İki devlet tek milletiz

İki devlet tek milletiz

KIRIKKALE OĞUZ BOYLARI DERNEKLERİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ALİ İHSAN AKKAYA DAVET ETTİ

KIRIKKALE OĞUZ BOYLARI DERNEKLERİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ALİ İHSAN AKKAYA DAVET ETTİ

İki devlet tek milletiz

İki Devlet Bir Millet´ projesi kapsamında Ankara Sanat Platformu öncülüğünde Türk ve Azeri sanatçılar, Kırıkkalelilerle buluştu.

AZERİ SANATÇILAR BÜYÜLEDİ

Kırıkkale İl Kültür Merkezinde düzenlenen sergi, şiir dinletisi ve konser etkinliklerinde Azeri ve Türk şair, yazar ve sanatçılar Kırıkkalelilere sanat dolu bir gece yaşattı. Etkinlikler, kültür merkezi sergi salonunda açılan sergi ile başladı. Sergide sim sırma ve resim gibi farklı sanat dallarından sergilenen eserler ilgi gördü. Kırıkkale Oğuz Boyu Dernekleri Federasyonu ve Ankara Sanat Platformu tarafından organize edilen etkinlik, kültür merkezi gösteri salonundaki şiir dinletisi ve halk müziği konseri ile devam etti.

OLUŞUMDA GÖNÜLLÜ ÜYELER VAR

Etkinlik boyunca Azeri şairler ödüllü şiirlerini Kırıkkalelilere sundu. Ankara Sanat Platformu Kurucusu ve ?İki Devlet Bir Millet´ projesinin fikir sahibi Sultan Özateş, ?Ankara Sanat Platformunu gönüllü üyelerden kurduk. İçimizde ressamlar, şairler, yazarlar, Türk el sanatları tasarımcıları var. Bizler, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımıza sahip çıkıyoruz. Onları yeniden üreten altın ellerle buluşturuyoruz, ustaları ve çırakları bu sayede bir araya getiriyoruz. El sanatları unutuldu, ev hanımlarını yeniden canlandırmayı vizyon edindik. Bir yandan da Türklük kültürüne ve bizim örf, adetlerimiz ve ananelerimize sahip çıkan şair ve yazar kalemleri arıyoruz. Burada bütün arkadaşlar kendi imkânlarımızı birleştirdik, herkes kendi imkânlarıyla kendi sergisine sahip çıkıyor. Hiç kimseye muhtaç olmadan başka yerlere misafir oluyoruz. Kırıkkale Oğuz Boyları Dernekleri Federasyonunun ev sahipliğinde bizler Kırıkkale´ye davet edildik? dedi.

İLGİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Özateş şöyle konuştu: ?Çok değerli valimiz, belediye başkanımız ve burada çok değerli insanlarla karşılaştık. Geldiğimizden beri 50 kişilik heyetimiz, yemeğinden tutun ikramına kadar, buradaki açılışımız sergi salonuna kadar bizi kimseye muhtaç etmediler ve gönlümüz çok hoş. Hepimiz Türkiye ve Azerbaycan´a yâd ettiğimiz şiirlerimizle, selam verip hoş bir seda bırakmak amacındayız, Türk sevdalısıyız ve Türk kültürünün yok olmasına asla izin vermeyeceğiz. Bizler de üretiyoruz, bizim farkımıza varın, doğru insanlarız, halk eğitim merkezlerinde usta öğretici olacak kişileri tanıtıyoruz.? Etkinliğe ayrıca Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ve Kırıkkale Oğuz Boyu Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali İhsan Akkaya katıldı.

Haber: Murat Karadağ



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı