HABİLHAN PEHLİVANLI


Vatanseverler ve Vatan-Millet-Sakarya”cılar


Gerçek bir vatanseverle,  Vatan-Millet-Sakarya” edebiyatı yapan birisini nasıl ayırt edersiniz?

Öyle ya,

Kavun değil ki!..

Ama aslına bakarsanız Vatan-Millet-Sakarya” edebiyatı yapanların kavundan çok da farkı yoktur. Kokusundan, renginden, sertlik derecesinden anlaşılabilir!..

Bi' kere Vatan-Millet-Sakarya” edebiyatı yapan bir kişi, ancak ve ancak menfaati olduğu zaman vatanseverdir, milliyetçidir; bayrağı, dili falan menfaatine göre diline dolar!.. Sair zamanlarda da gerçek vatanseverlere, gerçek milliyetçilere, Geç bunları… Küreselleşen dünyada, sınırları kaldırmak gerek… Ne vatanından bahsediyorsun! Milliyetçilik de neymiş!!!” tarzı yaklaşımlarda bulunur, hatta bu mefhumlara karşı aleni düşmanlık besler!...

Vatan-Millet-Sakarya” edebiyatı yapan bir kişiyi en çok seçim zamanlarında tanırsınız… Zira bu tipler için vatan da, millet de, din de, devlet de, bayrak da yalnızca seçim malzemesidir, siyaset malzemesidir. Türk Milletinin en hassas olduğu duyguların maneviyat ve vatan-millet şuur olduğunu bilen bu tipler için Vatan-Millet-Sakarya” edebiyatı adeta bulunmaz bir nimettir!.. Gerçek vatanseverlerin gündelik hayatlarının özelliği olan davranışlar, söylemler Vatan-Millet-Sakarya” edebiyatı yapanlar için seçim kazanmak için birer salvodur!..

Vatan-Millet-Sakarya” edebiyatı yapanlarda riyakârlık had safhadadır. Bunu da bakışlarından, muhabbetinden ve kullandığı kelimelerden rahatlıkla anlayabilirsiniz… Takiyenin zirve yaptığı muhabbetlerin mimarlarıdır kendileri… Haaaa şunu da unutmamak gerek, bir yerde başka, başka bir yerde daha başka konuşmak” en büyük hünerleridir bu tiplerin!..

Gerçek vatanseverler için her şeyden önce gelir vatanı, milleti, devleti, bayrağı, dili, dini… Önce ülkem ve milletim, sonra geri kalanlar” gerçek vatanseverlerin anlayışının temelini oluşturur. Oysa Vatan-Millet-Sakarya” edebiyatı yapanlar için vatan-millet kavramı cukka”dan, cep”ten, kasa”dan, ondan, bundan, şundan çoook çok sonradır!..

Vatan-Millet-Sakarya” edebiyatı yapanlar sürekli bir sızlanma halindedir: Bu vatan bana ne kazandırdı ki? Nesini gördüm ki? Vatanım, karnımın doyduğu yerdir…” gibi serzenişler alışkanlık haline gelmiştir. Oysa gerçek vatansever için vatanının topraklarında yediği bir kuru ekmek kuzu gibi, bal gibidir. Vatanı uğruna gece gündüz çalışmak, vatanını yüceltmek için çabalamak onun günlük hayatının bir parçasıdır. Yeri gelince de vatını için gazi olmak, şehit olmak çok doğaldır gerçek vatansevere…

Hani başta da dedim ya,

Aslında kavun gibidir Vatan-Millet-Sakarya” edebiyatı yapanlar…

Kokularından tanımak gerek onları…

Çünkü balık gibi baştan kokar onlarda…

  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı