OSMAN ÖCAL


PKK Terör Örgütünün Tunceli Çıkmazı (1)

PKK Terör Örgütünün Tunceli Çıkmazı (1)


Terör örgütü içerisinde görev alıp bir şekilde örgütten ayrılma zorunda kalan veya dışlanan örgüt elemanları kendi doğrularına göre örgütün iç yüzünü açığa çıkarma ve bir hesaplaşma gayreti içinde bulunmaktadırlar. 

Eski bir PKK terör örgütü elemanı şöyle diyor: ‘‘Oğulları, kızları devlet güçleri tarafından öldürülenler, köyleri yakılıp yıkılanlar, faili meçhullerle karşılaşanlar şu veya bu şekilde haklarını arayabiliyor, seslerini duyurabiliyorlar. Oğulları, kızları kendi arkadaşları tarafından, PKK tarafından infaz edilenler ise bir sessizliğe gömülmüş, hayattan tamamen kopmuşlardır. Bu aileler için başvurulacak bir makam yoktur…’’

Terör örgütünün 15 bin elemanını ajan, hain, işbirlikçi gibi çeşitli bahanelerle infaz ettiği ifade edilmektedir. İleri sürülen bir diğer önemli bahane ise terörist başının kendi konumunu korumak amacıyla yaptırdığı belirtilmektedir.

Burada bir parantez açarak Eski Türkiye İşçi Partili, sonra Kürdistan Sosyalist Partili Kemal Burkay gibi terör örgütünü MİT’in kurduğunu savunanlar olduğu gibi, Kürdistan devrimcileri grubunun kurduğunu kendilerine göre deliller sunarak savunanlar da var. Diğer taraftan örgütün kurucuları arasında Kürt, Zaza, Laz, Arnavut, Türk gibi farklı kökenli militanların olduğu belirtilmektedir.

Zaza kökenli eski bir militan ise farklı etnik grup ve farklı mezheplere mensup ilk kurucularının isimleri, doğum yerleri, örgüte nereden ne zaman katıldığı, bulunduğu eylemler, akıbeti gibi durumlarını açıklarken terör örgütünü kendilerinin kurduğunu savunmaktadır. Bu görüşe göre terör örgütü sol örgütler içindeki Kürtçü militanların attığı temeller üzerinden beslenerek yükselmiş ve en acımasız bir örgüt haline gelmiştir.

İsmi zikredilen militanların örgüte katılım yerlerine bakıldığında Tunceli, Bingöl, Elazığ, Sivas illeri ve Tunceli Öğretmen okulu öne çıkmaktadır. Bu bölge bana Zazaların ve Alevi inancının yoğun olduğu bir bölgeyi hatırlatmaktadır.

Yine Zaza kökenli militanın yazdıklarına; Kemal Burkay ve çevresi künyeleri verilen militanları ve örgütlerini ‘apocular’ olarak ifade etmiş buna Doğu Perinçek’in Aydınlık grubu da destek olmuş, arkasından bazı Türk basını ile bazı diğer Kürtçü örgütler buna destek vermiş ve terörist başının Kürtler arasında tanıtarak bir yere gelmesine zemin hazırlamışlardır.

Aynı militan, Terör örgütünü kuran ve adlarını zikrettiği militanların yüzde doksan beşinin PKK terör örgütü tarafından öldürüldüğünü veya ihanetle suçlandığını belirtmektedir. Buna göre de verdiği bir istatistikte PKK terör örgütünü kuranlardan 44’ünün iç infaz sonucu katledildiğini, 36’sının siyasi olarak tasfiye edildiğini, 14’ünün ise örgüt içinde olmasına rağmen etkisiz ve yetkisiz kılındığını ifade etmektedir. Terör militanlarının reklamını yapmamak adına isim vermiyorum. Buraya kadar olan kısımdan çoğunluğu Kürt olmayan önemli yerlerdeki militanların saf dışı bırakılmış olması sonucuna varmak mümkün.

Terör örgütü yönetimi özgürlükçü, demokrat, öz eleştirici, hakkaniyetli olmuş olsaydı bir iç hesaplaşma, 15 bine ulaşacak kadar ve infaz edeceği militanına kendi mezarını kendisine kazdıracak kadar acımasız, kendi militanının beşikteki bebeğine kadar katleden gaddarca örgüt içi infazlar olur muydu bilemeyiz.

Dünyanın en acımasız terör örgütleri arasında görebileceğimiz PKK terör örgütünün iç yüzünü ve vahşiliğini piyasaya sürenler kendi elemanları olduğuna göre örgütten dışlanmalarına sebep olan çok önemli bazı anlaşmazlıkları olmalı. Ki örgüte bir şekilde destek verenlerden bunun farkında olanlar da var olmayanlar da.

Bölücü Kürt faşizminin binlerce şehide rağmen Türkiye Cumhuriyetine nasıl bir faydası dokunacak ki istekleri birer birer yerine getiriliyor?  Diğer bir tehlikenin farkında değiller mi acaba? (Devamı gelecek…)

MAHMUT
13.12.2014 18:53:53
Güzeı bir yazı olmuş devamını bekliyorum

  • Perşembe 25.7 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı