CÜNEYT TÜRKOĞLU


Tekzip Üzerine


Geçen ay yazmış olduğum ve Kırıkkalespor teknik direktörünü eleştirdiğim yazı üzerine, noter aracılığıyla gazetemize gelen tekzip yazısına istinaden bu köşe yazısını yazıyorum.

Yazdığım yazı son derece yanlış anlaşılmıştır. Noterden gelen yazıya madde madde cevap vererek bu tekzip yazısını aynen burada yayınlayacağız.

1)Yazıda bir hikâye anlatılmıştır. Bu hikâyedeki eşek, hikâyede geçen bir hayvan olup kişinin şahsını doğrudan rencide eden bir söylem olarak yazılmamıştır. Hikâyedeki hayvan eşek olmayıp herhangi bir hayvan da olabilirdi. Çünkü anlatılmak istenen asıl şey; başkasının yardımı olmadan herhangi bir iş yapamamak ve bunun doğurduğu sonuçlar üzerinedir. Hocanın da çevresine kulak asmamasını ve bunun sonucunda bir maç sonucunda başarısız olduğunu bu yazıyla ifade etmiştim.
2)Teknik direktörün şehre ihanet ettiğini yazmıştım. İhanetin anlamı Türk Dil Kurumunda ?bir kimsenin güvenini yok etme? olarak da açıklanmıştır. Buradaki ihanet de gerekli imkânlar sağlandığı halde taraftarın beklentilerini karşılayamadığı ve güveni yok ettiği için ifade edilmiştir. Herhangi bir art niyet yoktur.
3)Yazıda hocanın Yozgat ile anlaştığını yazmamama rağmen noter yazısında öyle yazdığım söylenmektedir. Ben sadece oynadığımız futbol, ancak rakip takımın işine yarayacak biçimde oynatıldığı için ?Acaba Yozgat ile mi anlaştı?? ifadesini kullanmıştım.
4)Noter yazısında bu köşe yazımı ?haber? olarak yazmışlar. Haber değil, köşe yazısıdır.

Noter tarafından gazetemize gönderilen tekzip yazısını da aynen gönderildiği şekilde yayınlıyoruz:

                              Sayın Muhatap;
                Mehmet ALTUNDAĞ´ın imtiyaz sahibi, Murat KARADAĞ´ın sorumlu yazı işleri müdürü olduğu Pusula Gazetesi´nin 23.02.2016 tarihli baskısında; gazete yazarlarından Cüneyt TÜRKOĞLU´nun kaleme aldığı ?EŞEK? başlıklı yazıda, başlıktan da açıkça anlaşılacağı üzere müvekkile açıkça hakaret edilmiş, ?şehre ihanet ettiği? ve futbol maçı öncesi ?karşı takım ile anlaştığı? gibi asılsız iddialarla müvekkile iftira atılmış ve kişilik hakları açıkça saldırıya uğramıştır.
                 Gazetenizde yer alan ve gerçek dışı beyanlara dayalı yazarın da yorum ve eklemeleriyle geçersiz ve doğruluk değeri araştırılmadan müvekkil hakkında yazılan yazının tarafınızca tekzibinin yapılarak ekte sunulan düzeltme yazısının 5187 sayılı Basın Yasasının 14. Maddesi uyarınca aynı sahife ve sütunlarda yayınlanmasının vekil edenim adına arz ve talep ederim.

5187 SAYILI BASIN YASASININ 14.MADDESİ GEREĞİNCE YAYINLANMASI TALEP EDİLEN ?CEVAP VE DÜZELTME? METNİ günlük ?Pusula Gazetesi´nin? 23.02.2016 tarihli baskısında ?EŞEK? başlıklı haberde tamamen gerçeğe aykırı beyanlarla müvekkile küçük düşürücü şekilde hakaret edilmiş ve iftira atılmıştır.
             Yukarıda bahsettiğimiz haberde müvekkil aleyhine ve tamamen gerçeğe aykırı ?karşı takım ile anlaşma? gibi iftiraların ve hakaret içerikli söylemlerin sebep olduğu maddi ve manevi zararların tazmini amacıyla gerekli  hukuki ve cezai girişimlerde bulunacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

             Müvekkil, spor camiasında son derece saygı gören ve itibar sahibi, yıllar boyu dürüstlüğü ve ahlakı ile örnek gösterilen bir teknik adamdır. Müvekkilin isminin bu türlü asılsız iddialar ve tahkir içerikli haberlerle küçük düşürülmeye çalışılması hem hukuka hem de gazetecilik ahlakına açıkça aykırıdır. Müvekkilin ?karşı tarafla anlaşması?, ?şehre ihanet etmesi? gibi iddialar tamamen gerçek dışı olup, söz konusu haberde müvekkilden bahsedilmesine rağmen haber başlığının ?EŞEK? olarak yazılması ve haberde müvekkilin ?eşek?le bağdaştırılması son derece çirkindir. Söz konusu haberde, müvekkilin camiadaki itibarını zedeleme ve adını lekeleme girişiminin mevcudiyeti açıkça bellidir. Müvekkilin bu zamana kadar, gönül bağıyla bağlı olduğu Kırıkkale´ye ihaneti de, hocası olduğu futbol takımının maçında rakip takımla anlaşmak gibi alçakça bir davranışı da görülmemiştir ve görülmesi de mümkün değildir. Müvekkile yöneltilen iftiralar ve hakaretler karşısında bütün hukuki ve cezai yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygı ile arz ederiz.

  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli