COVİD-19 DEDEKTİFLERİ ROZET TAKTI

COVİD-19 DEDEKTİFLERİ ROZET TAKTI

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin, evlerinde ailelerini Covid-19 virüsüne karşı uyararak, aile bireylerinin tedbirlere uyup uymadıkları yönünde karne düzenlemeyi sağlayan Covid-19 Dedektifleri İş Başında.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin, evlerinde ailelerini Covid-19 virüsüne karşı uyararak, aile bireylerinin tedbirlere uyup uymadıkları yönünde karne düzenlemeyi sağlayan Covid-19 Dedektifleri İş Başında Projesi Kırıkkale'de uygulanmaya devam ediyor. Projesi kapsamında 100. Yıl İlkokulu öğrencilerine rozetleri takıldı.

Kırıkkale'de geçtiğimiz yıl toplumda Koronavirüs salgınıyla mücadele konusunda farkındalığı artırmak, ilkokul ve ortaokul öğrencilerini mücadelenin içine dahil ederek toplumun salgın tedbirlerine daha sıkı uymalarını sağlamak amacıyla başlatılan Covid-19 Dedektifleri İş Başında Projesi uygulanmaya devam ediyor.  Proje kapsamında çocuklar, ailelerinin koronavirüs kurallarına uyup uymadığını hem kontrol ediyor, hem de not vererek karne düzenliyor. Proje kapsamında Kırıkkale'de bulunan 100. yıl İlkokulu öğrencilerine de Covid-19 dedektifi rozetleri takıldı.

Düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Müdür Yardımcısı Hamza Aygün, Şube Müdürü Gülnihan Akyürek, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tüfekçi, "Bizim amacımız not vermek değil, hem çocuklarımızı bilinçlendirmek hem de ailelerimizin salgınla mücadele noktasında biraz daha dikkati çekmek ve bilinçlendirmek. Dedektiflerimize çalışmalarında başarılar diliyoruz" diye konuştu. Diğer taraftan, Okulum Temiz Belgelendirme Programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi tarafından 27 okula belgeleri takdim edildi. Toplamda 180 okula verilen belge ile Kırıkkale'deki okulların salgın tedbirlerine uyduğunu ortaya koydu.

Geçtiğimiz yıl başlatılan proje hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi "Bilindiği gibi Kırıkkale Valiliği koordinesinde, salgının yayılımını il genelinde yavaşlatabilmek amacıyla Covid-19 Dedektifleri İş Başında projemizi başlatmıştık. Projeyle Kırıkkale'deki ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin, evlerinde ailelerini Covid-19 virüsüne karşı uyararak, aile bireylerinin tedbirlere uyup uymadıkları yönünde karne düzenlemelerini istemiştik. Öğrenci dedektifler karneyi düzenlerken, aile bireylerinin hijyen kurallarına uyup uymadıklarını, akraba ve komşu ziyaretlerine ara verip vermediklerini, dışarı çıkarken maskelerini takıp takmadıklarını, dışarıdan geldiklerinde ellerini yıkayıp yıkamadıklarını ve sosyal mesafeye uyup uymadıkları gibi hususları değerlendiriyorlar. Bu çalışma ile toplumda farkındalık oluşturma çalışması ortaya konuluyor. Proje başarıyla devam ediyor. Bugünde Covid-19 Dedektifleri İş Başında projesi kapsamında 100. Yıl İlkokulu öğrencilerimize rozetlerini taktık. Çalışmalarında başarılar diliyor, herkesi maske, mesafe, hijyen başta olmak üzere kurallara uymaya davet ediyoruz" diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ