Allah birlikteliğimizi hiçbir zaman bozmasın

Allah birlikteliğimizi hiçbir zaman bozmasın

SULAKYURT İLÇESİNİ ZİYARET EDEN VALİ HAKTANKAÇMAZ, AŞURE ETKİNLİĞİNDE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

SULAKYURT İLÇESİNİ ZİYARET EDEN VALİ HAKTANKAÇMAZ, AŞURE ETKİNLİĞİNDE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Allah birlikteliğimizi hiçbir zaman bozmasın

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Sulakyurt İlçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İlçe ziyaretleri kapsamında Sulakyurt ilçesinde halkla bir araya gelen vali Haktankaçmaz vatandaşlara aşure ikram etti. Sorunlarını dinledi.

PROTOKOL İLÇE GİRİŞİNDE KARŞILADI

İlçeye gelişinde Vali Haktankaçmaz´ı, Kaymakam Yunus Emre Vural, Belediye Başkanı İsmail Bildik ve ilçe müdürleri karşıladı. Kaymakamlık önünde yeni yapılan Atatürk büstünün açılışını yapan Vali Haktankaçmaz´a, Kaymakam Yunus Emre Vural tarafından brifing sunuldu.

AŞURE ETKİNLİĞİNE KATILDI

Kaymakamlık ziyaretinin ardından, Sulakyurt Belediyesi tarafından  düzenlenen Aşure etkinliğine katılan ve burada bir konuşma yapan Vali Haktankaçmaz, Sulakyurtlu vatandaşlarla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

MUHARREM AYI VE AŞURENİN ÖNEMİ

Muharrem ayının ve aşure gününün önemine değinen Vali Haktankaçmaz, "Muharremin onuncu günü çok önemli olayların meydana geldiği bir gündür. Aynı zamanda haram aylardan, yani insanlara zarar vermenin, savaşmanın ya da herhangi bir canlıya zarar vermenin yasak olduğu aylardan biridir. Hepimiz aynı yaratana inanıyoruz, aynı Peygamberin ümmetiyiz. Hazreti Ali sevgisi, Hazreti Hasan ve Hüseyin sevgisi bu ümmetin bütün fertlerinin yüreğinde en müstesna bir şekilde bulunmaktadır. Tarih boyunca başı darda kalanların bugün de olduğu gibi hemen sığındığı, koşup geldikleri Balkan Savaşlarından, Birinci Dünya Savaşı´ndan ve daha öncesinden olduğu gibi. Bugün için 3 milyondan fazla Suriyeli kardeşimizin sığındığı, gözü, gönlü geniş olduğu bir toprak. Bu toprakta bütün farklılıklarla beraber bir milletiz. Aynı aşurede olduğu gibi. Aşurenin de içinde birçok malzeme var. Hepsi birlikte aşure tadı veriyor. Bizler de öyleyiz. Ülkemizin bölünmesini isteyenlere karşı omuz omuza mücadele etmemiz, beraber durmamız lazım. Bugün buradaki atmosfer, bu heyecan, bu birliktelik bunun en güzel örneğidir. Allah bu birlikteliğimizi bozmasın? dedi.

ERDOĞAN´IN SELAMLARINI İLETTİ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan Valiler toplantısına katıldığını ifade eden Vali Haktankaçmaz, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın selamlarını da vatandaşlara iletti.

SEMAH GÖSTERİSİNİ İZLEDİ

Çankaya Belediyesi Semah ekibi gösterileri ve halk müziği sanatçılarının deyişlerinin yer aldığı etkinlik sonrası Vali Haktankaçmaz, vatandaşlara aşure dağıttı. Aşure etkinliğinin ardından İlçe meydanına kurulan Pazar yerini de gezen Vali Haktankaçmaz, pazardaki esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

Daha sonra Sulakyurt Belediyesini ziyaret eden Vali Haktankaçmaz´a, belediyenin çalışmaları ve ihtiyaçları hakkında Belediye Başkanı İsmail Bildik tarafından bilgi sunuldu.

HALKLA DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPTI

Vali Haktankaçmaz, Belediyeyi ziyaretinin ardından Belediye toplantı salonunda muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Sulakyurt ilçesinde sorunları görüşmek, paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak üzere düzenlenen ?Değerlendirme Toplantısı´nı yöneten Vali Haktankaçmaz, ?İlçe programları dâhilinde bugün Sulakyurt ilçemize geldik. Sulakyurt´taki vatandaşlarımızla, muhtarlarımızla doğrudan görüşelim istedik. Bizim muhtarlarımıza, vatandaşlarımıza birinci ağızdan ileteceğimiz konular var, yapacağımız bilgilendirmeler var onları yapacağız. Muhtarlarımızın, vatandaşlarımızın taleplerini alıp onların çözümünü arkadaşlarla beraber elimizden geldiği kadar bulmaya çalışacağız. Amacımız vatandaşımıza hizmet etmek? dedi. Geniş katılımlı değerlendirme toplantısına Sulakyurt Kaymakamı Yunus Emre Vural, Belediye Başkanı İsmail Bildik, il ve ilçe müdürleri ile muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

KAMU KURUMLARI İNŞAATLARINI GEZDİ

Toplantının ardından Halk Eğitim Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret eden Vali Haktankaçmaz, Sulakyurt Barajı ve Sulakyurt futbol sahası ile inşaat çalışmaları devam eden kamu yatırımlarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

HABER: Murat Karadağ



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı