İSMAİL DURSUN KUZUCU


Tüm Doğruları Öldürdüm


Son zamanlarda güzel ülkemde olan birçok olay bugüne kadar öğrendiğim tüm doğruları adeta öldürdü, yok etti. Babalarımızın annelerimizin, öğretmenlerimizin ve tüm büyüklerimizin ta küçükten beri bizlere öğrettikleri doğruluk, haram yememe, hele hele devlet malına olan düşkünlük ve koruma adeta iliklerimize kadar işlenerek öğretilmişti. Şu anda devletimizi yöneten gerek iktidar gerekse iktidara bağlı belediyeler hakkında kendi bakanları tarafından olduğu söylenen yolsuzlukları gündeme bomba gibi düştüğünden beri yer yerinden oynayacak, tüm yolsuzluk yapanlardan hesap sorulacak derken, konuşan taraflar susturularak adeta olduğu iddia edilen yolsuzluk olaylarının üzerine beton atılmaya çalışılmıştır.

Bugüne kadar, küçükte olsa, birçok yolsuzluk iddialarının olduğu iktidarlar gördük. Süleyman Demirel ‘in başbakanlığında, yeğeni ile ilgili yolsuzluk söylentileri çıktığında ona hiç sahiplenmeyip ceza evine atıldığını biliyoruz. Yine rahmetli Özal zamanında bir bakanının yüce divana bizzat hükümet tarafında gönderildiğini de biliyoruz.

Son günlerdeki iktidarın başbakan yardımcısının Ankara Büyük Şehir belediye başkanı hakkındaki söyledikleri herkesin ağzını açık bıraktı ve kocaman bir aboooo çekti. ‘'Ankara'yı parsel parsel sattınız.'' Eğer bu laf bir okul müdürü için, bir il müdürü için, bir ilçe müdürü için, bir müstahdem, bir memur için söylenseydi, iktidar tüm gücü ile ilgililerin üzerine gider açığa alıp soruşturma açardı. Eğer Ankara Büyük Şehir Belediyesi için söylenenler ucundan, kıyısından muhalefet partilerinin belediyelerinden biri için söylenseydi hemen açığa alınıp, garibimi kendisini savunamayacak duruma getirirlerdi.

Son günlerde yolsuzluk ve rüşvetle ilgili duyarsızlıkları görünce, şimdiye kadarki bildiğim tüm doğruları sorgular duruma geldim. İddia edilen tüm yolsuzluk ve rüşvet söylentileri, eğer hükümet taraftarı ise, soruşturulamıyor, kimse üzerine gidemiyor. Hükümet bir yerde hem yürütmenin hem de yargının yerine geçmiş gibi görünüyor. Yukarda koca koca suç iddiaları soruşturulmazken gariban vatandaşlarımız küçücük suçlardan mahkeme kapılarını aşındırıyorlar. Nerde kalıyor eşit vatandaşlık hakları? Hani herkes kanun önünde eşitti?

Millet korkutulmuş: Esnafsan maliye ile memur isen sürgünle, köylü isen tehditle, fakirsen nohut ve mercimekle, bir şekilde tüm vatandaşlarımız bir yolu bulunmuş sindiriliyor. Millet çaresiz ne yapacağını bilmiyor.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddialarında adı geçenler ile ‘'Ankara'yı parsel parsel sattınız'' sözlerinden sonra bu iddialara konu olanlar, açığa alınıp hızlı ve adil bir şekilde mahkemelerde hesap vermiyorsa artık bana doğru nedir, yanlış nedir kimse sormasın. Ben son zamanlardaki ülkemde olan olaylardan sonra tüm doğruları toprağa gömdüm. Doğruluğu ve haramı helâlı anlatan tüm eski kitaplar yırtılıp çöpe atılsın. Gördüklerimizle ve duyduklarımızla yeni nesil artık yeni doğrular öğrenecek!. '' Devlet malından bir hırka bile aşıranın namazı kılınmaz'' diyen bizim dinimizdir. Şimdilerde ne kadar çok çalarsan, aşırdıklarınla zengin olursan milyonlar peşinden gider. Olanlara kendinde inanamazsın. Karşına koydukları çukur ve tümsek aynalar, olayların başka görünmesine sebep oluyor. Garibim cebinde beş paran yok, kendinden çalınanlarla gördüğün ışıltılı ve parıltılı hayatlar senin hayatın, senin yaşantın değil.

  • Perşembe 21.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli