Tarih: 04.05.2018 01:34

CHP´nin sürpriz adayı: Mustafa Pekdoğan

Facebook Twitter Linked-in

CHP´nin sürpriz adayı: Mustafa Pekdoğan

Uzun yıllardır Kırıkkale´de etkinliğini kaybeden Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) 24 Haziran seçimleri için aday adaylık açıklaması yapan Mustafa Pekdoğan ismi kamuoyunda büyük bir sürpriz olarak değerlendirildi.

BÜYÜK SÜRPRİZ

1999-2004 yılları arasında MHP´den seçilerek 5 yıl Kırıkkale Belediye Başkanlığı görevini yürüten Pekdoğan, 2004 ve 2014 seçimlerinde yeniden MHP´den Belediye Başkan adayı olmuş ancak seçilememişti. 2015 seçimlerinde MHP´den milletvekili adaylığı için adı geçse de başvuru yapmayan Pekdoğan´ın 24 Haziran 2018 seçimleri için CHP´den adaylık başvurusu yapması, bu seçimin en büyük sürprizi olarak değerlendirildi.

BİRİNCİ SIRA GARANTİ Mİ?

Pekdoğan´ın, CHP´nin önemli isimlerinden Gürsel Tekin ile yakın dostluğu, Kırıkkale listesinde 1. Sıra adayı olmasının garanti olduğu yorumlarına da yol açtı. Birkaç ay önce MHP´den istifa eden Pekdoğan´a yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre aktif siyaset düşünmeyen Mustafa Pekdoğan´ın 1. Sıra garantisi almadan böyle bir teklifi kabul etmeyeceğinin bilindiği belirtildi.

CHP´YE MİLLİYETÇİ BİR ADAY

Öte yandan CHP´nin de Kırıkkale´de yeniden etkin hale gelebilmek için önemli bir ismi aday göstermek istediği, 2011 seçimlerinde Mustafa Özbek´in aday gösterilmeyerek tepilen fırsatın bu kez değerlendirileceği söylentileri da kamuoyunda dillendirilmeye başladı. Kırıkkale´nin sosyolojik yapısından dolayı milliyetçi kökenli bir adayın tercih edildiği düşünülürken bu adayın, CHP ile ilişkileri iyi olan Mustafa Pekdoğan olmasının CHP açısından da önemli bir avantaj sağlayacağı öngörülüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —