HABİLHAN PEHLİVANLI


Yüksek İhtisasın toparlanması kimin zoruna gidiyor?


Kurulduğu günleri hatırlıyorum da,

Kulakları çınlasın, dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Kırıkkale´yi tam teşekküllü bir bölge sağlık merkezi haline getirmenin en önemli adımı olarak kurduğu bu hastaneyle Kırıkkale´yi İç Anadolu´nun gözdesi haline getirmişti.

İlerleyen yıllar Yüksek İhtisas Hastanesine birçok güzel şeyi getirirken, zaman zaman yaşanan talihsizlikler de birçok güzel şeyi götürdü bu güzel sağlık merkezinden.

15 Temmuz Hain Darbe Girişimini bile ufak tefek sıyrıklarla atlatan bu güzide hastane, bir iki yıl önce yaşanan sıkıntılı bir sürecin sonunda ciddi anlamda kan kaybetmeye başladı.

Öyle ki, bir yıl içerisinde birkaç kez yönetim değişirken hastanede uzun süre hizmet veren birçok doktor, ya başka hastanelere ve şehirlere tayin istediler ya da istifa ederek özel hastanelere geçtiler.

***

Bu süreç yaklaşık 2 yıl sürdükten sonra Tolga Demirel´in başhekim olmasıyla birlikte, hastane yeniden bir toparlanma sürecine girdi.

Başta Fatma Sönmez olmak üzere, birbirinden değerli başhekim yardımcılarıyla birlikte harika bir ekiple kolları sıvayan ?Tolga Hoca?, başta hastanenin hijyen sorunu olmak üzere birçok konuya el attı ve kısa bir sürede hastaneyi birçok anlamda tertemiz etti.

Elbette hastanenin tek sorunu hijyen değil.

Başta doktor eksiği olmak üzere, birçok alanda personel sorunu genç başhekimin uğraşacağı en önemli konular arasında?

Şu anda bile acilen farklı branşlarda en az 20 doktora ihtiyacı var hastanenin?

Her iş öyle kolaylıkla çözüme kavuşturulamıyor?

***

Ancak?

Tolga Demirel ile kimler, neden bu kadar çok uğraşıyor?

Daha doğrusu Yüksek İhtisastaki yeniden toparlanma süreci kimleri rahatsız ediyor?

Eminim birçoğunuz cevabı çok iyi biliyorsunuz, ancak derdi üzüm yemek olan hiç kimsenin göstermeyeceği bir tavırdır, böylesine çalışan bir başhekimle uğraşmak?

Şunu unutmayın,

Derdi Kırıkkale olan hiç kimse, Kırıkkale için bir tek çivi çakmak isteyen bir kişiyle uğraşmaz!

Ama derdi Kırıkkale olan!!!

 

  • Perşembe 25.7 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı