Altundağ seçici kurulda görev aldı

Altundağ seçici kurulda görev aldı

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen ?Anadolu Basını Özendirme Yarışması? için dün seçici kurulu toplanarak yüzlerce gazete ve gazetecinin eserlerini değerlendirdi. 9 üyeden oluşan seçici kurulda Gazetemiz İ

YEP YENİ BİR KURUL
1973 yılından itibaren aralıksız olarak düzenlenen ?Anadolu Basını Özendirme Yarışması?nın 27?ncisi daha kapsamlı bir çalışma ve yep yeni kurul üyeleri ile Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü`nde düzenlendi. Seçici Kurulun Başkanlığını Gazeteci-Yazar Mehmet Akyol yaptı. Kırıkkale?den ise Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Altundağ seçici kurulda yer aldı. 9 üyeden oluşan seçici kurulda Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nurettin Güz, Konya TV Genel Koordinatörü Gazeteci Sefa Özdemir, Strateji Araştırma Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Sadullah Özcan, EYPASAD Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Mustafa Murat, Gazeteci Levent Seğmen, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Anadolu`nun Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Zerrin Maral, Anadolu`nun Sesi Gazetesi Yayın Kurulu Şefi Ferda Çukur yer aldılar.
 
TİTİZ ÇALIŞMA YAPILDI
Türkiye genelinden yarışmaya katılan yüzlerce gazete ve gazetecinin eserleri masaya yatırıldı. Gazetelerin mizanpajları, yayınlanan fotoğraflar, baskı tekniği, makaleler, yorum, araştırma, ekonomi haberleri, Türkçe?nin doğru kullanımı ve röportajlar bütün incelikleri ile değerlendirmeye alındı. Bununla birlikte gazeteler ve eserler üzerinde seçim yapılırken bölgelere, illere ve ilçelere göre durumları, yayında süreklilik, baskı tekniği ve mesleki konumlar göz önünde bulunduruldu. Türkiye?nin dört bir yanından gelen gazete ve dergiler üzerinde büyük bir titizlikle yapılan çalışmalar esnasında seçici kurul üyeleri arasında  anlaşmazlıklar çıksa da sonuçta her konuda mutabakat sağlandı. Özellikle Gazeteci Sadullah Özcan`ın eserler üzerinde ağırkanlılıkla yaptığı tetkikler çalışmayı aksatır gibi olsa da işin mahiyeti ve ciddiyeti bakımından önemli bir faktör ve kazanım oldu.
 
ÖDÜLLER TÖRENLE VERİLECEK
Seçici kurulun yaptığı çalışmalar sonucunda ödüller şu şekilde dağıtıldı: Siirt Birlik Gazetesi, Karadeniz`de İlk Haber, Konya Yenigün Gazetesi, Yeni Kuşak Gazetesi, Kastamonu Sözcü Gazetesi, Van Postası,Malatya Hakimiyet, Sakarya Gazetesi, Refleks Gazetesi, Adapazarı Gazetesi, Çorum Hakimiyet Gazetesi, Sakarya Yeni Haber, Denge Gazetesi, Batman Çağdaş Gazetesi, İnegöl Yıldırım Gazetesi, Doruk Gazetesi, Osmaniye 80 Gazetesi, Dut Ağacı Gazetesi, Hatay Güney Rüzgarı Dergisi, KNK Dergisi. Ödül alan gazetelerin sahipleri ve gazeteciler önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir törenle ödülleri verilecek. Anadolu`nun Sesi Gazetesi`nin Yazı İşleri Müdürü Zerrin Maral ve Yayın Kurulu Şefi Ferda Çukur hem organizasyonun yapılmasında başrol oynadılar, hem de seçici kurulun çalışmalarını kolaylaştırıcı nitelikte önemli katkı sağladılar.
 


Habilhan PEHLİVANLI
13.03.2012 16:00:50
Kalitemiz Kırıkkale sınırlarını çoktan aştı...Bekle bizi Türkiye!

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ