Tarih: 29.11.2011 07:34

Bu görüntüler Celal Bayar Parkı?ndan

Facebook Twitter Linked-in

DOĞAL GÜZELLİKLERE GÖLGE DÜŞTÜ

Geçtiğimiz hafta sonu, izin gününde hem gezinip hava almak hem de güzel fotoğraflar çekmek üzere Bahşili Celal Bayar Parkına giden muhabirimiz ve arkadaşlarının, fotoğraflarına fon oluşturacak güzel manzaralar ararken karşılaştıkları ?manzara? hepimize pes dedirtti. Kırıkkale?nin gizli doğal güzelliklerine sahip Celal Bayar Parkı, yazın halkımızın dinlenip piknik yaptığı en önemli mesire yeri. Uygun ortamı ve doğal güzellikleriyle gerek hafta sonları gerekse hafta içi Kırıkkale halkının yoğun ilgisi zaman zaman Celal Bayar Parkını nefes alınamaz duruma bile getirmektedir. Buna rağmen bu park şehrin stresinden ve iş ortamından birkaç saatliğine de olsa uzaklaşmak isteyen Kırıkkale insanının güvenli ve ailece gidebildiği yegâne mekân özelliğini korumaktadır.

 

REZALET MANZARALAR

Yaz mevsiminde bu özelliklere sahip olan Celal Bayar Parkı, sonbaharda ve kışın da ayrı doğal güzellikler sunmakta ve fotoğraf tutkunlarını davet etmektedir. Ancak yaz mevsimindeki kalabalığın ve yoğunluğun kışın görülmediği park, bu sakinliğiyle birlikte ?güvenli olma özelliğini de mi kaybediyor acaba?? Böyle bir kanıya kapılmamıza sebep olansa geçtiğimiz hafta muhabirimiz ve arkadaşlarının fotoğraf çekmek üzere gittikleri Celal Bayar Parkında gördükleri rezalet manzaralar: Parkın bilumum yerlerindeki banklar üzerinde ?uygunsuz hallerdeki? genç çiftler, aile ortamı olma özelliğine sahip bu park için ?acabaları? ve soru işaretlerini de beraberinde getirmektedir. Kırıkkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün kontrolündeki bu parka yaz-kış araçla girmek katiyen yasak iken; park içerisinde alkol tüketimine asla izin verilmezken (kontrolünü yapan görevliler park içerisinde sürekli tur atarken) bu tür manzaralara neden göz yumuluyor, anlamış değiliz.

 

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI

Elbette kimsenin gezme ve eğlenme özgürlüğü üzerinde baskı kurmak gibi bir niyetimiz yok. Nişanlılar ya da eşler el ele o güzel manzaranın tadını çıkarıyor da olabilirler. Ancak olabildiğince uygunsuz haldeki çiftlerin, etrafta dolaşan insanlara da aldırmadan görüntüleri hiç de hoş olmamaktadır. Gerek toplumumuzun manevî değerleri gerekse ahlakî değerlerimizin ayaklar altına alındığı bu tür görüntülerin olmaması için Kırıkkale Belediyesinin bir an önce Celal Bayar Parkının güvenliği ile ilgili yeni çalışmalar yapacağını umuyoruz. Okuyucularımızdan böylesine bir habere konu olan fotoğrafları yayımladığımız için özür dileriz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —