HABİLHAN PEHLİVANLI


?Samimiyetimizden şüpheniz olmasın!?

ÖNCEKİ GÜN KALEME ALMIŞ OLDUĞUM YAZIDAKİ İDDİALARLA İLGİLİ İL MÜFTÜSÜ BEKİR GEREK AÇIKLAMALARDA BULUNDU


Önceki gün bir imam arkadaşla olan sohbetimi bu köşemde kaleme almış, Kırıkkale İl Müftülüğü ve bizzat Müftü Bekir Gerek hakkında bazı iddiaları sizlerle paylaşmıştım.

Hatırlarsanız, o yazımın sonunda, bu iddialara verilecek olan cevapları da aynen yayınlayacağımı belirtmiştim -ki gazetecilik etiği de bunu gerektirir-?

***

Dün, İl Müftümüz, Müftü Yardımcımız, Türkiye Diyanet Vakfı İl Temsilcimiz ve bir Vaize Hanımefendiyle bir saatten fazla sohbet edip konuyu masaya yatırma fırsatımız oldu.

***

İl Müftümüz, sohbetimizin hemen başında, bugünlerde çeşitli ortamlarda dile getirilen araç meselesiyle ilgili müfettişlere ifade verdiğini belirterek, yalnızca 30 bin TL´lik bir meblağın hesabını bile tam 4 günde verdiğini, bu kadar ince elenip sık dokunulan bir teftiş süreci sonunda da görevli müfettişin kendisine teşekkür ederek gittiğini, altını çizerek belirtti.

Kırıkkale İl Müftülüğünde bulunan araçların hiçbirisinin makam aracı olmadığını, tamamının ?Hizmet Aracı? olarak, Müftülükte görevli herkes tarafından kullanılabildiğini de özellikle vurguladı.

Özellikle Türkiye Diyanet Vakfı´na bağışlandığı iddia edilen aracın, 2004 Model Renault Megane marka bir otomobil olduğunu, bu aracın görünen kilometresinin 300 bin olduğunu, daha önceden birkaç kez kilometre sıfırlaması yapıldığını da tespit ettiklerini belirterek, aracın sürekli arıza verdiğini, bu yüzen de satılması ve bedelinin İl Müftülüğüne aktarılması için TDV´ye verildiğini kaydetti. Müftü Gerek, sorumuz üzerine, İl Müftülüğünün alım satım yapma yetkisinin olmadığını, ihtiyaç durumunda bu tür işlemlerin TDV tarafından yapıldığını da özellikle vurguladı.

Bu araçla ilgili olarak belki de en önemli ayrıntı, personel tarafından değişimi istenmesine rağmen, Nur Camii inşaatı bitinceye kadar Müftü Gerek tarafından değişiminin reddedilmesi olsa gerek!..

***

İl Müftümüz Bekir Gerek, ikinci bir araç olarak 2009 model bir Ford Focus´tan bahsetti -ki bu da eşinin kullandığı iddia edilen araç!-

Bu aracın 192 bin kilometrede olduğunu, 170 bin kilometresinin bizzat kendileri tarafından Nur Camii inşaatı sırasında Türkiye´nin değişik illerine yaptıkları ziyaretler sırasında kullanıldığını söyledi.

Bu aracın ya da diğer araçların eşi tarafından da zaman zaman kullanıldığı konusuna açıklık getiren Gerek, eşinin de Müftülükte resmi görevli bir vaize olduğunu, eşi ya da herhangi bir görevlinin herhangi bir yere irşad ya da vaaz amaçlı ziyaretleri sırasında müsaitlik durumuna göre bu araçların kullanımına izin verildiğini ifade etti.

***

Yazımıza konu olan bir diğer araç da 2005 model Ford Transit marka minibüs?

Bu aracın, aynen iddia edildiği gibi Osman Şarklı döneminde, promosyonlarla satın alındığını, gerçekten ihtiyaç hâsıl olduğu durumlarda imam, müezzin ya da diğer görevlilere tahsis edildiğini, ama keyfi durumlarda böyle bir kullanıma asla müsaade edilmediğini özellikle belirtti.

***

Sohbetimiz sırasında İl Müftümüz Bekir Gerek´in üzerinde en çok durduğu konulardan birisi de şahsi aracı oldu.

?Makam Aracı? mantığını sevmediğini belirten Gerek, şahsi işlerinde ne kendisinin ne de eşinin Müftülük Araçlarını asla kullanmadığının altını çizerek , ?2009 Model Toyota Avensis marka bir aracım var. Bu aracımla bir yılda ortalama 10-15 kilometre yol yapıyorum. Göreve geldiğim günden beri hiç izin kullanmadığım halde aracımla yaptığım kilometre, bu aracımı ne kadar sıklıkla kullandığımı ispat eder diye düşünüyorum? dedi.

***

Sohbetimiz sırasında Müftümüzün samimiyetinden ve anlattıklarındaki dürüstlüğünden en ufak bir şüphe duymadığımı da özellikle belirtmem gerektiğine inanıyorum.

***

Müftümüzün, sohbetimize nokta koyan şu cümlesini de özellikle belirtmem gerek:

?İsnat edilen suçlamalar ispat edildiği takdirde her türlü cezai müeyyideye sonuna kadar razıyım!?  

  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli