Ayakta yolcu alan yandı

Ayakta yolcu alan yandı

Kırıkkale`de araç kapasitesinin üzerinde yolcu taşıyan 49 minibüs sürücüsü hakkında cezai işlem uygulandı, 2 araç da trafikten men edildi.

GÜVENLİ BİR TRAFİK ORTAMI SAĞLAYACAĞIZ

İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, yaptığı açıklamada, güvenli bir trafik ortamı sağlamak ve trafik kazalarındaki ölüm, yaralanma ve maddi kayıpları azaltmaya yönelik çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ekiplerin bu kapsamda son iki hafta içerisinde 378 yolcu minibüsü üzerinde uygulama yaptıklarını belirten Kartal, şehir içindeki minibüsleri, Millet Caddesi, Samsun Bulvarı, Alpaslan Pehlivanlı Bulvarı`nda; şehir dışından gelenleri ise Kayseri yolu Hurdalık Mevkii ve Ankara karayolu üzerindeki Organize Sanayi Bölgesi (Osb) girişinde denetlediklerini belirtti.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

Denetimlerin sabah ve akşam yolcuların yoğun olduğu saatlerde yapıldığını kaydeden Kartal, "Yapılan denetimlerde fazla yolcusu olan, bilet düzenlemeyen, indirme-bindirme kurallarına uymayan, terminalden çıkış almadan ara duraklarda yolcu indirip bindiren 49 minibüs sürücüsüne idari para cezası uygulandı. Teknik kusuru tespit edilen 2 minibüs ise trafikten men edildi." dedi.

AYAKTA YOLCU ALMAYIN

Koltuk kapasitesi üzerinde ayakta yolcu alan minibüsler üzerinde denetimlerin devam edeceğini dile getiren Kartal, "Amacımız ceza yazmak değil, halkımızın güvenli ve rahat bir şekilde yolculuk yapmasını sağlamaktır. Trafik kazaları sonucundaki ölüm, yaralamaları ve maddi kayıpları azaltmaktır." ifadelerini kullandı. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü