HABİLHAN PEHLİVANLI


TOBB, Fakülteyi Kırıkkale´ye kursun!


Birkaç gündür festival vesilesiyle Kırıkkale´de bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu 2 yıldır özlemle beklediğimiz müjdeyi verdi:

TOBB Üniversitesinin bir ya da birkaç fakültesi Kırıkkale´ye kurulacak. İş YÖK´te?

***

2 yıl önce ilk defa bu konuda heyecanlanmıştık aslında?

2014 Yerel Seçimlerinde ilimizde MHP´den aday olan Mustafa Pekdoğan´ın başat projelerinden birisi olan, ancak seçimi kazanamamasının ardından çok fazla dile getirilmeyen proje, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök´ün girişimleriyle hızlandırılarak Kırıkkale´ye kazandırılmak üzere?

Hatırlarsanız Sayın Pekdoğan´ın projesinde, hâlihazırda Belediye Garajı olarak kullanılan bölge merkez olmak üzere Başpınar Spor Salonuna kadar, Hayvan Pazarı olarak kullanılan bölge üniversitenin kullanımına sunulacak, bölgeye geniş bir kampüs inşa edilmesi sağlanacaktı.

Hatta TOBB, etrafına öğrenci evleri inşa edecek, kendi öğrencilerinden artan evler de Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerinin kullanımına sunulacaktı?

***

Kırıkkale´ye çakılacak her çivi için minnettar oluruz?

 

Kimin vesile olduğu, kimin yaptırdığı değil önemli olan?

Önemli olan Kırıkkale´nin bu işten kazanç sağlayacak olmasıdır.

***

Ancak hafta sonu gerçekleştirilen festivalde bu konuya ilişkin yapılan sohbet ve konuşmalar sırasında Hisarcıklıoğlu´nun, projenin Yahşihan´a kaydırılmasına yönelik bir teklif aldığını söylemesi açıkçası midemi bulandırdı.

Bu teklifi getiren Yahşihan Belediye Başkanı ya da bir başkası, kusura bakmasınlar, böyle bir projenin de Yahşihan´a kaydırılması demek, zaten her geçen gün kan kaybeden Kırıkkale´nin iyiden iyiye komaya girmesi demektir!

Elbette Yahşihan da Kırıkkale´nin bir ilçesi?

Fakat Yahşihan´da kurulu bir Kırıkkale Üniversitesinin Kırıkkale´ye ne kadar faydası var ki ikinci bir üniversitenin de faydası olsun?

Kırıkkale Üniversitesinin kaç öğrencisi 4 yıllık eğitimi boyunca bir kez bile Kırıkkale´yi görmeden diplomasını alıp gidiyor, biliyor musunuz?

***

Bu proje ya da başka projeler, Kırıkkale´nin içinden geçirilmeden Kırıkkale´ye en ufak fayda sağlamaz!

Yine söylüyorum, örneği Kırıkkale Üniversite´dir?

***

2 yıl önce Mustafa Pekdoğan, bu proje için Kırıkkale´nin doğusundaki o bölgeyi yer göstermesinin en önemli sebebi de buydu zaten?

Kırıkkale Belediye Başkanımız bu konuya da vakıftır, eminim?

Bu saatten sonra Kırıkkale için bir şey yapılacaksa Kırıkkale´nin doğusuna ya da merkezine yapılmalıdır ki, hizmet alanlar Kırıkkale´yi kullanmak zorunda kalsınlar?

İşte bu yüzden TOBB, fakülteyi Kırıkkale´ye kursun, Ankara tarafına bir yerlere değil!!!

  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu