HABİLHAN PEHLİVANLI


Suriyelilere ev verecek olanlara ithafen?


Dün aldığım bir e-posta, bu sığınmacılarla ilgili her fırsatta ?vicdan? muhabbeti yapanlara, burunlarının ucunda göremedikleri onca sıkıntılı hayat dururken milleti ?Suriyeli? meselesiyle kutuplaştıranlara umarım ders olur!

Diyor ki vatandaş:

?14 yıllık öğretmenim. Göreve başladığım günden beri normal? sadece normal bir hayat yaşayabilmenin çabası içerisindeyim. Öyle aylık 25-30 bin lira maaş alıp, bunu yalnızca yemek parası olarak harcadıkları için ağlayıp zırlayan vekillerin hayatlarını hayal bile edemeyen bir ?asıl?ım ben? Her ne kadar onları seçen ben olsam da onlar gibi aylık ihale mihale gelirinin hesabını bilmeyenlerden değilim! Dedim ya, tek derdim çoluğum çocuğumla normal bir hayat yaşamak? Haaa çocuk demişken, Cumhurbaşkanımızın isteğini yerine getirip 3 çocuk yapamadım, ikide kaldım, bağışlasın beni(!) Ama sigara içmiyorum, artık bu güzelliğimi de o kusuruma kefaret saysın!

Yaklaşık 10 yıl oldu memleketim Kırıkkale´ye tayin olalı. 4 yıl önceden, 10 yıldır da Kırıkkale´de kirada oturuyorum. Tek maaş olduğum için, birileri gibi maaşımın birisini ev taksitine yatırıp ev sahibi olamadım. Borçla harçla aldığım arabamı da yine borçlarım yüzünden 3 yıl önce satmak zorunda kaldım. Sebep olanları Allah bildiği gibi yapsın!

Haaa? Harç demişken? Yaklaşık üç yıl önce, benim güzel devletim, memuru olduğum devletim, üniversiteden kalan ve ödeyemediğim harç borcumu faiziyle beşe katlayıp banka hesabıma bloke koydurdu? Hakkıdır elbette? Alacak? Alacak almasına da, bahsettiğim devlet, birilerinin ödemediği elektrik faturasını da benim faturama ekleyen, buna itiraz etme yollarını da kanunla kapatan devlet!!! Bahsettiğim devlet, birilerinin milyon liralık, milyar liralık vergi kaçırma cezasına af getiren devlet!!! Bahsettiğim devlet, her yıl vergisi kaçıran, borcunu ödemeyen işadamlarına, esnaflara her fırsatta af getiren devlet!!! Siz hiç kendine hizmet eden memuruna -bırakın üvey çocuk muamelesini- ?ortalık çocuğu´ muamelesi gösteren devlet gördünüz mü?

Siz hiç yılda yüzde 5 zam alıp, bunun da çocuğunun aylık bez giderine bile eşdeğer olmadığı bir ülke gördünüz mü? Şimdi kesin birileri çıkıp, ?beğenmiyorsan gidersin´ derler, değil mi? Kusura bakmayın beyler, beğenmediğim için gitseydim çoktan giderdim. Fakat bu ülke benim! Ben bu ülkeye, bu millete sevdalı olduğum için bu hallerdeyim ya zaten!!! Hem hayırdır, derdiniz ne? Beni yollayıp da Suriyelileri mi dolduracaksınız ülkeye? Kusura bakmayın, size o fırsatı da vermem!!!

Her ne kadar borçlarım yüzünden babamın ve kayınbabamın yüzüne bakamıyor olsam da? Her ne kadar borçlarım yüzünden babamın ve kayınbabamın her iki lafından birisi bu borçların nasıl ödeneceği ise de? Her ne kadar borçlarım yüzünden her gün artan ama içime attığım sıkıntım, stresim vücudumun bir yerlerinden fışkırıyorsa da onlara yedirmeyeceğim bu ülkeyi!!! Ölürsem de evlatlarıma bırakacağım bu fikir mirasımı!!!

Hem biliyor musunuz, ben bugün TOKİ´den ev alabilecek durumda bile olmayan, maaşına dokunamayan bir memur olsam da benim devletim, ben dururken, yani devletine hizmet eden memuru dururken, vücudunun her bir parçasını vatanın ücra bir köşesinde bırakmış gazilerim dururken, vatanı uğruna gencecik canını feda eden şehitler dururken Suriyelilere, en lüksünden ev yapıyor. Hem de bedava?

Şimdi sorarım size, benim durumumda olmayan kaç memur var, kaç öğretmen var bu ülkede?

Bana gelince, ?sen de ayağını yorganına göre uzatsaydın´ diyenler?

Şu yorganınızdan azıcık da bana verin de ben de bir gece olsun ayaklarımı uzatarak uyuyayım ha, ne dersiniz????

 

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli