organize edecekler başta olmak üzere tüm halkın güvenliğini korumaktan başka kaygısı olmayan polise bu tehditleri savuranların asıl hedefleri ortaya çıktı.

İşte İstanbul?daki Nevruz Törenlerinin (!) maliyeti:

14 tanesi metrobüs hattında olmak üzere diğer hatlarla birlikte 39 otobüs göstericiler tarafından taşlanarak büyük hasar gördü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü`ne ait çocuklar için trafik eğitim otobüsü de yakılarak hasar verildi.

Metrobüs hattında 5 adet iade validatörü Akbil cihazı, Güvenlik monosu, 1 adet raket camı, 42 adet üst geçitte ve üst geçit rampasında bulunan korkuluk camları, E-5 üzeri karşılıklı otobüs durağı camları göstericiler tarafından kırıldı. Yenikapı`dan Zeytinburnu sahile kadar olan hatta ise 42 otobüs durağı göstericiler tarafından parçalandı.

6 tramvay aracına göstericiler tarafından hasar verildi, vagonların çok sayıda camı karıldı. Çok sayıda Jeton Satış Makinesi ve turnikeler kullanılamaz hale geldi. Hafif tramvay hattında ilk belirlemeleri göre 250 bin TL işletme gideri, 200 bin TL ise maddi hasar tespit edildi. Yakılan otobüsün bedeli: 30,000 TL Servise çıkamayan araçlarımızın işletme kaybı: 126.000 TL Zarar gören araçlarımızın malzeme + İşçilik bedeli: 74,445 TL Toplam: 230,445 TL, Duraklara verilen hasarın maliyeti 168.000TL olarak hesaplandı. İstanbul`da toplu ulaşıma verilen maddi zararın genel toplamı ise: yaklaşık 1 milyon 80 bin TL olarak tespit edildi.

Toplam gözaltı sayısı: 135!

***

Demek bunların bayramdan anladığı bu!

Öyleyse en büyük bayramı yaşatmanın günü gelmiş de geçiyor bile!!!

  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.2 ° / 7.7 ° Güneşli