?Karanlığın rengi sadece siyah değildir?

?Karanlığın rengi sadece siyah değildir?

GÖRME ENGELLİ RESSAM EŞREF ARMAĞAN´IN KÜLTÜR MERKEZİNDEKİ SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

GÖRME ENGELLİ RESSAM EŞREF ARMAĞAN´IN KÜLTÜR MERKEZİNDEKİ SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

?Karanlığın rengi sadece siyah değildir?

Kırıkkale Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi ve Engelsiz Yaşamı Paylaşma Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği ?Sanat Engel Tanımaz? başlıklı programa doğuştan görme engelli Ressam Eşref Armağan katıldı.

ESERLERİ YURTDIŞINDA DA SERGİLENİYOR

Eserleri hem Türkiye çapında, hem de yurt dışında çeşitli sergilerde yer alan, Yaşamı boyunca görmediği nesnelere dokunarak onları başarıyla resmedebilen görme engelli ressam Eşref Armağan, hayat hikâyesini ve görmediği halde nasıl resim çizebildiğini dinleyicilere anlattı. Ne çocukken ne de yetişkinliğinde sanatla ilgili hiçbir eğitim almadım diyen Armağan kendi kendine okuma-yazmayı öğrendiğini 6 yaşındayken kalem ile kâğıt üzerine çizmeyi, 18 yaşında ise önce parmakları ile kâğıt üzerine, sonra da kartona yağlı boya ile resim yapmaya başladı. Yağlı boyadan akrilik boyaya ve tuvale geçti. Elleri artık onun gözleri olmuştu. Görmemesine rağmen çizdiklerinin bu denli gerçeği yansıtması, resim yapmanın onda bir tutkuya dönüşmesini sağladı. Heykellere, objelere, küçük nesnelere dokunarak resim çizmeye başladığını belirten Eşref Armağan, bu yeteneğinin Harvard Üniversitesi nöroloji profesörleri tarafından da incelendiğini ve The Colors Of Darkness isimli belgesele konu olduğunu ifade ederken konuşması büyük beğeni topladı.

ENGELSİZ YAŞAM BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE

Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü, Türkçe öğretmeni Ümit Şirin, yaptığı konuşmasında ?Sanat Engel Tanımaz? düşüncesine inanıyoruz ve insan isterse her şeyi başarır. Hiçbir engel başarıya engel değildir´ dedi. Engelsiz Yaşamı Paylaşma Topluluğu Başkanı Tarih öğretmeni ve Sosyolog Resul Partici ?İnsan görmese bile onun hayal kurmasına hiçbir şey engel olamaz. Görme engellilerin dünyası fiziki olarak karanlık olabilir ancak karanlığın rengi sadece siyahtan ibaret değildir, dışarıda rengârenk bir hayat vardır.? dedi. Eşref Armağan´ın konuşmasının ardından kendisine Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dolunay Şenol, tarafından plâket takdim edildi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı