Ayakkabı Boyacıları Lostra Salonu istiyor

Ayakkabı Boyacıları Lostra Salonu istiyor

YAZIN SICAĞI, KIŞIN SOĞUĞU ÜZERLERİNDEN GEÇTİĞİ İÇİN ÇOĞU HASTALIKLA BURUN BURUNA

YAZIN SICAĞI, KIŞIN SOĞUĞU ÜZERLERİNDEN GEÇTİĞİ İÇİN ÇOĞU HASTALIKLA BURUN BURUNA

Ayakkabı Boyacıları Lostra Salonu istiyor

Kırıkkale´de açık havada ayakkabı boyacılığı yapan boyacılar Belediye Başkanı Saygılı´dan ?Lostra Salonu? istiyor. Mevcut salonun yetersiz olduğunu söyleyen boyacılar ikinci bir salona daha ihtiyaç olduğunu belirterek salon sayesinde park çevresindeki kötü görüntünün de ortadan kalkacağını düşünüyorlar.

YENİ BİR SALON İSTİYORLAR
İmaj yenileme çalışmaları devam eden Kırıkkale´de açık havada ayakkabı boyacılığı yapan boyacılar Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´dan yeni bir  ?Lostra Salonu? daha istiyorlar. Kırıkkale´de bir dizi projeleri hayata geçiren Kırıkkale Belediyesi emekliler için Hüseyin Kâhya Parkı içinde yaptırdığı emekliler evini hizmete açtı. Emeklilerin isteğini yerine getiren Belediye şehir içindeki düzenlemelerini aralıksız sürürken dondurucu soğukta açık havada çalışmak zorunda kalan ayakkabı boyacılarından lostra talebi geldi.

8-10 KİŞİLİK BİR GRUP

Hüseyin Kâhya Parkı çevresinde hizmet veren ve sekiz 10 kişilik bir gruptan oluşan sabit ayakkabı boyacıları çevredeki düzenlemelerin oldukça dikkat çekici olduğunu belirterek, ?Ancak; kışın açık havada soğuktan, yazın sıcak havadan hem biz hem de müşterilerin bunaldığını belirterek yeni bir lostra salonu istediklerini ifade ettiler. Geçmiş dönemde yapılan ve 4-5 boyacıyı ancak barındıran yerin aslında lostra salonu bile denilmeyecek kadar kullanışsız olduğunu belirten boyacılar özellikle havaların dondurucu soğuğunda büyük sıkıntı yaşadıklarını birçoğunun hastalandığını söylediler.

BEKLENTİ İÇİNDELER

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın bir büyüklük göstererek kendilerine iyi bir lostra salonu ortamı hazırlamalarını beklediklerini belirten boyacılar; sabit boyacıların ayakkabıları iki, seyyarların bir TL´ye boyadıklarını, botlarda ise bu fiyatın üç TL olduğunu belirttiler. Belediye Başkanı Saygılı´nın böyle bir hizmete imza atması durumunda Kırıkkale´nin marka kent imajına büyük bir katkı sağlayacağını söylediler. Boyacılar bu işten başka bir iş yapmadıklarını ve aralarında bu işten emekli olma durumunda olanların bile olduğunu belirterek, ?Kışın açık havada soğuktan, yazın sıcak havadan çok etkileniyoruz. Hepimizin sağlığı bozuldu. Ama evimizin geçimini sağlamak için bu mesleği yapmak zorundayız. Kapalı bir mekân bizim olduğu kadar müşterilerimizin de sıkıntılarına çözüm olacaktır? diyerek isteklerini dile getirdiler.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü