HABİLHAN PEHLİVANLI


Özlenen, beklenen, istenilen başkan: İsmail Bildik


Yıllardır gerek sokaklarda gerekse protokol sohbetlerinde benzeri muhabbetlere şahit oluruz:

Şu şehrin başkanı şöyle adammış?

Öteki şehirde başkan neler yapıyormuş?

Beriki şehirde bir kadın başkan olmuş ki, çoğu ?erkeğim? diyene taş çıkartır?

Vesaire vesaire?

 

İşin özeti, şehriniz ister büyük ister küçük olsun?

İster il, ister ilçe, isterseniz belde olun,

Türk insanı kendi içinden çıkartıp seçtiği başkanın kendisi gibi sıcak, samimi, dürüst

Ve hepsinden de öte mütevazı olmasını istiyor?

 

Öyle ya, seçim sırasında, ?senin vereceğin bir oya muhtaç olduğu için? peşinde koşan adam ya da kadın, seçildikten sonra kapısını kapatıp, kulağına da tıkaç takıp ?nereden, neyi nasıl götürürüm? derdine düşüyorsa vatandaş bunu öyle güzel tespit ediyor ki?

***

Sulakyurt, Kırıkkale´den de eski tarihine rağmen anayollara uzak olması sebebiyle büyüyememiş; gözden ırak gönülden ırak, kendi yağıyla kavrulan, Kırıkkale il merkezine en uzak ilçelerimizden bir tanesi?

Aslında bu döneme kadar öyleydi desek yeridir.

Zira 30 Mart 2014 tarihinde bu şirin ilçemizin belediye başkanlığı koltuğuna oturan, gencecik yaşına rağmen adeta bir atom karınca gibi 24 saat vatandaşa hizmet etmeye yemin etmiş İsmail Bildik, bu ilçemizin tarihi seyrini de değiştireceğe benziyor.

Göreve geldiği günden beri, ilçede yaşıyor olmasına rağmen, evinin yolunu unutan Bildik, ?acaba bu güzel ilçeyi bir adım daha ileri nasıl götürürüm? sorusunu kendisine sürekli soran ve yeni cevaplar arayan bir başkan profili çiziyor.

İsmail Bildik, Kırıkkale ili dâhilinde Milliyetçi Hareket Partisi´nden seçilen tek ilçe belediye başkanı? Bu bilgi, aslında İsmail Bildik gibi, ilçesinde yaşayanları siyasi görüşlerine göre ayrıştırmayı bırakın, ?Hizmet ettiğim insanlar hangi partili olursa olsun, Sulakyurtlu değil mi?? diyerek değerlendiren bir başkan için verilmesi gereken bir bilgi değil. Fakat İsmail Başkan´ın da sıkça dile getirdiği gibi, ?Keşke para, hizmet, personel istihdamı gibi konularda hükümet de benim gibi siyasi görüş ayrımı yapmasa!!!?

İşte dananın kuyruğunun koptuğu nokta da burası olsa gerek: ?Birçok konuda sıra Sulakyurt Belediyesi´ne gelince bir anda musluklar kapanıveriyor! Çünkü o hükümet partisinden olmayan tek belediye başkanı!!!?

Peki, böyle mi olmalı?

Lütfen bunun cevabını verirken İsmail Başkan gibi yapın? Siyasi görüşünüzle değil, ?Sulakyurt da Kırıkkale´nin bir ilçesi? diyerek cevabınızı verin!..

Gerçi bizler ne düşünürsek düşünelim, bizim ?Atom Karınca İsmail Başkan? düşünme kısmını, sitem faslını çoktaaan aşmış. Hatta şikâyet etme ya da serzenişte bulunma kelimelerini unutmuş bile!!!

30 Mart 2014 tarihinde kolları sıvayan İsmail Bildik, kimi zaman, kendisi de Sulakyurtlu olan ve 7 Haziran seçimlerinde Kırıkkale´de MHP´den milletvekili adayı olan ve hâlihazırda MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Halil Öztürk´ün destekleriyle, kimi zaman da Türkiye´nin dört bir yanındaki MHP´li il ve ilçe belediyelerinin destekleriyle Sulakyurt´un çehresinde birçok değişikliğe imza atmış bile?

İlçede daha önce ne kadar atıl durumda olan park, bahçe, mesire alanı varsa el atmış ve oraları tertemiz, oturulup kalkılabilir, ailece kullanılabilir hale getirmiş.

Köy görünümündeki ilçeyi, içinde Atatürk heykeli de olan, ışıklı güzel bir meydan ve parka kavuşturmuş.

Yolları -imkânlar dâhilinde- parke taş ve asfaltla kaplatmış, refüjleri ışıklandırmış, her tarafa tabelalar koydurmuş.

Göreve geldiğinden beri üçüncüsü düzenlenecek olan festivale çok büyük önem veren İsmail Başkan, festivallere öyle bir heyecanla hazırlanıyor ki, görmelisiniz? Ayrıca Ramazan aylarında 30 gün boyunca iftar çadırında halka ve hasbelkader iftar vaktinde Sulakyurt´tan geçenlere iftar hizmeti sunuyor. Hem de öyle alelade bir iftar sofrasıyla değil, her gün Sulakyurt´un yaylalarında otlamış mis gibi koyunlar kuzular kesilerek hazırlanan sofralar sunuyor halkına?

Ve hepsinden önemlisi, İsmail Başkan tüm bunları halkıyla iç içe kalarak yapıyor? Kendisini soyutlamıyor ya da burnunu havaya dikmiyor?

İsmail Başkan´ı hiç tanımayan birisi, belediyenin yol ya da kanalizasyon çalışmasında üzerinde eski püskü kıyafetlerle çalışmaların ta ortasında o ?Atom Karınca?yı elinde kazma kürekle görse inanmayabilir bu ufak tefek, gencecik adamın belediye başkanı olduğuna?

Ama o gerçek?

O, insanlara iş verirken, hizmet götürürken, masalarına oturup çaylarına, sohbetlerine katılırken ya da insanları makamında ağırlarken siyasi görüşlerine göre değil, Sulakyurt ilçesinin bir sakini olmalarına göre değerlendiren gerçek bir halk adamı, gerçek bir belediye başkanı?

Allah, yolunu açık etsin?

Keşke hepsi böyle olsa?

 

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli