Almamız gereken çok büyük mesafeler var

Almamız gereken çok büyük mesafeler var

?AMERİKA´DA HARVARD ÜNİVERSİTESİNİN BÜTÇESİ BİZİM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ BÜTÇESİ KADARDIR?

VALİ VEKİLİ ATA: ?AMERİKA´DA HARVARD ÜNİVERSİTESİNİN BÜTÇESİ BİZİM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ BÜTÇESİ KADARDIR?

Almamız gereken çok büyük mesafeler var

2014-2015 Eğitim ve öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Geraldine Saran İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törende konuşan Vali Vekili Rıfat Ata, ?Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda yaklaşık 5 bin ilkokul, 250 bin öğrenci, 15 bin öğretmen ve 1 tane de üniversite bulunmaktaydı. Şimdi bu sayıların kat be kat üstündeyiz. Ancak dünyadaki eğitim yarışında yine almamız gereken çok büyük mesafeler vardır? dedi.

GENİŞ KATILIM

Düzenlenen törene, Vali Yardımcısı ve Vali Vekili Sayın Rıfat Ata, İl Emniyet Müdür Vekili Efkan Maden, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, protokol üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Program, okul öğrencileri tarafından sergilenen folklor gösterisi ile başladı. İl Milli eğitim Müdürü İsmail Çetin, 2014-2015 yılı Eğitim ve Öğretim yılının çok verimli geçtiğini, 9 ay boyunca yaklaşık 51 bin öğrencinin çok gayretli bir şekilde derslerine çalıştıklarını belirtti. Programda, okul öğrencisi Büşra Göçer, bir veda konuşması yaptı.

OKUMAYA HEPİMİZİN İHTİYACI VAR

Vali Vekili Rıfat Ata programda yaptığı konuşmada; ?Bu güzel günde sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum. Fertlerin, toplumların, devletlerin vazgeçilmezi, ihmal edemeyeceği kamu hizmetlerinin başında eğitim hizmetleri gelir. Büyük Atatürk´ün belirttiği gibi; ?Eğitim bir milleti ya şanlı bir millet olarak yaşatır ya da köleliğe ve sefalete terk eder.? Bu açından eğitim hepimizin hayatı boyunca çok önemli bir yer işgal etmektedir. Büyük Atatürk ?Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.? diyerek bilime, ilime ve fenne çok önem vermiştir. Demek ki eğitime, okumaya hepimizin ihtiyacı var? İfadelerine yer verdi.

HÜKÜMETLER EĞİTİM VE ÖĞRETİME ÖNEM VERMİŞ

Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda yaklaşık 5 bin ilkokul, 250 bin öğrenci, 15 bin öğretmen ve 1 tane de üniversite bulunduğunu hatırlatan Ata şöyle konuştu: ?Şimdi bu sayıların kat be kat üstündeyiz. Ancak dünyadaki eğitim yarışında yine almamız gereken çok büyük mesafeler vardır. Bugün öğrenci sayımız 16-17 milyona ulaşmıştır. Üniversitelerimizin sayısı ise 200 civarında olmuştur. Demek ki Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne kadar görev yapan tüm Hükümetlerimiz eğitim ve öğretime büyük önem vermişlerdir. Ancak dünyada ki gelişmelere paralel olarak alacağımız çok önemli mesafeler vardır. İşte bulunduğumuz mekândaki okulumuzu yaptıran iş adamımız Sadettin Saran, tüm Türkiye´de olduğu gibi eğitime katkıda bulunmuşlardır.?

ERİKA´DAN ÖRNEK

?Dünyadan örnek vermek istersek eğer, Amerika da Harvard Üniversitesinin bütçesi bizim Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi kadardır. Bu durum Amerika´da ki eğitime verilen önemin açık bir göstergesidir. O yüzden eğitime milli kaynaklarımız yetmemektedir. Dolayısıyla hayırsever vatandaşlarımız devreye girmiştir. Burada öğretmenlerimiz sizleri geleceğe hazırlamışlardır. Kiminizi bir üst sınıfa, kiminizi de bir üst öğretime hazırlamışlardır. Bu emeklerinden dolayı öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan velilerimize de bu güzel günde bizleri yalnız bırakmadıkları için kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün karnelerimizi alacağız. Yaklaşık üç ay tatil dönemine giriyoruz. Bu tatil döneminde belirli dönem dinleneceğiz, ama mutlaka kitap okuyacağız. Yani okulumuz tatil oldu diye, sorumluluklarımızı da aksatmayacağız. Ben bu duygu ve düşüncelerle hepinize iyi tatiller diliyorum.?

KARNELER DAĞITILDI

Konuşmalardan sonra, çocuk oyunlarında dereceye giren öğrencilere Vali Vekili Rıfat Ata, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın tarafından çeşitli ödüller verildi. Daha sonra program, öğrencilere karne dağıtımı ile sona erdi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti