SERDAR BOZDOĞAN


Yeni neslin koruyucusu ve emanetçisi öğretmendir!


Ülkemizde son zamanlarda devletimizin eğitime desteklerinin ve reform çalışmaların arttığı, bu çalışmaların olumlu neticeler elde ederek ezber bozan sonuçlar temin ettiği görülmektedir. Bu çalışmalarının düzenli bir şekilde gerçekleşmesi bir ülkenin ufkunu aydınlatacak genç neslin gücünü artıracaktır. Bunun içinde sorunlara düzenli ve dikkatli bir şekilde eğilmek gerekmektedir. Öğretmen ile öğrenci arasındaki disiplin saygı ve sevgi değerleri güçlendirilmelidir.

Bir ülkenin yeraltı kaynakları ne kadar değerli ise o ülkenin yer üstü kaynakları en az yeraltı kaynaklarının iki katından daha fazla değerlidir. Çünkü yeraltı kaynaklarını ham halden kurtarıp işleyerek kıymetlenmesini sağlayacak tek birey yer üstü kaynakları, yani o ülkedeki dinamik ve çevik genç nüfusudur. Bu genç nüfus ülkenin yarınları, adaletin ve demokrasinin koruyucusu ve teminatıdır. Bu genç nüfus bugünün öğrencileri geleceğin aydın ve müreffeh yarınlarıdır. Genç kitleden oluşan öğrencileri yetiştirmek, eğitmek, öğretmek, bilgi, birikim, deneyim ve tecrübe ile bütünleştirmek öğretmenlerimizin asli kutsal görevidir. Binlerce savaşı kaybeden bir ülke genç nüfusa hâkim olduğu sürece içerisinde bulunduğu savaşları sonunda mutlaka kazanır, fakat binlerce savaşı kazanan bir ülke genç nüfusunu doğru, bilinçli ve bilgili bir şekilde yetiştiremediği zaman içerisinde bulunduğu savaşı geçmişte kazanmasına rağmen sonunda mutlaka kaybeder. Başarıyı temin eden tek unsur öğrenme ve öğretme sanatıdır. Bu sanatın abide şahsiyetleri bilakis öğretmenlerdir. Eğitim sistemimizde eğitim bilgisinin yanı sıra gençlerin sosyal hayatta da başarılı olmalarını sağlayacak, kanunları ve yasaları tanıyacak ve bunların eşliğinde yaşamaya gayret edecek eğitici ve öğretici çalışmaların olması gerekmektedir. Zararlı alışkanlıklardan, fanatiklikten, yanlış bilgilendirilmelerden ve sonrasında oluşan bilgi kirliliğinden genç neslin uzak tutulması ilim, bilim, teknoloji, sanat, spor dallarına yönlendirilmesi gerekilmektedir. Bu gerekliliği yalnızca eğitimden sorumlu öğretmenler temin edebilir. Çünkü eğitim öğretmen sanatıdır.

Değerli öğretmenler, sevgili öğrenciler,

İnsan beyni adeta bir orkestra şefi gibidir. Ruh yapımız ve kişiliğimiz beyin aracılığıyla kendisini ifade eder. Beynimizin stres altında kalması, bütün organlarımızın faaliyetine olumsuz etki eder. Stres ve zaman yönetiminde duygu düşünce ve davranış denetiminde beynimizi doğru kullanırsak, mutlu, başarılı ve nitelikli yaşanılabilir. Cesaret, sadakat, affetme, paylaşma, cömertlik, alçak gönüllülük, özeleştiri, adalet, yardımlaşma, dayanışma toplumun geneli tarafından kabul edilen bu ortak kavramlar eğitimle sağlanır. Bir anlamda mutluluğun standart kümesini oluşturan bu değerleri insana ve insanlığa sunan kutsal bir görevle bütünleşen öğretmenlerdir.

Sevgili öğrenciler; öğretmeninizi sevin ve onlara sonsuz saygı duyun ki öğrenmeyi, bilgi olmayı, başarıya erişmeyi sağlayabilesiniz.

Değerli öğretmenler; öğrencilerinizi sevin, onlara değer verin, önemli olduklarını hissettirecek güveni kalplerinde canlandırın ki vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır ilkesinde bir gençlik ruhu şahlanarak ülkemizi, milletimizi, devletimizi, aydın ve müreffeh yarınlara, muasır medeniyetlerin zirvesine çıkaracak güce erişsinler.

Yurdumuzun bütün öğretmenlerinin öğretmenler günü kutlu olsun.

  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı