Kırıkkale, Sulakyurt´ta buluştu

Kırıkkale, Sulakyurt´ta buluştu

"DOSTUN EVİ GÖNÜLLERDİR, GÖNÜLLER YAPMAYA GELDİK"

Kırıkkale, Sulakyurt´ta buluştu

Sulakyurt Kaymakamlığı ve Sulakyurt Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Büyük Sulakyurt İftarında bir araya gelen yaklaşık 3 binden fazla kişi elleri birlikte semaya açıp dualara hep birlikte âmin dediler.

3 BİNDEN FAZLA KİŞİ KATILDI

Sulakyurt´ta görev yapan bürokratların yanı sıra Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Narin, MHP İl ve Merkez İlçe yöneticileri, AK Parti ve CHP il ve yöneticileri, MHP Sulakyurt İlçe Başkanı Harun Ünver, Ülkü Ocakları İl Başkanı Ali Gençtürk, Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı Bilal Kağan Demirbilek, TÜRKAV İl Başkanı Kadir Galip Öztürk, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, Türk Enerji-Sen İl Başkanı İlker Mazılıgüney, Türkiye Kamu-Sen´e bağlı sendikaların yöneticileri, SAYDES İl Yöneticileri, DEÇYAD Genel Başkanı Ali Rıza Koçoğlu, Carmine Hotel Genel Müdürü Ayşe Şahin, Sulakyurtlu vatandaşlar ve Kırıkkale´den çok sayıda davetli büyük iftar yemeğinde bir araya geldiler.  

DOSTUN EVİ GÖNÜLLERDİR, GÖNÜLLER YAPMAYA GELDİK

Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, göreve geldikleri günden itibaren kendisine oy verene vermeyen tüm Sulakyurtluların hizmetine koştuğunu belirterek, ?Biz gelmedik kavga için, Bizim işimiz sevgi için, Dostun evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldik? dedi. Amaçlarının Sulakyurt´ta birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşçe yaşayarak ilçelerine hizmet etmek olduğunun altını çizen Bildik, ?Ben bu şirin ilçede doğdum ve büyüdüm. Biz büyüklerimizden komşuluk, dostluk ve kardeşlik görerek büyüdük, bugün biz de çocuklarımıza aynı duyguları aşılamanın derdindeyiz. Hiçbir fitne, bizim aramızı bozamaz? diye konuştu.

RAMAZAN BOYUNCA HALKIMIZLA BİRLİKTE İFTAR ETTİK

Belediye Başkanı seçildikten sonra, özellikle Ramazan ayında iftar yemeklerini aksatmadığını ifade eden Bildik, ?Bu bir kardeşlik sofrasıdır. Elimizin erdiği gücümüzün yettiğince Ramazan ayı boyunca halkımızla birlikte iftar etmeye çalışıyoruz. Başta ihtiyaç sahipleri, kimsesizler ve yalnız yaşayanlar olmak üzere tüm Sulakyurt halkını ve misafirlerimizi ağırlayacak kadar yemek hazırlayıp belediyemiz parkında aynı sofraya oturmak bizim için bir gelenek haline geldi. Tüm bu çalışmalar esnasında bizlere destek olan başta MHP MDK Başkanı hemşerimiz Halil Öztürk olmak üzere, ilçemizin ileri gelenlerine, ilçemiz eşrafına ve başka şehirlerde ve ülkelerde yaşayan çok kıymetli Sulakyurtlu hemşerilerime çok teşekkür ederim? diye konuştu.

KAYMAKAM VURAL´DAN İFTAR DUASI

İftar öncesi bir konuşma yapan Sulakyurt Kaymakamı Yunus Emre Vural da, Ramazan ayında şehir meydanlarında halkla bir araya gelerek iftar etmenin, iftar sonrasında da hep birlikte Teravih Namazı kılmanın, Ramazan eğlencelerine iştirak ederek sahura kadar hoşça vakit geçirmenin ata yadigârı bir gelenek olduğuna vurgu yaptı. İftar sonrasında bizzat Sultan ya da şehrin yöneticileri tarafından halka çeşitli hediyeler dağıtıldığını hatırlatan Vural, ?Bugün biz de sizlere birazdan şiirden hediyeler sunacağız. Maddi olmasa da manevi olarak değer biçilemeyecek bu hediyeyi kabul etmenizi temenni ederim? şeklinde konuştu. Heyecanı her halinden belli olan, Sulakyurt´un genç Kaymakamı Yunus Emre Vural´ın, iftar yemeği sonrasında ettiği yemek duasıyla da geceye damga vuran isim oldu. İftar yemeğinin ardından Radyo K İmtiyaz Sahibi Kadir Kipmen´in sesinden şiirlerle mest olan konuklar, semazen gösterisiyle de geceyi tamamladılar.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı