HABİLHAN PEHLİVANLI


Siyasette temizlik ne zaman başlayacak?


FETÖ adı daha yeni? Yıllardır bunlara ?Fethullahçılar, Gülenciler, Hocaefendiciler, Zamancılar? vs. gibi isimlerle hitap edip, birileri ?Feto ya Fettoş? dediği zaman, ?Saygısızlık yapmayın! O bir din âlimi!? diyenler, ?Nurcuların? bir kolu olan bu grubun bu kadar güçlenip bir gün ülkenin başına bela olabileceklerini hiç mi hesap etmediler acaba?

Yıllardır dilimin döndüğü, gücümün yettiğince her ortamda anlattım:
?Bunlar devleti ele geçirmenin peşindeler. Bu kadar masum bakmayın olaya!..?

Tabi, bizim sakalımız olmayınca, dinleyenimiz de az oluyor!

Lakin şu sözüme bir kulak verin?

Hangi siyasi görüşe, hangi partiye yakınlık duyarsanız duyun, eğer FETÖ denilen örgüt ülkede askeri kullanarak darbe yapabilecek kadar güçlenmiş ve buna cüret edebilecek kadar cesaretlenmişse bu olay ne bugünün olayıdır, ne de şu ana kadarki mücadele bunları temizlemeye yeter!

Nitekim ta 70´lerden beri ?Türkiye Öğretmenler Vakfı? gibi vakıflar aracılığıyla Millî Eğitim´i bir örümcek ağı gibi sardılar. (Kırıkkale´de ilk tanınmaları Maltepe Dershanelerinden de önce Gülbaba Vakfı ve Öğrenci Yurdu´dur!)

Ardından ince ince Emniyet´e sızıp, 2000´lerin ortalarında istihbarat dairelerini ele geçirip, dinleme ve kaset kumpaslarına damga vurdular, Ergenekon ve Balyoz gibi düzmece davalar ortaya çıkardılar!

Türk Silahlı Kuvvetlerinde gizliliğe azami derecede özen gösterip hem subay hem de astsubay kadrolarında palazlandılar. Ektikleri ?tohumlar? yıllar sonra Kurmay Subaylar ve Generaller olarak söz sahibi oldular!

Yine 2000´li yılların ortalarına gelindiğinde bunlardan habersiz dosya geçmeyen mahkemeler gösterdi ki Adliye de elden gidiyor! İşte Ergenekon ve Balyoz gibi düzmece davalar bunun en bariz göstergeleridir!

Valilikler ve kaymakamlıklar başta olmak üzere en yüksek idari makamlar ve tüm diğer devlet kurumları bu örümceğin ağı içerisine alındı!

15 Temmuz gecesi kalkışılan darbe de tüm bu örgütlenmenin bir yansımasıdır!

Ya başarılı olsaydı?!...

***

Peki, madem bu kalkışma püskürtüldü ve devlet kademelerinde ?temizlik? yapılıyor. On binlerce kamu görevlisinin kimi soruşturma geçirirken kimisi de doğrudan ihraç kararıyla karşı karşıya?

Öğretmen, asker, polis, hukukçu, memur?

Tamam, bunlar ?atanmışlar? olarak devletin içindeki temizlenmesi gerekenler?

Ya seçilmişler???

Başta da ifade ettiğim gibi, hangi siyasi partiden olursa olsun, bırakın sempati duymayı, maddi manevi ?FETÖ? destekçisi siyasetçilere ne zaman sıra gelecek acaba?

Öyle ya, sırf şu Kırıkkale´de FETÖ kontenjanından ya da maddi, manevi ve siyasi olarak FETÖ taraftarı siyasetçileri bilmeyeniniz var mı?

Öyleyse, onlar da atanmışlar gibi, işadamları gibi ve diğer siviller gibi ortaya çıkarılıp bir an önce gereği yapılmalı!

Tüm siyasi partiler şunu çok iyi bilmeli ki, varsa içlerinde ilk ortaya çıkıp, ayıklamayı ilk yapan parti bu mücadeledeki samimiyetini ortaya koyacaktır!

Haaa, gerçekten bu konuda dikkatli davranıp ?örümcek ağını daha örülmeden bozanlar? ise zaten sıkıntısı olmayan, alnı açık başı dik olanlardır!

***

Akşamları vaktim oldukça Meydan´a şöyle bir uğrayıp halkın nabzını tutuyorum? Bu yazdıklarım da benim olduğu kadar geceler boyu nöbet bekleyen halkımızın en ivedi beklentisi!..

Halk, tüm siyasi partilerden, ?içlerindeki safraları? en kısa zamanda atmalarını bekliyor, atacaklarına inanıyor!

Ben de şuna inanıyorum ki, bu yapıldığı gün eminim ki ülke de devlet de gerçek temizliği başarmış olur!

 

 

Yavuz
1.08.2016 16:33:57
Hiç merak etme siyasete de sıra gelecek AKP ile sınırlı kalmayacak darbenin Başbakan´ı Akşener den Başlanacak illerdeki destekçilerine kadar uzanacak..

  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı