CİHANGİR İYİBİLEN


Z KUŞAĞI;

Dijital dünyada doğan, her türlü bilgiye zorlanmadan ulaşan Z kuşağının kısa yoldan mücadelesiz, zahmetsiz bir şekilde meşhur olmak ve para kazanmak genel olarak karakteristik özelliğidir.


Bu kuşak her şeyi  internet üzerinden öğrenmeye alışkın oldukları için gerçek hayattan kendilerini soyutluyorlar, öfke ve sevinçlerini bile sanal alemden emojilerle bir birlerine ifade ediyorlar. Haliyle  bu durum onları gerçek hayattan uzaklaştırılıyor

2023 şeçimlerin’de ilk kez oy kullanacak olan bu kuşak 5 milyon oy potansiyeli ile bütün siyasi partilerin yakın markajında. Cumhurbaşkanı Erdoğan son dönemde il il gençlerle buluşmalarına hız verirken muhalefet lideri’de bu gençlere yönelik vaadler bulunuyorlar.

Bu kuşağın önümüzdeki seçimlerde seçimin kaderini ne kadar etkileyeceğini bütün siyasi partilerin üzerinde çalıştığı bir konu, elbette genç seçmenin tamamının bir yöne yönelmesini kimse beklemiyorum ama bu gençlere hangi siyasi parti daha çok dokunursa onları anlarsa, bir adım öne geçeceğini tahmin ediyorum.

İdeolojiden bir haber anlık fikirleri değişen bu kuşağın 2023 şeçimlerinde kaderini belirleyecek bir kuşak olduğunu düşünüyorum

 

Ak Parti;

Yirmi yıldır bu millete yaptığı hizmetlerle ve yapacağı projeler ile seçim kazanan bir partinin bu günkü konjektör’de vatan, millet, Sakarya  retoriği ve Hz. Kur’andan ayetler ile seçim kazanacağını sanıyorsa 2023’ü zaten kaybetmiş demektir.

Aklıma gelmişken 17 yıl bekleyip seçime birkaç ay kala Cumhurbaşkanı’na poşet yasasını imzalattıran ve bir seçim boyunca her gittiği ilde millete bu yasayı izah ettirme mecburiyetinde bırakan sivri zeka hala yerinde duruyor mu?

Yozgat merkez ilçe başkanının istifası istenmiş, basından çıkan haberlere göre Ak Parti’de ikici pudra şekeri vakası yaşanıyor, bu tipleri bu partiye ne ara entegre ettiler nasıl yönetici oluyorlar hayretler içinde izliyorum...

ZAMLAR

Her gün yeni bir zam’a uyanır olduk. Ülke olarak garip bir süreçten geçiyoruz, Rahmetli Demirelin bir sözü vardı; “Boş tencerenin deviremiyeceği iktidar yoktur.” diye. Her gün bir önceki günü aratır hale geldik, Geçen ki yazımda bu kış krizi millet kemiklerine değil iliklerine kadar hissedecek derken birazda bu günleri kast etmiştik. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Kalın sağlıcakla.

 

 

  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 25 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu