HABİLHAN PEHLİVANLI


Okuma yazma bilmek!

Okuma yazma bilmek!


Dün ve önceki gün sizlerle paylaştığım ?Kürtlere Açık Mektup? başlıklı yazımdan dolayı çok hoş eleştiriler aldım. Hatta ulusal gazetelere de göndermemi isteyen okurlarım oldu. Öncelikle bundan dolayı tüm okurlarıma teşekkür ederim.

Zira Türk insanının zorda kaldığı anda birbirine olan desteği; düne kadar kırgın ya da küs olduğu komşusuna olan yaklaşımı her zaman insanımızın, insanî yanını ön plana çıkaran en önemli gösterge olmuştur.

Zaten aynı topraklarda yaşayıp aynı havayı teneffüs ettiğimiz (etnik kökeni ne olursa olsun) dostlarımızla bin yıldır süren kardeşliğimizin sırrı da budur.

Ve şu iyi biline ki, bu dostluk ve kardeşlik ebedidir!
***
Yazımda belirttiğim gibi bizi birbirimize düşürmeye, ayrı gayrı göstermeye çalışanlar ve onlara alet olanlar ise hepimizin lanetini en katı şekliyle hak etmektedir.

Bu şahıslara karşı sarf etmiş olduğum sözler yalnızca benim değil, halkımızın birçoğunun duygu ve düşünceleridir.
***
Bu arada;
İki gündür yayımlanan yazımla ilgili çok hoş eleştiriler olduğu gibi, yazıyı neresinden başlayarak okuduğunu anlayamadığım bazıları, beni doğrudan doğruya Erciş Belediye Başkanını suçlamak ya da Gölcük Depremi benzeri bir şekilde bu depremi de ?ilahi adalet?le açıklamakla itham etmiş. Bu arkadaşımız, yorumunda, benim asla belirtmediğim ya da iddia etmediğim şekilde depremin merkez üssünün Erciş Belediyesi olduğunu söyleyerek, bunun da Erciş Belediye Başkanına bir ders olduğu anlamını çıkarmış?

Sevgili okurlarım,
Birincisi, piyasada dolaşan garip söylentiler Gölcük Depreminde de oldu, bugün de oluyor.
Öncelikle şuna kalpten inandığımı belirtmeliyim ki, yalnızca bu depremler değil tüm doğa olayları elbette Yüce Yaratan?ın kudretiyle meydana gelmektedir. Ve meydana gelen her olaydan çıkarmamız gereken dersler olduğu da kesindir.

Ayrıca;
Van Depreminin merkez üssü Erciş Belediyesi olmadığı gibi, Erciş Belediye Başkanına sitem ettiğim konu, düne kadar devlet düşmanlığı yaparken bugün -kuyruğu sıkışınca- yardım istediği ilk merciin devlet olmasıdır.

Devletimizin öyle insanların yardım istemelerine ya da bu olayı istismar etmelerine müsaade etmeden her türlü yardımı yaptığına ve yapacağına hepimizin inancı sonsuz olmalıdır.

?Kürtlere Açık Mektup? başlıklı yazımı okuyup da yorum yapan o arkadaş gibi anlayanlar lütfen bir kez daha okusunlar o yazıyı.

O arkadaşın da derdi eğer birkaç TV programcısına yapıldığı gibi olayı istismar etmek ise kusura bakmasın, buna asla müsaade etmem.

Ama eğer yanlış anlamışsa,
Okuma yazma bilgisini bir kez daha gözden geçirsin!
 

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli