CÜNEYT TÜRKOĞLU


TEKLİF

Ligin 4.haftasında evimizde Karabük İdman Yurdu’nu ağırladık. Daha önce Youtube canlı yayınlarında ve maç özetlerinde takımımızı izlemiştim ve beğenmemiştim. İlk kez canlı gözlerle izleme imkanı buldum.


KAĞIT ÜSTÜ

İki takımın kadrolarını yan yana koyduğumuzda kağıt üzerinde Karabük İdman Yurdu’nun kadrosunun bizden daha iyi ve tecrübeliydi. Zaten 2-3 takım hariç grubumuzdaki takımlar kağıt üzerinde bizden daha iyiler. Tabii futbol bu, kağıt üstünde değil çim saha üzerinde oynanıyor.  Grubun en genç 3 takımından biriyiz. Tecrübesiz bir takımız ama yaştan dolayı koşan mücadele eden bir takım görmeyi umut ederek maçı izledim.

****

BEKLEDİĞİMDEN İYİYDİ

Gole kadar takımımız sahada kendisinden beklenen mücadeleyi sergiledi. Üretkenlik adına zayıf olsak da en azından koşan ve gol arayan bir yapıda maç oynadık. Attığımız gole kadar rakibin kalemize şutu yoktu. 31.dakikada takımın etkili isimlerinden Kerem’in ortasında Yusuf’un şık kafa golüyle öne geçtik. Golden sonra ise takımımız garip bir şekilde geriye çekildi. Orta sahayı zor geçen Karabük bir anda iştaha geldi ve ilk devre sonuna kadar topu bizim yarı sahaya yıktı. Bu baskıda yalnızca bir tane etkili pozisyon buldu, onda da şutları kaleyi bulmadı ve ilk yarıyı önde kapadık.

İkinci yarıda da orta sahada iki takım birbirine üstünlük kurmaya çalıştı ama biz de skor avantajı ile oyunu soğutmaya, topa sahip olmaya çalıştık. Maçın kırılma anı 60.dakikalarda yaşandı. Karambolde seken topta kaleciyle karşı karşıya kalan Karabüklü oyuncu kalecimiz Kerem’e takıldı. Kerem yüzde yüzlük bir golü açıyı da iyi daraltarak kurtardı ve maçı kazanmamızda kilit rol oynadı. 

Maçın sonlarında ise oyuna sonradan giren Buğra, kanattan gelen ortada düzgün bir vuruşla bizi rahatlattı ve 2-0 gibi net skorla rakibi geçmiş olduk. 

Bugüne kadar eleştirmiştik ama açıkçası sahada beklediğimden daha iyi bir Kırıkkalespor vardı. Keşke hep böyle mücadele görsek de eleştiriler yerini övgülere bıraksa.

****

ÖNE ÇIKANLAR

Maçın bence açık ara en iyisi defansta oynayan Aykut’tu. Neredeyse gelen bütün topları kesti, aralara girdi, defansı rahatlattı, rakibe geçit vermedi. Son zamanlarda izlediğim en iyi stoper performanslarından birini sergiledi. Özellikle ikinci yarı diğer stoperimiz Mehmet de Aykut’a ayak uydurdu ve bize mükemmel bir savunma performansı ve uyumu izlettiler.  
Her ne kadar hücumda çok etkili olamasak da Kerem Pala ayağına her top aldığında kalitesini hissettirdi. Kanat oyuncularından yüzümüzün güldüğünü önceden de yazmıştım. Kerem de yine lige damga vurup bizden ayrılacaktır diye düşünüyorum. Yine diğer kanatta oynayan Yusuf da golün yanı sıra iyi bir oyun sergiledi. Başakşehir altyapısında yetişen sol bek Doğukan da defansif anlamda çok iyi oynadı, onun da hakkını verelim. 

****

BEKLENENİ VEREMEYENLER

Forvetimiz Bora maalesef çok ağır kalıyor. Topla çok fazla buluşamıyor ama buluşmak için de gereken presi ve koşuları yapmıyor. Herhalde kaleye şut atamadan maçı bitirdi. Geçmişinde de çok parlak bir kariyeri yok. Kendisi için Kırıkkalespor büyük şans. Arkasında onu zorlayan bir oyuncu da olmadığı için rahat gibi duruyor ama Bora’dan sonra oyuna giren 20 yaşındaki Taha böyle giderse formayı kendisinden alır. 
Orta sahanın beyni diyeceğimiz Ufukcan belki de oyun görüşü en iyi olan oyuncumuz. Ayağına da hakim bir oyuncu ama geldiğinden beri maalesef kendisinden beklediğimiz oyunu oynayamıyor. Karabük maçında yine fena değildi ama pas hatalarını fazla yapıyor ve 60’dan sonra da tamamen oyundan düşüyor. Yedekten oyuna giren ve yıllarca Eskişehir’de oynayan Hasan da böyle giderse Ufuk’tan formayı alabilir. Hasan oyuna girdikten sonra ayrı bir hırs ve dinamizm ile oynadı. 
Orta sahada oynayan Muhammed Çoban’da da bir süreklilik sorunu var. Kumaşı iyi ama çok daha fazla çalışması gerekiyor.

***

MUTLULUKLAR BUĞRA

Maç sonunda Buğra taraftarımız önünde sevgilisine evlilik teklif etti. Attığı gol de güzel bir hediye oldu. Kendisine bir ömür mutluluklar dilerim. 

BİR SÖZ DE KARABÜK İDMAN YURDU’NA VE TARAFTARINA

Eşimin işi dolayısıyla 1 senedir sık sık Karabük’e gidiyorum. Bu vesileyle Karabükspor’u da yakından takip ediyorum. Kulüp başkanı Adem Aydim, amatörden büyük zorluklar ve emeklerle takımı profesyonel lige çıkardı. Profesyonel lige çıktı ama yine şehrin dinamitlerinden büyük destek göremedi. Kendi çabalarıyla da ligde kalabilecek kalitede bir takım kurdu. Takımda daha önce süper ligde oynamış oyuncular da var ama takımda bir bütünlük yok. Çok savruklar ve futbolcular ne oynadığını bilmiyorlar. Hiçbir şekilde organize olamıyorlar. Takımdaki sıkıntı neyse bir an önce çözülmeli yoksa zorluklarla çıktığı profesyonel lige veda edebilirler. Karabük aynı zamanda bir futbol şehri. Gruptaki deplasmanlar yakın değil. Karabük için de Kırıkkale deplasmanı en gelinebilecek deplasmanlardan biriydi. Maça gittiğimde özellikle deplasman tribününe baktım. Gördüğüm tablo şaşırtıcıydı. Bir tane bile Karabük taraftarı maça gelmemişti. Maç sonrası sosyal medyada eleştirileri fazlaca yapan taraftarlardan birisi bile maça gelmeye tenezzül etmemiş. Böyle bir futbol şehrine bir taraftarı dahi deplasmana gönderememek yakışmadı. Eğer takımınız böyle başarısız gitmeye devam ederse sorumluyu başka yerlerde aramamanız gerekir.

***

KRİTİK FİKSTÜR

Haftaya Talasgücü’ne konuk olacağız. Onlar da bizim gibi evinde kazanıp deplasmanda kaybediyorlar. Mutlaka puanla dönmemiz gerekiyor. Sonrasında şampiyonluk adayı olan zorlu Ordu ve Küçükçekmece Sinop maçları bizi bekliyor olacak. Takımımıza başarılar dilerim…

 

  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 25 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.2 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu