AÖF bürosunda kayıt kuyruğu

AÖF bürosunda kayıt kuyruğu

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) öğrencilerinin en yoğun olduğu illerden biri olan Kırıkkale?de AÖF`de kayıt yoğunluğu yaşıyor.

KAYITLAR BUGÜN SONA ERİYOR

Kayıtların bugün sona ermesi nedeniyle ev hanımından memuruna, işçisinde güvenlik görevlisine kadar yüzlerce kişi AÖF kayıtları için Kırıkkale Atatürk Bulvarı?nda bulunan kayıt merkezinde uzun kuyruklar oluşturdu. Yaşanan kayıt yoğunluğu ve bu yıl uygulamaya konulan dijital fotoğraf uygulaması nedeniyle birçok öğrenci sıkıntı yaşarken AÖF bürosunda bulunan yetkililer tarafından öğrenciler için Millet Bulvarı üzerinde bulunan AÖF Bürosu`nda öğrencilere ücretsiz danışmanlık desteği ve internet hizmeti verilmeye başlandı.

ÖĞRENCİLERDEN İSTENEN BELGELER

Öğrencilerin kayıt için istenene fotoğrafı tab edilmiş şekilde değil de cd veya bellek içinde dijital ortamda getirmelerini ve kayıt formlarının dijital ortamda oluşturulduğunu ifade eden yetkililer, ?Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi`nde okuyan öğrenci sayısı Kırıkkale?de oldukça fazla. Aybaşında başlayan kayıtlar 16 Ekim 2012 günü sona erecek. 17-18 ve 19 Ekim tarihlerinde mazeretli olanların kayıtları yapılacak. Öğrenciler kayıt için gelirken yanlarında diploma ya da öğrenci belgesinin aslını getirmeleri gerekiyor. Bankaya 205-225 TL civarında nakit ücret yatırılması ve askerlik durum belgesi ile evlenip soy ismi değişenlerin kimlik fotokopisi isteniyor" dedi.

FOTOĞRAFLAR DİJİTAL ORTAMDA İSTENİYOR

Kayıt sırasında öğrencilerin en fazla mağduriyet yaşadıkları konular arasında fotoğraf olduğunu kaydeden yetkililer bu yıl fotoğrafların tab edilmiş şekilde değil dijital ortamda olması gerektiğini hatırlatarak "Kayıt için gelen öğrencilerimiz vesikalık fotoğraflarını cd ile ya da flaş bellek ile dijital ortamda getirmeleri gerekiyor. Kayıt sırasında da AFÖ Aydın bürosu yanındaki Lider Eğitim Kurumlarına ait büroda biz ücretsiz olarak her türlü desteği sağlıyoruz" diyerek öğrencilerin fotoğrafları dijital ortamda getirmelerini istediler. 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti