ÇALIŞMA HAYATI MASAYA YATIRILDI
Kurul toplantısı, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Altundağ’ın açılış konuşmasıyla başladı. Altundağ konuşmasında çalışma hayatının güncel sorunlarına, ekonomik koşullara ve metal sektörünün genel görünümüne dair kapsamlı bir değerlendirme bulundu.
GENİŞ BİLGİLER PAYLAŞILDI
Toplantıda, bu yıl içerisinde başlayacak olan grup ve münferit toplu iş sözleşme süreçleri kapsamlı biçimde ele alınırken, şubelerin örgütlenme çalışmaları da ayrıntılı şekilde gözden geçirildi. İşyerlerinin genel durumu ile sektördeki güncel gelişmeler de istişare edildi. Toplantıda söz alan şube başkanları şube faaliyetleri hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı.
KKTC CUMHURBAŞKANI İLE BİR ARAYA GELİNDİ
Programın ikinci gününde, Başkanlar Kurulu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ağırladı. Samimi bir atmosferde geçen buluşmada, Cumhurbaşkanı Tatar, Genel Başkanımız Uysal Altundağ ve Başkanlar Kurulu üyelerimizle bir araya geldi. Görüşme sırasında Türk Metal Sendikası’nın büyük bir camia olduğunu belirten Tatar, Kıbrıs meselesinde her zaman yanlarında yer aldığını ve geçmişten bugüne Türk Metal Sendikası’nın bu desteğini daima hissettiklerini ifade etti.
ALTUNDAĞ; "KKTC'DE OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM"
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ ise KKTC’de bulunmaktan duyduğu mutluluk ve memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında çok güçlü bir kardeşlik bağının mevcut olduğunu söyledi. Bu tür ziyaretlerin iki ülke arasındaki gönül birliğini daha da güçlendirdiğini ifade etti. Haklı Kıbrıs davasında Türk Metal Sendikası olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanında olmaya devam edeceklerini dile getirdi.